Monday, September 19, 2016

Happy Day..!!

Sbnanya nak up entri ni dulu n sekalikan dgn e-Day Yana
tapi bila tgk gambar yana cantik2 terus rasa nak up n3 khas

glamer sekejap blog mak
buat entri retis katakann
nanti kawin mohon beautifulnara & ohbulan buat liputan pls
;p

Entri splash2 pun ada 3 lagi belum up
dah ada kat draf tunggu publish je
hihi

gigih hapdett kann
rekod-rekod
;)


Kisah hari jumaat lepas..
 A day that worth it all..
Majlis Menyambut Menantu
Rumah pakcik saya
Dapat sepupu baruuu
:)

 Seronok bila dapat berkumpul..berkeluarga..jumpa saudara mara jiran2 kawan2 yg dah lama x bertemu mata..x bertegur sapa..

Okla
Tanak mukadimah panjang2..
 Nak tepek gambar je..
 Gambar pun x banyak sbb susah nk bergambar n berwefie dgn budak kecik yg x nak lepas tengkuk umi..
 Kat tempat ramai org lagi la dia melekatt je...hmm..
budak kecik nii

Abg Chik pulak
 datang tempat ramai2 ni
kenduri kendara ni
 cukup pandai dia sesuaikan diri
sekejap2 dok atas riba org tu riba org ni
tgk sekali lagi dok mengadap makan dgn org lain pulak

pusing2 hilang lagi, dok sedap terbongkang depan tv
tapi dia mudah dgn org perempuan je
dgn org llki x layan 
hihi

gambar a day b4
abg chik join grup anak2 dara packing goodie bag
ore kelata panggil 'sisoo'

membantu juga abg chik, tolong isi telur dlm kotak tu
pandaii anak umi
;)

ok
jom tgk perantinn

sepupu saya yang lelaki tu
cantik kan sepupu baru ai
;)

jom wefie dgn pengantin


group picture pulak jom

awh ramainya..x muat frame
hi3


with the makciks n sepupus

Ayah pengantin
pakcik saya
Ayah Chik
time2 camni la dapat bergambar
hihi

ni pakcik saya yang dah laaamaaa x jumpa
happynya dapat jumpa
Papa Long
;)

(",)

Sepupu saya
#sepupujumpasetahunsekali

hihi


MY FAV PICTURES OF ALL
kami ini sepupu sebaya
gambar pertama ambik bertiga sejak masing2 dah besar n berkeluarga
seronoknyaaa dapat bgerkumpul lagi

dulu masa kecik kami membesar sama-sama
sekolah taski sama2
pergi sekolah berderet pakai skarf ikat belakang, beg rotan, kasut terompah ada loceng
muka tepung gomak kadang2 pakai liptip (lipstick) merah menyala memasing
hihi
kalau raya pakai baju sama

mana dah semua gambar2 tu
nanti nak kumpul balik

lepas masing2 sekolah, pindah, kawin, kerja
dah x jumpa
boleh dikatakan ini reunion yang pertama

:')

Betul kann
Sepupu la kawan pertama kita masa kecik
;)

Kakak2 with Adik Lijaaa
Selamat pengantin baru
Semoga bahagia selalu
Aminn
:)

Posing ngan husna jap
sbnanya gigih ambik gambar ni nak wasap kat tailor baju kitorang tu ha
hihi

tetiba pakai baju belang2 gi kenduri
xpela
#makxkisahh


(",)

Dekat Jumaat mintak izin nak balik dari makcik saya

abah g solat jumaat
setelkan susu n pampers anak2 kat umah

zassss...gi rumah yana pulak

umah yana ni boleh tahan jauh
memula teragak jugak nak pergi sebab kat sini pun ada majlis kan
tapi since rombongan sepupu saya tu sampai awal, kul 11 pagi
majlis rumah yana start kul 3
so rasa macam ngam2 cantik2 dah klu nak pergi

Anak2 dah agak kepenatan sbnanya
Kasi can tido jap atas kete otw ke rumah yana

Sampai2 je
berjejak kasih pulak kat situ


jumpa classmate lama
class of 2000
mrsmkt
malikian

;)

Adeq nama panggilannya
sbb apa panggil adeq
sbb dia cantik comel kiut macam adik kita yang paling bongsu
smpai sekarang cantik comel kiut lagi

happynyaaa jumpa adeq
ada la 15 tahun x jumpa kot

Adeq ni sepupu yana
tu yang berjodoh jumpa kat sini

:')

Gambar2 majlis yana kat entri sebelum ni ye

boleh klik sini
v
v

tapi nak mintak mahap
yang klik link blog saya tu dengan harapan nak tengok siapa gerangan pencuri hati yana tu
hihi

Kasi seprais sikit
Klu nk tau sgt
tanya tuan dia sendiri la ye
dia bagitau kott
hehe

masa kat rumah yana
adoiiii
budak kecik 2 org tuuu

especially abg chik
masuk2 rumah org, dia buat macam biasa2 dahh je
pergi sana sini
mintak org tu ambikkan air, ambik kek, mintakk goodie2

pergi menyelit tepi kerusi 'pelamin'
pergi main pusing2 kat hantaran
usik tu usik ni
peninggg umi tau

adik naqib
Dia ni pun bole tahan ligat jugak ni
Tp x berani pergi jauh2
Abg chik yg kejap2 hilang
Adehhhh

menu kat rumah yana
nasi arab + kambing bakar
mmg thorrbaikk

tapi umi x lalu makan
pikir nak kejar anak

bila abah tarik salah sorang
baru aman sikit nak makan
tq perantinn teman makan
hihi

with the famous Dadammm

Alahai comel sangat awak ni
biasa umi dapat tgk gambar je
kali ni dapat dukung dia

abg ngah suka sangat dapat main dgn baby
x henti2 dok gosok Dadam
Mmg menggeramkan Dadam ni
Hihi

***
Otw balik dr rumah yana
Ajak abah masuk pusing taman rekreasi kolam air panas jap
Dekat je ngn rumah yana

Dah lama teringin nk masuk tgk
Selalu x kena masa

First2 masuk tgk dari luar tgk ada taman permainan

Alamakk..x redi nk berhambak (berkejaran) dgn budak 4 org ni pakai baju kebaya
Dah lewat pulak tu, badan dah penat

Sementara abah ralitkan si kecik berdua dlm kereta dgn cd boboiboy
Umi ajak kakak n abgah turun jap

Buat pelepas hajat

Bagi kakak rasa air panas

Ramai yg datang berubat kat sini
Ada yg sakit kulit
Lumpuh
Strok



Photoshoot anak dara

Pose hipsturrr

Manis kakak pakai baju kurung

(",)

Okla tu je
Entri untuk kenangan akan datang

Alhamdulillah
Rasa puas dan happy hari ni
Semoga ada rezeki dapat luangkan masa dan jumpa lagi di masa akan datang

InsyaAllah

K bai
(",)

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete