Friday, November 21, 2014

Diagnosa hari tu - Part 2

Sambungan post lepas.

Balik dari KK tu badan masih lemau.. in fact sejak dari bersalin lg badan rasa lemau n x segar sepenuhnya..

Cuaca musim tengkujuh dgn hujan lebat x berhenti mmg memburukkan keadaan.. sakit urattt...

Malam itu, saya tido seorang bersama baby n abg ngah.. husband dah balik kota bharu bawak kakak..

Adik Naqib finally tido pukul 2 pagi.. abg ngah klu dia x tido pun xpe sbb klu sy x larat nk layan pun dia diam2 duduk dgn tab dia..

Dalam pukul 4.30 pagi sy terjaga...

Sejuk ketar.. menggigil 1 badan smpai bergegar katil.. gigi terkacip smpai ada masa rasa nk tergigit lidah..

4 lapis selimut..langsung x rasa apa.. breast yg sakit tu x pyh ckp la.. smpai x boleh nk angkat tgn..
saya smpai berhalusinasi sy berjalan ke bilik MIL nk bgtau keadaan sy.. sedangkan hakikatnya sy nk capai hp kt sebelah kontek MIL pun x tercapai.. aahh sudah..!

Dekat 2 jam sy menggigil mcm tu.. finally sy kumpul kekuatan utk bangun.. Syukur Naqib tido lena selena2 nya.. seakan memahami situasi sy yg kena uruskan kesakitan ni dulu..

Dalam terketar2 sy siapkan alat2 utk tuam n pasang pam.. Masa keluar bilik nmpak bilik MIL cerah tapi perasaannya mcm jauhhhh x boleh nak sampai..

Sambil tuam sambil pam.. sakit.. tapi sy kena cepat sblum sakit makin parah.. badan terasa makin panas.. panas dalam..

MIL masuk bilik saya.. mengucap panjang dia tgk keadaan saya.. Dia tanya kenapa x panggil.. Saya ckp x tersampai nak pergi bilik dia yg cuma jarak bbrp meter tu n hp pun x tercapai..  Agaknya beginilah keadaannya org yg mghadapi sakaratulmaut sorang2 tu.. bantuan seakan x tercapai.....

Pagi itu FIL dtg sukat suhu. 39.9°. MIL terus mintak saya siap g hospital. As usual, ada rasa malas dlm hati ni nk g hospital. Takut kena admit. Mcm2 pikir. Especially pikir Naqib nk menyusu.

Dengan hati berbelah bahagi pergi juga hospital ditemani SIL. Sepanjang jalan dok ulang 'harap2 x kena admit'..

Sampai di Jabatan Kecemasan. Lepas saringan n bilik doktor, saya kena duduk dlm 1 bilik apa ntah utk masukkan air, ambik darah n buat ECG. cehh..mcm arif sgt je sebut ECG saya pun x tau apa benda. Dgr diorg sebut. Yg letak wayar2 kat dada. Pastu kepit tgn kepit kaki. Rasa mcm sakit kronik pulak dia buat mcm tu.

Masa ni doktor cakap sy kena masukkn air n dipantau sekejap sbb heartbeat sy laju n sambil tgu result darah. Klu jantung sy normal balik mungkin boleh balik.


Lepas setengah jam. Doktor datang.

"Puan kena masuk wad ye..."

Huhuhu..finally..

"Sbb jantung masih laju & result darah sel darah putih masih tinggi.."

Ok. Demi kebaikan.. redha je la kena masuk wad.. Adik Naqib, Hadif n Wafiq.. umi tinggalkan sekejap ye.. duduk baik2 dgn aki wan n ciksu.. nanti abah n kakak balik..

Hari tu sebenarnya hari ihtifal kakak.. dah dua tahun berturut2 umi terlepas ihtifal kakak..sob3 :'(

***

Pendek cerita.

Hari pertama ada dibuat scan pada abdomen n ambik sampel dinding rahim.

Acara mengambil sampel dinding rahim itu agak kurang menyenangkan. Lagi kurang menyenangkan bila kita tgk sampel itu tidak dihantar2 ke lab sampaila ke hari kita discaj. Mcm ham..pagas je kan..

Masa scan tu doktor cakap xde apa2.. katanya uterus saya cantik saja.. cuma belum kecut.. so fine.. sy pun mcm x risau la kn..

