Wednesday, August 24, 2016

#tb Kakak Darjah 1 2016

Cepatnya masa berlalu kan

rasa macam baru je lagi sakit nak bersalin 18 jam 20 Mac 2009 dulu

Tengok2 dah masuk sekolah rendah pun kakak

:')

Umi abah agak kelam kabut sebab kami tengah sesuaikan diri dengan pindah2, kawasan baru (walaupun masih dalam sekitar hometown saya)

tapi since b4 this kami pjj
jarang nak dapat plan apa2
tetiba abah pun dapat rezeki pindah balik duduk sama2

tup2 baru sedar macam dah agak terlambat nak school hunting 

Umi teringin nak sekolahkan kakak kat sekolah lain

tapi sekolah tu kena reserve awal2 n agak ketat prosedur dia

so terlepas macam tu je

sedehhh
:'(

Ada 1 lagi sekolah kluster area sini, masa pergi tanya
dah penuh

nasib juga x dapat
umi kurang selesa area yang sibuk2


Alhamdulillah
dapat sekolah ni
dekat dgn area rumah n ofis
kawasan pun tenang

time nak drop off n pick up x crowded sgt

So, awal januari hari tu
hari pendaftaran

mak bapak murid darjah 1 ni dia punya eksaited tu lain macam
kan
boleh nampakla memasing semangat lebih kan
ke aku sorang je yang over-acting

Actually 
its not a pleasure experience for us 
during the whole process

hmm...


Abah menguruskan anak perempuannya

Bestfriend 2 org ni
;)

Me n mini me

Anak umi dah sekolah

yay


Tunggu taklimat

Mana dak2 tecikk

xde

tinggal kat rumah
hihi

kalau takkkk

hmmm...

jadi playground la kat situ
hihi

Ni masa acara 'Suapan Kasih'

Cikgu besar suap pulut kuning kat semua budak darjah 1
Bebudak ni pun
bertolak2 x nak beratur
bukan ramai sgt pun kan

tapi ini la contoh hasilnya
yang tunjuk contoh tauladan sempadan
kita ni
orang dewasa

semua benda nak berebut
tak nak beratur
suka kalau dapat lebih dari orang

anak2 kita generasi kecik2 ni
perati perangai mak bapak diorg 
lama2 berlarutan la

hmm...
termengepek la pulak

Maafkan saya
;)

Ini muka2 mak2 yang dok terhendap2 kat tingkap
dok intai anak kat dalam kelas

Normal view 1st day sekolah kan
;)
My colleagues
Kebetulan anak2 kami sekelas

Ambik ujian penilaian dulu
untuk tentukan kelas


Kakak
Besar dah nampak pakai camni
oh kakakkkk
:')

Melawat kawasan

Rindu la pulak nak makan kat kantin
hehe

Abg Ngah sentiasa di sisi kakak

Nanti turn Abg Ngah pulak
(",)

No comments:

Post a Comment