Monday, September 5, 2016

Bakat Terendam Abg Ngah - D-day

Entri lepas bertajuk sama adalah dirujuk 
(Tetiba ayat mcm hantar emel rasmi pulak..hihi)

Ni haa link entri lepas

So hari khamis lepas (1 Sep) hari pertandingan abgah
Peringkat negeri

Nasib umi mmg apply cuti hari tu
Bila tokchik call bgtau tarikh tu hari pertandingan abgah, x la umi menggelabah sgt ;)

So pagi tu 
Pepagi lagi umi n abah anta abgah gi sekolah
Cikgu akan bawa abgah gi siap2 di studio

Gambar cikgu anta dari studio


Pagi tu umi n abah yg risau melebih ni 
kejut abgah awal2..bagi minum susu siap2
nak bagi makan breakfast dulu sblum pergi
tapi dia x nak la pulak

so umi bekalkan je roti n air dalam beg abgah 
dgn harapan abgah makan

lepas hantar abgah kat cikgu kat sekolah
gi ambik tokma
 breakfast duluuu

Kopitiam Kita
time2 weekdays camni je la baru ada perasaan nk datang sini
kalau weekend atau hari cuti
bagi laluan kat orang jauh2 n org yg balik kg je



tgh2 makan dgr kalut2 n org berlari2
rupa2nya bos bawak ular
ada org jumpa dalam longkang katanya

menyempatt je nk bergambar..hihii

ok
sudah makan

jomm kita

.
.
.

jenuh memusing2 nak cari parking
sempat gi ofis kejap setelkan urusan sikit
(tempat pertandingan ni dekat je ngn ofis umi)

sambung cari parking lagi
at last abah drop je umi tokma n abg chik 
abah sambung cari parking lagi

ehh..abg chik jeke
adik mana?

adik umi tinggal ngan pengasuh
abg chik bawak sebab abg chik kurang sihat sikit

adik memang x la nak bawak
dok kejar dia je la kerjanya nanti
hehe

Masuk2 je pagar tempat tu
terus nampak grup hijau pink ni

ehh..baru sampai jugak rupanya

apa lagi..jom bergambar duluu
;)






(",)

Hari potensi ni
ada macam2 acara
Bercerita, Puppet show. Nasyid. apa lagi, lupa
Acara berlangsung serentak kat dewan lain2


Tarian share dewan dgn nasyid
adoii..bertanduk (bertanduk?) jugak tunggu habis 14 contestant nasyid
Barula turn tarian pulak


abg chik x stabil sgt
macam2 cara dah umi abah buat nak mantainkan mood dia


sesambil tunggu
nampak bebudak ni lapar n dahaga je

cikgu cakap kat studio tadi dah suap makan mi
mungkin x selera memasing
ye la..nervous 

roti yg umi bekalkan utk abngah n kawan2 pun abgah x makan

tapi dok menunggu2 ni
makin lapar la perut memasing
nasib umi bawak bekal coklat 1 tpeware dalam beg
abah gi beli air mineral utk bebudak

pastu ada org jual donat
pakat2 makan bersuap la anak2 ni
kesian pulak umi tgk memasing lapar

kalau tau bawak makanan banyak2 tadi


Puas menunggu kat bawah

Tunggu dlm dewan pulak
Diorg ni suka mengendeng2 kat umi sbb umi rajin melayan

Tgk sapa tu
Aluna

Jom selfie Aluna ;)

Hihii..bebudak lain berhimpitt nk masuk dlm gambar jugak
Auntie nk selfie dgn Aluna je dulu
Kasi can la
:p


Penat tunggu 
Sampai terlelap anak umi

Bangun tido..mood sudah lari maaa
Aiyoooo

Tunggu punya tunggu 
Sampai kakak pun dah habis sekolah
abah gi ambik kakak dulu
sekolah kakak pun dekatt je dari tempat ni

Abgah nmpk kakak baru ceria sikit

Sudahnya sampai atas pentas
Mood ngantuk dia ada lg

Abgah menari x semantap masa saringan hari tu

Nampak hanyut je

tapi xpela
nk buat camana

tp at least xde la kelaut sgt pun

Okla dh janji ari tu. 
Nah belanja video


Umi dh belanja dlm fb video ni

Ni ada 1 lg yg angle lain


Nampak abgah kurang semangat sikit
tapi xpe abgah
ok je tu
hihi

habis persembahan
dapat nasi sorang 1
sayu je dia kelip2 tgk nasi

umi nak suap
sudu pulak xde

abngah nangis x dapat makan nasi

alahai sedihla pulak tgk abngah camni
x penah2 dia lapar sampai camni

biasa kat rumah berperang nak suruh makan nasi
nasi la benda paling dia x nak makan
sanggup makan roti kosong dari makan nasi

ni sampai nangis2 kelip2 tgk nasi

Cikgu abngah cakap pengumuman keputusan pukul 3
time tu baru dekat pukul 2

so kami decide pergi makan dulu

lepas makan masuk balik
barula ceria sikit
turn abngah pulak main ular
pagi tadi abgchik

umi abah x tunggu sampai penyampaian hadiah
abgchik dah makin x stabil
menangis2 nak susu nak tido nak rehatkan badan

abah anta umi masuk ofis jap
(umi cuti tapi ada banyak benda nk kena setelkan sbb ahad nak sambung cuti lagi, so umi masuk2 ofis sekejap ni bukan sbb umi ponteng keje ye)

abah balik rumah dgn abg chik

kakak tunggu kat situ dgn tokma n tokngah

petang tu, cikgu abgah (tokchik) call nak anta hadiah

Dapat nombor 2 rupanya


Out of 14 contestants
Okla tu

Good job kanak2 comel
Hihi
:-)

Hadiah utk setiap seorang

Okla
Bai

No comments:

Post a Comment