Malam tu tido..miss B msh sakit.. so tido x boleh mengiring.. statik saja.. susu pun mesti diperah setiap 2 jam.. bila dia berat dia akan jadi lagi sakit.. bila dia kosong rasa lega sikit.. tapi kesan lebam masih ada..

Antibiotik start masuk tiap 6 jam.


Hari kedua

Doktor pakar round. Dia mcm x puas ati dgn history yg anak buah dia tulis n decide sy buat scan lg sekali.

Ok.semuanya berlaku dgn pantas.

Bila discan, matanya yg pakar itu nampak ada darah tersumbat dlm rahim saya dlm 2cm. Alamak. Saya dah cuak.. Malas dah nak hadap upacara seluk menyeluk ni.. :-/

Katanya " saya cuba tolong buang darah ni ye..klu x keluar habis kita terpaksa pergi cuci.. kalau boleh keluar habis alhamdulillah.."

Maka berlangsungla acara mengeluarkan darah beku itu.. Klu saya cite prosesnya mcm ngeri tapi sejujurnya tak sakit pun.. cuma tak selesa.. Dalam 2-3 minit mcm tu dah siap.. n doktor scan semula.. done.. habis licin..

Alhamdulillah..x payah cuci.. saya x tanya pula klu.cuci tu cmn. Tapi sy rasa cuci mcm org yg keguguran tu la kot..

Lepas je darah tu dikeluarkan.. saya rasa macam 1 beban dikeluarkan dari tubuh saya.. Serta merta badan rasa ringan dan saya jadi energetic semula..

Turun dari katil dlm bilik pemeriksaan tu, terus tanya kat doktor.. "boleh sy balik dr?(discharge)

Doktor jawab "boleh, balik katil awak ye.."

Hamm..pagas lagi sekali.. salah paham la pulak..hehe

Tp dr faham maksud saya.. lepas tu dia jawab.. "bukan hari ni la ye. InsyaAllah esok awak boleh balik.."

Ok.

Pastu misi datang suntik ubat kecut rahim.. Yg mcm kita kena suntik kat peha time baru lepas bersalin tu.. Kali ni suntik kat belakang..

Lepas tu darah yg mcm sblum ni tersumbat keluar mencurah2.. Rasa lega n ringan badan.. darah kotor keluar kan..

Antibiotik tru IV dah tukar kpd tablet.. rasa lega dah cabut jarum kat tangan..  senang sikit nk gerak n buat apa2..

Lepas tu perlahan2 saya rasa sakit kat miss B tu hilang. Merah2 n lebam pun hilang. Rasa normal balik. Alhamdulillah..

Esoknya..lepas doktor check n buat scan lg sekali.. Dah boleh discaj... yeay..!!

pelawat tegar

pelawat tak berapa tegar

Tak datang melawat langsung

Hehehe
^_^

***

Nak share lagi sikit antara amalan SALAH saya yg buatkan jadi bengkak susu:

1. Tak kosongkan breast lepas baby menyusu atau pam

2. Waktu malam bila pakai sleeping bra, sy menarik bra ke atas untuk menyusu. Ini menyebabkan ada saluran yg mungkin tersumbat. 
Sbb tu kena pakai nursing bra. Sbb klu pkai bra biasa kita akan cenderung untuk menarik bra ke atas tanpa buka kancing.

***

So, final diagnosis


Endometritis & Mastitis

Kat sini sy share kan link berkaitan 2 penyakit ni klu nk tau lebih lanjut :


http://drzubaidi.com/blog/demam-ketika-dalam-pantang-bersalin/

http://www.babycenter.com.my/a1036970/mastitis

Happy reading
^_^

Thursday, November 20, 2014

Diagnosa hari tu - Part 1

Nak share sikit pasal diagnosa sakit saya semasa kena warded hari tu..

Saya pun dah anak 4 baru tau pasal semua ni.. biasalah selagi x kena kat kita x rasa nak ambik tau pun..

Skrg dh ada pengalaman, bolehla share sedikit sebanyak buat kawan2 yg belum tau.. ;)


Ok. Cite dari awal ye.

Mmg dah jadi kebiasaan setiap kali saya bersalin. Hari ke 4/5 mmg hari bengkak susu.

Last kena yg kronik masa husna dulu. Smpai MIL kena tolong tuam dgn tuala suam n urut.

