Wednesday, June 18, 2014

Perverts Everywhere

Sebelum ni saya pernah post, 
hati2 guna perkataan buat tajuk n3 di blog, 
sbb org psiko n gila seks di alam maya ni mmg merata2..

Sometimes ayat yang biasa2 je bagi kita, tapi boleh memuaskan nafsu org..

Macam sebelum ni sy pernah post n3 tajuk 'Terunaku'

Kerana perkataan 'teruna' tu, maka berjelirlah para-para pervert di alam maya ni search dgn harapan boleh baca cerita lucah.. 
Feel sorry for them, end up boleh baca cerita anak teruna saya yg masih baby tu je.. 
Potong stim ke bang?


Skrg ni, 
dgn bebasnya org membuka page n groups dlm fb, 
memang bercambah2 la pages n groups yg x semenggah..
Yang curi gambar org, 
buat caption mengarut2, 
gambar yg biasa2 pun jadi bahan fantasi..

Again.. feel sorry for spesies org mcm ni.. 
Get a life lar..

Yup, I admit kesilapan lies on si pengepos juga.. sapa suruh publicize ur life kan..
ntahla, sometimes benda biasa bagii kita boleh jd sumber utk benda luarbiasa bagi org lain..


eh, bebel apa ni..


Yes..bebel.. 
sbb kena batang hidung sendiri..


Last month, a friend bagi link satu grup yg dah curi gambar saya untuk dimasukkan dalam group tak semenggah.. 
yg nafsunya ialah pada figura perempuan mengandung..

see
dats me

i dunno what to say
at that time, i just felt too embarrassed that i don't want anyone
 especially friends in my circle to know about this..

but
again it happen

group lain 
gambar saya yg lain pula
the comment under the pic is just rude
i hope that can satisfied ur fantasy, silly pervert!

thanx to my friends 4 alerting me about this

this time
i just felt sickened towards all those perverts
all this while i thought yg buat keje macam ni semua jantan forever alone
but 
this time i am really shocked

the one yg masukkan gambar saya tu

boleh je nak paste link fb nya kat sini
termasuk link fb wife nya sekali
saja x nak kotorkan tangan

berdasarkan postings di wall nya tu 
he seems sooo normal
a normal husband
a normal father
~hommai~

to his wife, i just wanna say this
hey,checkout ur husband, he seems having the other side of him..
*red alert*

****

rasanya gambar2 tu dicuri dari blogs
sbb sy browse tgk, ada juga blogger2 lain yg kena
tadi pun ada baca sorang blogger yg post pasal group ni juga

So, tadi
selepas beberapa tahun berblog
n beratus2 gambar ditepek
barula haku terhegeh2 nak pasang 'right click disable' kat blog nih

