Friday, April 29, 2016

Doktor Cinta with Abg Ngoh

Cerita smlm... 

Anak2 semua dh tido... 
Umi n abah tgh layan megi sambil tgk tv3..
Kungfu Hustle..

(time ni je boleh bukak cenel cerita org tua..klu.time anak2 ada kami x bagi tengok movie hatta drama melayu sekali pun.. biasa diorg layan ZooMoo.. even cenel 611 pun x elok utk budak2..rancangan2 semua kelauttt)

Tgh ralit dok tgk tv..tetiba abg ngah keluar.... 
terjaga la tu... 

masa tu cerita sikit lagi nak habis.. kitorg biar je....

Masa part ni..

Tetiba abg ngah yg mamai senyapp je dari tadi cakap..

"Bercinta la tu.."

Uhuk3...
tersedak2 umi tgh suap megi dahla megi pedasss..

Untuk makluman abg ngah 4 tahun ye..


Apalagi, umi interview la..

"Bercinta tu apa abg ngah..."

"Bercinta tu bila lelaki & perempuan mcm.ni.." 
Sambil buat gaya 2 tapak tangan bertepuk...


Umi dalam hati..
"Adoii..rosak anak aku.."


"Tak sama ke bercinta dgn berkawan abg ngah?"


"Sama la tu umii... bercinta tu berkawan la.. 
tapi kalau lelaki dgn perempuan - bercinta...."

.
.
.

Ok

Hmmm...boleh terima ke tak penjelasan tu ekk...

Adehhh...


**********

Update berkawan vs bercinta abg ngoh ^_^

abg ngah with his bestfriend n guardian at school
abg Amsyar (6yo)

dari hari pertama abg ngah nangis2 masuk sekolah 
smpai hari ni Amsyar mmg caring sgt dgn abg ngah.. 

pujuk bila abg ngah nangis xnak sekolah dulu
bagi semangat, bagi gula2, bagi mainan
tolong ambik makanan
tolong bawak beg
tolong macam2

smpaikan semalam kat kenduri kawin pun masih lagi take care..
tolong jaga tempat duduk..tolong ambilkan aiskrim..

nanti abg ngah dah besar n baca post ni.. abg ngah igt ye..
ni kawan baik abg ngah masa umur 4 tahun

(sebab umi sendiri x igt kawan umi masa 4 tahun siapa..hihi)

yg abg ngah 'bercinta' pulak 
nama dia Aluna.. hari2 dok sebut..tapi umi xde gambar dia.. 
Aluna tu partner abg ngah masuk pertandingan tarian.. nanti umi snap pic masa tu ye

(taksabar nk tgk ngah perform nanti..
tgk dia berlatih kat rumah pun dah rasa comel dah...)

Clever Boy :)

No comments:

Post a Comment