Sunday, July 26, 2015

n I thought it was over.. ^_^ (part LAST)

Haiii... happy belated raya all..hihi ;) Citer raya nanti next post k.. Part last dah ni..hihi.. banyak part pula cerita yang ni.. layannn je la.. This is 4 my own record.. nanti2 dah lupa..hehe

Ok, so lepas balik dari Kuching tu kan.. Kami ambik flight direct Kuching-KB. Alhamdulillah, x payah pikir transit-transit dah.. x sabar nak cepat sampai rumah.. Walaupun balik kali ni pun saya masih x dapat jumpa adik Naqib.. 

Adik Naqib masih di Terengganu.. sebab esok pepagi saya kena berada di Tanah Merah pula... last dah ni.. last dah.. n yang paling mencabar..

Utk task terakhir ni, otak, badan semua dah smpai limit dah.. fokus dah ke laut n demam, sakit urat, batuk selsema semua dah datang...

Urusan 3 hari di sini berakhir dengan airmata.. wc is i'm not going to detailed out in here.. biarlah hanya saya dan orang yang tahu saja tahu... Rezeki Jodoh Ajal Maut di tangan Allah... insyaAllah... tough times will go away.. insyaAllah....... :''((

Badan penat, otak penat, emosi penat.... 3 hari 2 malam berlalu tanpa langsung sesi mengepam.... dan tanpa apa2 rasa perubahan pada miss B... production stop... kesedihan berganda-ganda.... Inilah yang dikatakan sudah jatuh ditimpa tangga.... but i have to get up... 

Get up to continue my survival... In my career.. n in my bf journey...

So, the next 2 days.. i will be meeting my baby again....huhuhu.... rinduuuuunyeee.... 
Harap2 adik Naqib 'belum besar' lagi...hihi

Ada kenduri di rumah makcik saya area KB ni, so MIL akan bawa adik naqib ke sini, x perlu saya pergi ambik... waahh.. tazabarrrr (bahasa org sekarang @_@)

Memula masuk rumah makcik saya, cari2 adik naqib... Masa tu sepupu saya tgh dukung sambil membelakangkan saya... 

Bila dia pusingggg.....



Huhuuu... nasib baik belum besar lagi... masih baby lagi... hua3... :')

Maka, kembalilah Irsyad Naqib menjadi official 'handbag' umi semula.. umi harap umi x perlu nak tinggal awak lagi :'((

Tapi hari itu agak menyentapkan juga buat saya sbb dia pandang saya dgn pandangan kosong... he didn't recognize me... he even refusing me... n paling sadis, saya cuba bf dia pada hari itu, apa yg saya dapat ialah dia meronta-ronta tak nak n dia gigittttt dgn muka geram sbb saya paksa....

My husband cools me down... dia minta saya sabar... jgn rush nak semua kembali asal dengan serta merta... bagi masa pada adik Naqib..... tapi umi izz soo sedihhhh... sedih bertingkek2 ni...

Dan malam itu, saya minta nak bawak balik buaian sbb rasa x konfiden nak tidurkan dia... dan memang betul... malam itu dan 2 malam berikutnya... sangatla mencabar keimanan untuk dia ejas balik... Buaian agak membantu... slow2.. sebelum officially pisahkan dia dari buaian semula....

tapi, bf..... langsung x nak dah.... uwaaaa....!! plus susu langsung dah xde.... that's it.... i am ALMOSSSTTTT giving up.....

*

*

*

Tapi

Selang 3-4 hari selepas tu, masa kami berjalan2 pusing2 dalam kereta.. Adik Naqib gelisah dah.. ngantuk.. nak susu... Sekarang bila dia dah x bf, jadi leceh dah la.. gi mana2 kena bawak bekal susu, air panas bagai... Kalau masa bf kan senang, x payah bawak pape.. susu is always ready, fresh n warm... kann

So masa tu, husband dah tanya, nak berenti buat susu ke? Saya cakap x payah kot..n masa tu try bf.. susu mmg xde masa tu, tapi just cuba... bab susu xde saya x kisah sgt, sbb boleh 'ada'kan... tang yang dia tak nak tu yang susah hati sikit...

Since masa tu dia dah ngantuk sgt2 n lapar sgt2 kot, dia hisap juga... First 5 saat.. i am smiling of joy... after 15-20 second... saya rasa macam nak melompat.... He isss actually sucking...!! 

My face is glowing... I am soo happy...!! I may sounds like 'poyo' n over reacting.. tapi itulah hakikatnya.... Alhamdulillah....syukurrr... Perjalanan ini masih belum berakhir... I just don't want this journey to over yet... Its too precious..
Masa tu dah nak belok masuk kawasan rumah, terus pusing cakap kat husband.. jom g ambik ubat tambah susu sekarang....!! Bila dia dah nak bf balik, insyaAllah production akan kembali... saya yakin..!!

(",)

(",)

(",)

It takes courage n effort, minggu pertama, miss B kosong... kilang belum operate... tapi saya tetap bagi, ada masanya dia mengamuk2 sbb xde susu keluar kan...  

Until today

Alhamdulillah.... production almost back to normall... alhamdulillah.... adik Naqib menyusu macam biasa semula... n dah jadi overly attached dengan umi.. x pe, umi suka.. ;)

Anak2 membesar dengan cepat... nanti bila dah besar, rindu baby lagi... huhu... 

ini Adik Hadif

ini Adik Naqib

Babies smell soo good..:')

Alhamdulillah

***

That's it.. (tu jew nak citer)
haru biru kisah bf kali ni
Syukur its not over yet
n i am cherishing every single moment right now

alhamdulillah

'kalau nak seribu daya..'

No comments:

Post a Comment