yes
blame it to me too
sapa suruh suka tayang gambar kan

i know
~~~

next post saya ajar camana nak buat right click disable to ye
utk prevent org curi gambar kita n copy post kita

but still boleh printscreen kan

ntahla 
i dunno
people nowadays is just soo sick

okla
jumpa next post

bai

Tuesday, June 17, 2014

Sepetang di Taman Tamar Kota Bharu

Tajuk yo-yo-o @-@ hihi.. ;)

Since dah kalut ribut dalam fb sume dok cakap pasal pokok kurma kat bulatan jam besar kota bharu tu berbuah lebat, haruss la g tumpang menyebok jugak nak tgk..

On d way balik keje ahad lepas, sesaja round, igt nak lalu saja.. x sangka rupanya raaamaaaiii sgt org berenti n masuk dalam bulatan tu untuk melihat pohon kurma itu dengan lebih dekat.. (tetiba ayat paper)

Dah jadi macam pesta pulak..
2 3 kali dok pusing bulatan tu, anak2 meraung2 nak turun sbb dlm tu ada air pancut..
Pastu kitorg pulak. igtkan satu pokok je yg berbuah, sbb dalam fb mcm tunjuk 1 pokok je kan.
Rupanya banyak pokok yg berbuah, dalam 7 pokok camtu..
So, agak teruja jugala nak join memenuhkan bulatan tu.
Maklumla, sebelum ni klu saja2 nak masuk dlm bulatan tu sendiri2 mmg nampak jakun sgt la kan,
so ni la masanya nk menjakunkan diri beramai-ramai ;)

ramai kan org
spot my husband's ears
*dia kata nak nampak dia sipi2 je dalam gambar kan, so kita ambik gamba telinga je ;p 


antara pokok yg berbuah lebat

selfdate
(selfie with date palm ~abaikan)


Sambil jalan sambil mata melilau
kot ada buah yg gugur
hihi
saja
kot nak merasa buat kenangan pun tunggu yg gugur je la
ada polis bantuan jaga okeyy.. takut ada org kait buah
;)


Makin petang makin ramai org
jgn ada yg bentang tikar fefeeling berkelah kat arab saudi sudah
hehe

tapi serius kagum
sbb buah nya lebatt sgt
hikmah musim kemarau
pohon tamar subur di bumi serambi mekah 
(",)

salah satu pokok yg tgh nak mengeluarkan buah

ini bagi yg x cam bulatan mana
mercu tandanya jam besar ni
mula2 masuk KB mmg jumpa bulatan ni dulu

muka sy baru balik keje dah jadi macam langsuyar lapar darah
so kita tacap sikit pakai photoscape pun x pe
;)

tu saja
nanti klu ada cerita yang tak berapa nak best kita update lagi ye
babai

Thursday, June 12, 2014

Random

Ada masa sikit ari ni.. rinduunyaa nak sentiasa update blog macam dulu2... tapi... mimpi jelaa..hehe..

Alhamdulillah, husband bercuti sebulan.. we got whole 1 month quality time together with kids.. alhamdulillah..

As i've mentioned in my anniversary wish on fb last time, ~with him along i seems not hearing the clock is ticking~ I mean it.. really mean it..

Sebulan berlalu macam x rasa apa2.. tinggal lagi seminggu dah nak habis cutinya.. rasa macam x sanggup dah nak ulang semula rutin lama... @-@  (*psst..sambung cuti pliss*)

So, saja nak tepek piccass ke hulu ke hilir sepanjang dua hujung minggu ni... Gambar x banyak pun, x de masa nak beria snap gambar sebenarnya.. i'm biziii with my 'handbags' (anak2) ;)

So, dua minggu lepas waz my cousin's wedding, kenduri sebelah perempuan gambarnya sedikit sebanyak dah tepek last post..

Hari Selasa lepas pula, sebelah lelaki, rumah makcik saya.. Since majlisnya adalah pada hari bekerja, sy ambik half day je hari tu, cutii mmg 'malammm' sikit la.. bulan2 akhir suku tahun ni (3,6,9,12) mmg cuti ala-ala cerita frozen gitu.. tapi time2 bulan2 nila ada macam2 aktiviti personal nya.. dengan cuti sekolahnya lagi.. adoyaii..

Ok, kesinambungan dari post lepas, percubaan snap pic berdua lagi ;)




Alhamdulillah..
Perfect view for me..
Alhamdulillah
:")

***
Minggu ni, dapat cuti extra 1 hari.. yay.. Cuti sempena keputeraan agung kan.. ;)