Kali ni kena. Lagi kronik.

Seriusly. Sakit bersalin saya boleh tahan. Sakit yg mmg surrender. Menangis tersedu2. Rasa macam ada ketul batu. Sapa yg penah rasa tau la.

Malam tu. Demam sekejap. Dalam 2 jam macam tu, kebah sendiri.

2 hari lepas tu, yg sebelah lagi. Bengkak susu pun iye. Tapi lebih kepada cramp. Tiba2 saja jadi pukul 4 pagi. Breast mengejang dan serta merta lebam biru.

Pagi itu saya demam.

Kebetulan nurse datang rumah utk lawatan hari ke 10. Cek suhu 39°. Nurse suruh saya rujuk klinik kesihatan (KK). MIL pun suruh saya jumpa doktor lepas setel cek kuning adik Naqib.

Budak kuning
Putar la badan dia macam mana pun
tidoooo manjang
nak kejut dia bangun menyusu kena tukar pampers dia guna air sejuk

***
Sambung

Memula saya macam malas. Rasa macam 'alah, sikit je ni, x payahla smpai nak jumpa doktor..'
But i know there's no way i'm gonna escape my MIL's order..hehe

Lepas selesai cek kuning adik Naqib, terus tanyakan dekat nurse nk jumpa doktor. Since hari tu ialah hari khamis, masa tu pun dah dekat pukul 1, nasib baiklah dpt nurse yg cakna dia tolong saya selesaikan urusan dari mula smpai habis..
pempahamla hari khamis kat sini, masa keje pendek. Hari khamis agak santai n kebanyakan staf 'Missing in Action'..

Suhu di klinik agak mengejutkan. 39.8°.
Padahal sebelum turun sy dah mkn panadol. Nampaknya suhu sy x turun. Makin tinggi lagi ada.

So di klinik tpaksa ambik darah n urine. Bila jumpa doktor, doktor terangkan result darah saya nmpaknya sel darah putih tinggi wc is apa yg sy faham, sel darah putih akan jadi tinggi bila ada jangkitan kuman dlm badan.

Saya terangkan dari A-Z masalah yg sy hadapi termasuk cracked nipple. Sbb Naqib x melekap dgn betul semasa menyusu. Kali ini agak parah apa yg sy alami sampai sy trauma setiap kali nak susukan naqib. Tapi nak.x nak kena hadapi juga walau sakitnya menusuk ke tulang hitam..

So pada masa itu doktor positif mengatakan demam dan jangkitan kuman yg saya alami itu berpunca dari bengkak susu n jangkitan dari cracked nipple tersebut.

Dia cuma bagi PCM n nasihatkan saya supaya susukan anak mcm biasa n pam susu 2 jam sekali hingga kosong. Biasanya klu amalkan mcm ni insyaAllah x akan berlarutan.

Tapi kalau demam lagi dia minta saya terus ke hospital.

Sedikit soal jawab antara saya dengan doktor hari tu.

CAMANA NAK REDAKAN SAKIT BILA BREAST BENGKAK DGN SUSU N RASA MCM BATU?

Memula tuam dgn ais dulu bagi reda sakit lepas tu tuam dgn tuala suam pula utk rangsang aliran susu. Lepas tu bolehla marmet (perah dgn.tgn) atau pam.

*ok bab tuam dgn ais tu sy baru tau. Sy ckp kat doktor, 'sy igt klu tuam dgn ais susu tu jadi lagi beku. Nnt lg tersekat..'
Ok.sy nampak doktor mcm nk gelakkan saya.sambil sengih dia cakap. 'Taklah. Tujuan kita tuam dgn ais dulu utk legakan sakit tu..'

Ok.

PUTING SAYA LUKA SAMPAI BERDARAH2. KLU SAYA PUN KENA JANGKITAN KUMAN, BABY SAYA CAMANA? ADA APA2 EFEK X DIA MINUM SUSU DARI PUTING YG LUKA TU?

Amazingly jawapannya TAK. Baby x akan efek apa2 atau kena jangkitan kuman walaupun dia minum.susu dari puting yg luka tu. Sebarang kuman akan dibunuh oleh asid dlm.perut dia. Allahuakbar..!

