Tuesday, August 9, 2016

Bakat Terendam Abg Ngah

Hihi...ngenat je umi ni..cakap bakat terendam... ok la.. bakat terpendam abg ngah ;)


Ni entry tertunda..dah lama nak up..tapi x sempattt.... Kita trobek sikit2 ye :)

Hihi..siapa sangka anak umi yg cengeng n yg umi igt penakut ni..umur 4 tahun berani menari atas pentas depan crowd... Sikit pun x goyang wa cakap luu..hihi

Ok..umi n abah mintak maaf sebab pernah underestimate abg ngah masa mula2 nak anta abg ngah sekolah ari tu.. Yang tu pun ada kisah panjang lebar jugak..nanti umi cerita dlm post lain (",)

Skrg ni nak cerita pasal show abg ngah masa hari potensi dlm bulan mei hari tu.. Ekceli bertanding betul2 belum lagi... Lepas pertunjukan hari potensi tu, break puasa n raya.. Awal Ogos ni start training balik untuk pertandingan bulan September nanti...

So sekarang ni tgh giat berlatih, hari2 gi 'stadium' katanyaa (studio) ;D

Ok, berbalik pada hari persembahan hari tu... ekceli seminggu sebelum tu umi berkursus di Besut..
Hari abg ngah buat persembahan tu betul2 hari umi balik dari kursus.. So kiranya dah lebih kurang seminggu la umi x jumpa abg ngah sebelum tu... Bila jauh2 ni risau tu memangla terlebihh..

Macam2 la umi dok fikir... takut abg ngah tetiba x nak la.. takut abg ngah lari mood.. persembahan tu petang, abg ngah dah kena kidnap dengan cikgu dari pagi lagi pergi tempat buat persembahan tu... umi dok pikir apa abg ngah makan, cukup tido (nap) dan rehat x, takut abg ngah panas, rimas.. paling penting, dia x minum susu dari pagi..benda tu yg biasanya buat dia moody, x cukup susu ( macam umi bila x cukup kopi :-/)

Abah jemput umi balik kursus, kami berkejar balik rumah siapkan susu n makanan abg ngah.. ambik tokma, ambik kakak..pergi kat abg ngah....

First time tgk dia masa ni.. dahla lama x jumpa kan... tengok2 pakai macam ni... rasa macam lainnn sgt.. rasa macam.. cepatnyaaa besarrrr :')

Ambik gambar pun janggal...dengan anak sendiri... macam 1st time jumpa blind date pulak kan..hehe

Memula mood abg ngah ok
tapi umi n abah dok suruh n paksa dia minum susu yang umi dah bawak siap2 
hmm...memang takla dia minum
dalam botol susu pulak
mana nak minum, hilangla macho

so abg ngah tgh marah umi la tu sbb paksa dia minum susu
umi ni risau takut dia x cukup tenaga nak menari nanti

tapi xpela
abg ngah sanggup korbankan susu (klu kat rumah diala juara mintak susu berbanding adik2)
demi menjaga status n kemachoan abg ngah di mata rakan sebaya dan awek2
xpela, umi simpan je la susu ni

as usual, his guardian, Amsyar tukang pujuk
Amsyar ni 6 tahun, yang paling lama kat sekolah tu
abg ngah pulak 4 tahun, n paling lewat masuk
masa 1st day sekolah abg ngah nangis, Amsyar dah mula pujuk n jaga dia
Abg Long Kawasan sgt

Dengan Amsyar ni dia jalan je semua
tgh nangis berenti, klu Amsyar yg pujuk
x nak makan pun makan klu Amsyar pujuk
tapi susu tetap x nak minum
ego tetap kena jaga
huhuu


kakak pun excited tgk abg ngah

the girls


Abg ngah tgh disiapkan
Tu makcik saya
abg ngah takut n segan dengan 'Cikgu Tokchik' dia
tgkla tu dia pandangg je muka tokchik dia



Ready
(",)

Masa atas pentas

Video menari ada, tapi umi x nak up sekarang
nanti masa bertanding betul2 baru nak upload kat sini

Masa kat atas pentas, abg ngah yang paling kecik so nampak comellll sgt menari
dgrla jugak audien kat bawah ni dok point kat dia..hehe
Pandai pulak tu, attitude sangat
adoiii...ada bakat menari ke

tapi masa kecik ni umi bagila menari
dah besar sorryyy
;)

The team

Taraa
teka sapa tu

Tu la Aluna
Umi pun 1st time jumpa Aluna ni
Selalu dengar nama je
(dalam post2 lepas saya dah pernah mention kisah abg ngah n Aluna..hihii)

First impression tgk Aluna
oo..abg ngah minat yang muka panjang telinga capang macam umi 
hahahaa
;D


**

Adorable

***

So

**Moral of the story ~ Jangan sesekali underestimate anak...

k bai
(",)

No comments:

Post a Comment