Tapi 3-3 hari ada event menanti..

Hari Jumaat iz akikah anak sepupu saya
Sepupu yg dekat saja lokasi duduknya, tapi kami x jumpa dah bertahun2.. boleh x macam tu,hehe..
Memasing sibuk, dok hai2 bye2 dalam fb je
Alhamdulillah kali ni dapat berjumpa mata..
;)
*gambar xde, again, kalut dgn handbags memasing
gambar sy tgh tgu giliran nak makan ada la

**dah ada anak ni nak makan pun main pas2 baton**
>_<

***
Esoknya pula
Pepagi buta dah kerah anak2 bangun 
sbb ada Family Day UMK


lokasinya dekat je ngan umah
so harusslaa menghadirkan diri
dapat tunjuk2 muka jadila

tapi lambat juga sampai
matahari dah tegakk dah
;)

entah macamana silapnya urusetia kata saya x bayar utk baju anak2 n suami
dapat satu baju je utk saya
so dgn saya2 sekali x pakai

basically x join satu apa pun aktiviti kat sana
panass terikk yg amatt





layan anak2 mewarna
kakak husna je yg masuk pertandingan
abg ngah main conteng2


cantik juga kakak warna
umi tgk yg menang tu lebih kurangg je ngan yg kakak punye ni
(nampak x ada nada ketidakpuasan hati di situ)
hehe
^_^

asalnya nak pegi tunjuk muka je kan
tapi melarat sampai tunggu habis cabutan bertuah
konon bajet kot2 bertuah
tapi as usual la kan
kena mandi bunga dulu kot
hehe

pas habis makan2 sume
husna nak naik pedal bot la pulak
abah layanzz




umi n adik hadif selfie duluu
abaikan muka penat umi
cuaca sgt panass hokeyy
adik hadif pun dah comott

at last kami yg last balik
tinggal kereta kami seketull kat tempat parking
hehe
elok sgt panas2 berjemur tepi pantai
sume muka hangus balik umah
adik hadif kesian sbb muka adik hangus sebelah je
adik banyak tido mengiring masa kat sana

risau je takut anak2 demam
tapi alhamdulillah
semua ok
adik hadif pun dah kuat
;)

***

Esoknya pula
kenduri kawin kawan umi merangkap ex-roommate masa kat uitm dulu
oh mazni..kawin juga akhirnya..hihihi

Us with the bride

Alaa..comey dah pakai sedondon hijau che ta giteww
tapi xde pun gambar se family
kelam kabut, anak2 mood x ok,
cuaca panass sgt
nasib baik ada jugak gambar kenangan dgn pengantin
yg si wafiq meraung2 nak dukung sbb pengantin dok sakat dia
huhu ;)


Balik dari majlis tu
rasa macam panas sgt je nak balik umah
pusing2 main taip2 kat gps
xde hala tujuan
last2 lepak2 makan 'colek' kat pcb

adik makan biskut babybite jer
cepatla besar adik, nanti boleh makan macam2 
;)

*muka hubby ditutup atas permintaan tuan punya badan sendiri x nak expose sgt
nampak jauh2,sipi2 xpe katanya
>_<

ok
last sekali pic umi n adik hadif



(",)

k la 
tu je
bosan x
mcm xde point je kan
layann je la
**

Sunday, June 1, 2014

Gambar berdua..behind the scene

Minggu lepas sy ada update status anniversary kami yg ke 6 di fb.. kononya nak attach kan gambar berdua ter romantik sekali larh..
Scroll punya scroll.. adehh.. baru sedar, x ada yang semenggah rupanya.. hehe..

Sejak2 ada anak ni, seluruh hidup bergelumang dengan anak2.. nak sweet2 ambik2 gambar berkepit pun x de can dah.. hehe..

Pastu, wat azam baru la kekononnya, pasni klu ada event or pergi mana2, wajib nak ambik gambar berdua..

Hmm.. so, yesterday was our 1st event.. but i don't think my resolution is easy to be accomplished..................

This is what i've posted into my Instag yesterday..

Happy, Serene, Peaceful..

(",)
.
.
.


This is what is actually happening



Ada budakk meraung2 x nak lepas dukung abahnya.. riuh rendah jap. 
Kejam betul mak bapak budak tu biar anak meraung2 sbb nak posing..
plus
kejamm giler crop gambar..hahaha


:)


Wait, there's another 1

This is what i'm gonna post in my Instag..


Despite of the damaged props done by my child..
hahaha

Ampunn tuan rumah..

;p