DOKTOR, PUTING YG LUKA TU SAYA LETAK.MINYAK GAMAT. PASTU BABY SAYA HISAP N MINYAK GAMAT TU MASUK DALAM BADAN DIA. AGAK2 NI ANTARA FAKTOR KE KUNING ANAK SAYA X TURUN2 N NAJIS DIA MASIH KEHITAMAN WALAUPUN DAH HARI KE 10?

Shockingly doktor angguk. Ye. Ubat gamat yg masuk dlm badan anak bersama air susu itu bagi kesan pada tahap jaundis dlm badan dia.

Ok. Saya baru tau. Ampunnn adik naqib umi x tau. After sy stop letak minyak gamat kat luka tu bacaan kuning mula menurun n najis dah x kehitaman.


HABIS TU MCMN SAYA NAK SEMBUHKAN LUKA TU?

Caranya ambik susu badan tu. Titiskan pd luka tu n teruskan bg baby menyusu mcm biasa.

Ngilu?

Tell me if anyone knows any other option. ;)

***

Will continue ;)

Sunday, November 16, 2014

Susu

Another reminiscing n3..

Last year I wrote this..

http://mylilcutie.blogspot.com/2013/12/kisah-hadif-masuk-hospital-parttwo.html

And posted this on my IG

Susu Buat Hadif

Dari rumah ke hospital

That was 51 weeks ago

***

Today

The milk is delivered home from hospital


Susu Buat Naqib

 Hari ni umur adik Naqib 13 hari
Kuning masih ada
Tapi dlm trend menurun

Umi pun makin sihat
harap boleh balik rumah cepat

Bila org dah sihat disimpan lelama dlm wad jadi rasa nak sakit balik dah ni

Doktorrr saya nak balikkkkk...!!!




Catatan Dari Hospital
Katil 3 Wad 5F
Hospital Sultanah Nur Zahirah

Saturday, November 15, 2014

Admitted


 
That was a year ago
when my little Hadif was admitted at 14 days old

At that time i'm just thinking of
'Can i just switch place with him..so that i'll bear all the pain..i'll go through all the discomfort he feel..'


This  - starting yesterday

I was admitted due to fever caused of egorged breast
on day 11 after delivery

Sel darah putih tinggi - means ada jangkitan kuman
Jantung laju - wc is not good for a postnatal woman

***

Dicucuk2 sebegitu rupa. Sangat tidak menyelesakan
for us adults
apatah lg for a tiny 14-days old hadif like he had goin tru last year

Umi sanggup dicucuk berkali2 sebegitu
asalkan bukan anak2 umi

Tanyalah ibu mana2 pun
pasti sanggup menjadi galang ganti buat anak2 nya

***

As for now
i'm hoping 4 a speed recovery

All that teenie meenie little tiny human is waiting 4 me at home

My girl n my triplet
(",)

Tuesday, November 11, 2014

Irsyad Naqib nama diberi..

Alhamdulillah..

Its day 8 today..

So, semalam ialah sesi memberi nama dan cukur kepala baby..


There u go

Irsyad Naqib

Petunjuk yang menjamin

Maksud lain Naqib -pembimbing

After

Irsyad Wafiq

Irsyad Hadif

Our 3rd Irsyad is officially 

IRSYAD NAQIB

(",)

Bercakap mengenai perletakan nama 
we husband & wife don't make this desicion purely by ourselves

Kena masuk vet dulu

Aki akan tapis nama setiap cucu
Dan biasanya nama baby diletak dan final decision selepas baby keluar

Sbb aki akan tgk kesesuaian dulu

Nama Naqib, its in our list

n finally we got the approval on day-7

Pheww..~~ 
;)

***

Yang kelakar masa sesi letak nama ni

Lepas aki bagi salam pada baby n bgtau

"aki nak letak nama niii
kalau setuju sambutlaaa..."

"Irsyad Naqib..."

Tiba2

Proòottt

Adik berakkkk

Hihihi

Ok la tu. Ada respon la kan..
hehe :D

***
Selepas sesi meletakkan nama 

Sesi bercukur pula

Aki mulakan dengan selawat

n tadaaa~~

Saya dah botakk :)

Aki akhiri dgn doa selamat

Alhamdulillah..selesai antara perkara yang sunat dilakukan pada hari ke-7 kelahiran bayi

***

Sempena hari cukur rambut adik juga
wan n cik su masakkn pulut kuning n gulai ikan aye utk bagi pada jiran2 keliling ni..


