Monday, October 27, 2014

Susu Dugro n Free Gifts

Dalam 5 tahun terkebelakang dan 5 tahun kehadapan ini kerjanya bila g shopping ialah beli keperluan anak2..

Its been such a fun thing to do to me. Personally. This is what i am enjoying.
I don't do much personal shopping.
I would feel guilty if i spend much on my personal belongings..
All our income is dedicated most on kids. The necessity. Insurance n savings. Toys n books. All parents are doing that as well right? :)


Eh. Mukadimah mcm apa je. Sbnanye nk cite pasal susu anak2.

Para ibu mcm sy mesti dh mahir bab susu anak2. Having 3 kids with eczema juga menjadikan sy kenal dgn byk jenis susu. Kebanyakan yg ada di pasaran dh cuba dan semuanya ada cerita yg tersendiri. Paling nostalgia bersama susu Isomil.

Tp sekarang anak2 dah makin membesar. N tahap eczema dah x sekronik mana.
Skrg semua anak2 saya minum susu Dumex Dugro saja. Senang nak cari.
N sgt ekonomikal.

Sangat..

Bajet beli susu utk 3 org anak skrg sama dgn ms 1 org anak dulu.
Hihi. Husna mmg yg paling teruk eczema n paling lama. Plus perut dia sensitif. Kembungla apa la. Baby girl kan ngengada sikit.. hehe.
Gitulah kisahnyaa.. ;)


Ok. Ke laut lagi.


Susu Dumex Dugro tu kan. Now anak2 minum yg flavor Fruit n Vege.
Sbb katanya sedap. Husna n wafiq yg bgtau. Hadif pun ada bgtau kot, sy je yg x faham lg dia cakap. Hehe.

Husna minum yg 3-6 yrs. Wafiq mana2 pun boley sbb dlm tempoh peralihan skrg. Dh nk masuk 3 yrs. Tp buat ms skrg dia share ngn adik Hadif. Yg 1-3 yrs.

Skrg umi sgt seronok membeli susu anak2 ni sbb susu ni selalu ada freegift kan. N i love doing bulk purchase too.

Masa mula2 hari tu. Beli 3 pek 900g dapat freegift beg ni.


So sempat kumpul 2-2 warna.
Saya x g beli on purpose nak dapat hadiah pun.
Sedang elok stok nak habis baru g beli. Kalau kat tesco kan kita boleh ambik sendiri freegift. ;)

Bila next purchase pulak. Sedang elok dpt kumpul semua koleksi. Keluar pulak freegift lain. Topi n spek ni. Ini pun beli 3 pek dpt freegift.


Habis yg ni. 
Jam ni pulak. Yg ini beli 2 pek. Semua koleksi ada 3 warna. Memula beli dpt yg hijau-merah ni dulu

Bila dah stat mengumpul. Hati ni jadi teringat2. Stok susu ada lagi tp dok pk bila nak g beli lagi takut tlepas koleksi lagi 2 tu.hihi. 
ntah hapa2 kan

Pastu,
Last week nampak iklan ni kat fb.

 
Dok kat umah MIL masa ni. Cuti panjang kan. Deepavali sambung ke maal hijrah. Kalau ikutkan boleh stay sampai ahad sbb isnin baru keje. Tapi mtk ngn hubby nak balik sabtu. Pagi2. So sempat nak dtg tgk apa yg ada kat sini. Mana tau leh beli susu murah2 ke..

Sesampai2 kb dari kt tu terus singgah kb mall. So. Ini lah hasil tangkapannya.. hihi

1 carton susu
Fruits & Vege Flavor
Half2 peringkat
6 pek 1-3 yrs
6 pek 3-6 yrs

Ekceli kat umah stil ada 3 pek yg belum buka
tapi temptation nak beli tu xleh ditahan2 lagi sbb hari ni leh dapat murah
Biasa harganya dalam RM29-30
Hari ni harganya RM24.99

Plus
i got to get the remaining watch collection
plus
another premium gifts

Sweater n beg beroda

These are all of them

Hihihi
seronok juga ni

Ekceli xde apa pun sgt kan
tp xpela saja suka2 dgn anak2
Kehulu kehilir dibuat main
cantik juga sweater tu
sesuai sgt dh nak datang musim hujan ni
Beg tu pulak bolehla saja2 buat isi baju nak balik umah aki hujung2 minggu
hihi

ni pulak kerjanya kakak make over abg ngah
hehe.. macam2 hal

Oh ya. Dah beli tu dpt freegifts
dapat pas utk anak2 beraktiviti kat tempat karnival tu
dapat akses utk semua games

Tapi kitorg dh dtg dgn badan penat dah 4 jam dlm keta
Plus tempat tu bingit n crowded
so decide x yah la main-main

Husna n wafiq pun mcm x berminat
lagi dok tarik nak ajak g makan je
   Promoter tu pujuk suruh main dulu
Tak pun dia suruh kitorg dtg balik malam tu
mmg x la kan
Hihi

***
Tu saja ceritanya
saja fun-fun dgn anak2

K bai
(",)

No comments:

Post a Comment