Wednesday, October 19, 2016

Splash splash ;) #majortb

Hai semua..hihi
Marilah kita bermajorthrowback

Ni n3 splash2 last dah ye
Sehingga Ada yg terbaru la

Yg ni yg ntah zaman bila ni
Dah lama sgt..adik naqib baby2 lg masa ni
:)

Kali ni kita main kolam di 
TH Hotel, Kuala Terengganu

Masa ni hotel ni tgh up la
Baru siap

Yang penting kolam dia mmg puas hati
Luas n mesra kanak2
Ada rasa mcm g waterpark la sikit..hihi

Biasa waterpark crowded kan
Sy pun x suka sgt bawak anak2 main air kat waterpark
Mcm2 org dok share air yg sama kan....

Okla
Xyah nk mukadimah sgt

Jommm
Kita terjah kolammm
;)

Are u ready kids??

Aye Aye Captainn..!!


Splashh..!!
Happy kids n umi
^_^

Model majalah Mangga ke apa ni
Hehe


Seronok kan

Abg Chik techikkk lg masa ni
Takuttt nk masuk dlm air

Ada alasan la umi nk masuk dlm kolam jugak
Hehe

Tapiii
Mana adik Naqib
Tuuu
Adik Naqib seketul lg masa ni


Kakak mmg enjoy je main
Teringin nk main gelongsor tu jugak
Hb sy ckp gi jela
Bukan org perasan pun
Sama saiz je dgn bebudak
Hehe


Abg Chikkk

Tgk pipi dia
Hehe

Model majalah mangga ni muncul lagi
^_^


Kakak jumpa baby girl
Mengasuh la keje dia
Dok bawak baby tu keliling kolam
Hehe

Abg Chik dah tanak main
Adik Naqib meronta nk terjun kolam ke tu
(",)

Okla semua dah sejuk 
Jom naikk

2

3

4

Hihihi
(",)

Overall kolam sini best
Luas, bersih, ceria
Recommended utk sesapa nak datang bawak anak2 main kolam

Ok
Tu je

Bye uolls

Wednesday, October 12, 2016

Splash splash ;) Part 3

Jom cepat2 setelkn entri main air nih
Yg ni 2nd last dah ok
Hehe

Kali ni umi kursus
3H2M
@
Grand Puteri Hotel, KT

Hotel ni kat tgh2 bandar KT
Dekat Masjid Putih
kalau dari stesen bas kt tu jalan kaki je

Ni kawasan biasa ni
tempat permainan..hehe
hb sy kan org KT
plus area ni mmg tempat outing2 masa dok MRSMKT dulu
hehe

Lately, balik KT xde can nak ronda sgt
mesti dok umahh je sbb balik pun x selalu n masa limited

tapi datang dok kat hotel ni pun bukan ada masa nk jalan pun
timetable kursus mmg pack smpai malam

Ni kat Emporium Hock Kee Seng
wahhh..sebut emporium macam gah sgt kan
sbnanya ni supermarket yang olskool sgt
dah ada sejak zaman dulu2 lagi
kat sini jela tempat beli sabun bedak deodoran masa sekolah dulu
hihi
nostalgiaaa

tapi saya suka je datang supermarket olskool gini sbb barang2 dia senang nak capai
kalau nak buat 'pembelian kilat' tu mmg prefer kedai camni
hihi


minum petang with kiddos

Okla jom terjah kolam
kolam dia cenggitu je
4 segi n x besar mana
cuma dia ada 2 section
yang sebelah tembok putih 
section muslimah

tapi no point sbb rasa macam x tercover sepenuhnya
ada certain wall yg agak terbuka n boleh nampak dari luar
ntah, x igt dah

tapi section lelaki la jadi mangsa untuk yang bawak anak2 main
hehe
selesa je area pool dia
plus 1 floor dgn bilik seminar umi

klu kebetulan time abah bawak anak2 turun mandi
ada masa break umi gi jenguk diorang
hehe

yang ni masa 1st day
umi belum mula berkursus
so bolehla umi rendam2 kaki jugak
hehe

alaa tomei2
adik naqib


mainla puas2
orang pun xde
ni time weekdays kan
so bebas la sikit rasa

adik naqib malu2 kucing lagi time ni
takut2 nak main air

dia rasa nak minum je tgk air banyak2 tu
hihi


okla
dah sejukkk dah saya umi
jom naik bilik

(",)

tu je 
k bai

Tuesday, October 11, 2016

Splash splash ;) Part 2

Splash2 Part 2

Edisi throwback
^_^

Yang ni di
Tanjung Demong Beach Resort, Besut
Umi kursus kat sini
5H4M

Lama ni nak tinggal ni
dariseminggu sebelum tu lagi dah mula aktiviti propa n lobi anak2
especially kakak
nak kena pujuk n set kan mind dia
umi 'keje kena tido kat sana' katanya

Hari nak anta umi tu 
gerak awal2 siap2 nak piknik dulu
kat pantai Bukit Keluang

Umi buat sandwic gulung n anak2 bawak peralatan melukis
bebudak kecik 2 org dah eksport ke umah aki wan sementara

so kami berpiknik ber 4 la
tu yg boleh kakak n abgah nak melukis bagai tu
kalau x pening kena kacau kat adik2
hihi


kakak tgh cari ilham
abngah wefie ke apa tu
hehe

okla dah habis piknik
masa untuk anta umi 

Waduh2..berdrama air mata la pulak kakak n abg ngah ni
nak tinggal umi duduk asrama sekejap
hehe

dah lama x tinggal anak2 lelama
tu yang berdrama memasing..hihi

ni masa masuk melawat 'hostel' umi

pastu time nak tinggal umi meraung2..
hihihi

ok
sepanjang 5H4M dok sini
hari2 dok lalu lalang melintas pool ni

ni belah orang tua dewasa

ni belah budak2 atau
belah orang tua yang x pandai berenang
hihihi

Hari2 lalu gi makan gi kelas
ternampak2 je anak2 berenang2 kat pool tu

so after selesaii kursus
umi decide ambik extra 1 hari
stay kat sini
bagi can anak2 main kolam

;)

Tu diaa



umi dia pun terliur

masa ni tgh fenomena el nino
panas terikkk

tu yang main pun jaga2
sekejap2 je turun

kakak enjoy main



abngah yg takut air lg masa ni
kena 'ngepek' kat abah dulu
ugut2 sikit cakap pasni xnak bawak mandi kolam dah kalau takut 

baru nak main
hihi

makan aiskrim dulu

Sejukkk umiii
(",)


Next time boleh datang lagi
tak jauh sgt dari rumah
nak solat jamak pun x lepas..hehe

pool dia ok tapi x besar mana
kalau orang luar yg x stay pun boleh main kolam
pay per visit
rm8 x silap

bolehla datang buat hilang bosan anak2 tu
;)

****
Bye for now
Edisi throwback part 3 akan menyusul
(",)