Alhamdulillah

Terima kasih Aki.Wan.Cik Su

(",)


Saturday, November 1, 2014

Persiapan yang belum siap

Saja x nak letak tajuk 'persiapan bersalin'
Takut ada yg search tajuk tu dgn harapan utk dpt checklist persiapan bersalin yg lengkap n komprehensif.. end up tpaksa bazirkan masa baca cerita persiapan bersalin saya yg x brp nk siap ni..hihi

Oh b4 that
this will be a super-long boring post
sy saja nk dokumenkan kat sini
nanti2 boleh intai2

Furthermore. I am an auditor, remember?hihi
Documentation is crucial
^_^

****

So. Since week 34, my husband keep asking me to pack up my so-called ~'hospital bag'.. 

n last night

at my 39w+.. finally i came out with...

.
Not the hospital bag

The checklist

lol
Huhuhu
baru checklist..
aiyokk
@-@

InsyaAllah esok saya packing beg nya pulak ye
huhu
-_-

Tapi
since saya agak kerap travel 
Kehulu kehilir
kb-kt 2 minggu sekali tu dah wajib
 dgn travel kerja lagi

since week 32 
beg Labour Room dah siap awal2
my LR Pack

yg tu je lah sentiasa ada bersama ke mana2
kalau betul2 nak bersalin. baby jela ada baju. 
yg lain mana nak cekau tahh..huhu

Ok. Umi nak cite sikit pasal LR pack ni

It contains

diapers
napkins
baby wrap
baju 
mitten n booties
VCO - Virgin Coconut Oil
Herbal Massage Oil

*hakikatnya utk dibawa masuk ke dlm LR nnt cuma 
baju, napkin n pampers shj


Baju baby warna putih itu
sgt nostalgia ye anak2 umi
insyaAllah baju itu akan masuk labor room buat kali ke-4

Itulah baju pertama semua anak2 umi
:')

***

Ok. Persiapan lain utk ke hospital
of koz bakul berkelah makanan
Dah tulis siap2 nnt abah senang nak refer

Termos air panas
Air mineral 
Milo n horlicks 3 in 1
Biskut n roti
coklat @ energy bar

Coklat itu sy akan makan masa sakit
masa tu selera makan dah ke laut
but i need energy to push the baby

N air manis 
milo biasanya
i will need it badly lepas keluar LR
Utk kembalikan tenaga n hilangkan gelap mata

I've gone tru this 3 times 
So mcm dah a bit familiar dgn keadaannya nanti

this is my 4th
alamak.takutla pulakk
:'/

***
Persiapan lain pulak
x banyak mana
sbb baru je lepas bersalin kan
;)
barang2 hadif pun x sempat kemas elok2 lagi
Baju2 semua cuma kena basuh balik

Yg kena beli baru cuma yg pakai buang je lah

diapers
wet wipes
maternity pads

Ok.tips utk 1st timer
Ekceli
maternity pads tu
u will only need them on the 1st day only
worse on the 2nd ay as well
tp lepas tu akan guna pad biasa n after a week only liner

So. Maternity pads tu x payahla beria beli bebanyak
;)

***

Untuk set penjagaan lepas bersalin pula 
kali ni saya pilih ini

Tanamera Postnatal Care Set

Dari masa Hadif lg dok terliur nk beli ni
tp x terbeli2
alhamdulillah kali ni berkesempatan 
semoga saya konsisten..aminn..
that's the main problem ekceli, tak konsisten
@-@

Set bersalin ni sy beli kat sini



Untuk kali ni juga
ada beli baru 
these Nursing Bras

 Masa Wafiq dulu dapat freegift 2 helai sbb beli breastpump
masa tu beli Medela Harmony
n dapat freegift 2 helai nursing bra brand Autumnz ni

Sy rasa sgt selesa n senang
plus tahan lama

Masa hadif ada beli yg brand lain
Tp rasa mcm x comfortable n dah rosak pun
yg ini masih bertahan dan x berubah bentuk langsung walauphn sy lenjan masuk washing machine

Nursing bra ni saya beli kat sini



Persiapan lain
GL dah print
Banyak x sy print?
Hihi
ekceli tu utk 3 hospital je
just in case

Husband sy lagi la suruh sy print GL utk semua hospital di sepanjang jalan kb-kt tu
hehe

So setiap 1 sy buat 2 copy
tips juga utk 1st timer yg plan nk bersalin di hospital kerajaan la kan
print je lebih gl tu sbb kot2 baby pun ada kena admit lepas bersalin n masa dlm pantang
unless baby dah ada coverage insurans yg PRUmychild tu kan
klu yg tu just consult ur agent je la

Oh ya. Cakap pasal tu
sy x sempat nak ambik PRUmychild tu
cuma berkesempatan jumpa agent sy ms tu dah week 34 nak masuk week 35
masa suntuk sgt
so baby kali ni insyaAllah after keluar n dapat birth cert baru register
harapnya x de apa2 halangan kali ni

Knp consider nk ambik PRUmychild kali ni?
Sbb pengalaman mengajar
Insurans utk Hadif masih sangkut smpai skrg wlupun sy dh register sejak umurnya 1 bulan lebih

Sbb Hadif kan ada masuk wad masa umur dia 2 minggu

Ding dong ding dong
dgn pihak hospital nya lambat n ada miscommunication
dgn communication ikut prosedur zaman batu

Latest
surat feedback doktor yg kata kami ceased appointment
mmg memburukkan keadaan
so smpai skrg masih sangkut

But my agent really did a good job
sbb tu even dah pindah balik kelate pun kami masih stick dgn dia
walaupun jauh we kept in touch a lot

Syukurr dpt agent yg ok
sbb dah terkena yg x ok kan
mmg bab insurans ni nasib la jugak kan
Sendiri mau igtla
.
.
.

What else
bidan urut pun dah cari
bakal pengasuh pun insyaAllah ada
& owh, saying hi again to my dear cutie pinky Eve

my Evelove Breastpump

B4 this sy mentioned
Dah beli Medela Harmony kan

Brand Medela mmg superb la kan
But a bit costy la to me
so masa tu puas ati guna yg Harmony yg manual tu
alhamdulillah. Banyak berjasa

Lepas guna utk Wafiq
lama simpan x guna
Nak guna semula suction nya dah x kuat
sy pun malas nk anta repair

So masa hadif beli evelove ni
Auto
dua2 belah
hands free
ada powerbank - so its made mobile
pink in colour-i loike ;)

InsyaAllah
umi will strive to give the best utk anak2 umi
susu ibu

But. Those yg x berjaya nk memberi susu ibu sepenuhnya n selama mungkin tu
terpaksa campur or fully formula
Jgn rasa down

Sesiapa yg mengeluarkan kata2
"Susu manusia untuk anak manusia. Susu lembu untuk anak lembu. Susu kambing untuk anak kambing"

Poyooo je sume tu..

stay positive ok
rezeki di tangan Allah

Every mother loves their child
in a different unique ways n efforts

***
Hmm..ok la
Enuff 4 now

Yg penting kena siapkan beg 
husband sudah bising ooo

Plus yg dia lagi bising
suruh sy start cuti cepat2
Nak terberanak pun sibuk fikir pasal keje lagi
(Boss..r u reading this..? ;p)

I told my colleague that i fantasized abt starting my contraction at office
or get my ketuban pecah masa tgh buat kerja
Semua kata saya 'gila'..lol
fantasi namanya



;)

Gurau2 je
apa2 pun Allah dah tetapkan bila n mcmn baby ni nak keluar
asal semua selamat dan dipermudahkan
insyaAllah

Bye
nanti dah siap beg sy update ye ;)

Esok final Piala Malaysia kan?
Pahang lwn JDT

untuk rekod
tahun lepas Irsyad Hadif lahir masa hari final Piala Malaysia juga
Kelantan lwn Pahang

So masa tu kelate dpt cuti peristiwa sempena perlawanan tu
sedang elok adik Hadif lahir masa hari cuti
;)

Ok
bye


Gambar dgn Adik Hadif n Abg Ngah
Dua2 pun lahir masa hari cuti
abg ngah hari maulidur rasul

Oh. Nak jugak mentioned kan
in both pictures
i'm wearing Naelofar Hijab

Memula i am not so into the product
rasa mcm kualiti kureng dari segi material
nampak mcm inner je pun ada

Tp ntahla
bila pakai rasa sgt comfortable
Yg penting agak besar dan melitupi
baru rasa konfiden

Boleh juga buat tudung emergency
bab kata ofismate sy
buat g tahlil
hmm..mcm2 diorang ni
huhu

Ok la
bye again