Wednesday, October 15, 2014

Posing2 @ Trick Art Museum

Last 2 weeks anak2 ikut umi pergi kerja

Out Of Town

not
Out Station

ari tu tgk rancangan Oh My English, katanya perkataan Out Station tu dah outdated
sekarang kita guna Out Of Town
instead of Out Station
banyak la pulak perkataan out

Ke Shah Alam je
kami stay di Hotel UiTM
alhamdulillah semua event di hotel juga
so xdela penat nak travel byk2

 First of all
biar umi work-work dulu

oh, pls bear with my baju tu
dalam post lepas pun baju yg sama kan
hihi

dah setel keje

baru kita g jenjalannn
;)

Anak2 dah kebosanan dok dalam bilik je sepanjang umi g keje
hotel tu pun xde pool ke apa

ada yang wetland kat Taman Tasik Shah Alam tu kan
umi cakap kat abah bawak la anak2 pagi tu sementara umi g meeting
tapi takut anak2 penat, sbb petang nk g iCity
anak2 semua jenis tido awal, lepas maghrib dah meraban ngantuk
so baik kerah tido dulu
nnt baru fit nak jalan banyak2
umi pun balik meeting nap kejap
kumpul tenaga

***

Masa dok Bangi dulu
masa Husna kecik dulu
penah bbrp kali datang sini
masa tu x ada apa sgt kat sini
pokok2 lampu tu 
n bahagian yg sejuk2 ais2 tu
n masa datang time tu, poket pun x kopak
free jee

tapi sekarangggg
hmm
kopakk wehh
mata dah keluar tanda RM dah..hihihi

tapi puas hati sbb perubahan tempat ni mmg tremendous




masa memula sampai

abang ngah bad mood
sbb kacau dia tido
mmg harapanla nak suh dia bergambar
sikit2 nangiss
nak berbelit ngan abah je

penat suh buat aksi terajang mcm kungfu panda tu

memula konfius n rifius

 pastu 
scha-schaaa..!!

jadi otomen

hehe



Ekceli
dalam hati
saya takut n gentar datang tempat2 macam ni

ntahla
nak nak lagi persekitaran sini, mengingatkan saya kepada sesuatu
nnt last sy bgtau
*remind ek, takut lupa
hehe
boley plak gitu
;)

***
Since datang pun dah petang
mmg dah expect x sempat masuk semua
b4 datang dah survey dulu ari tu
so, umi decide masuk 1 je yg indoor
selebihnya jenjalan kat luar

kat situ kan banyak yg indoor
klu rajin surveyla sendiri ek
ada Red Carpet Museum, yg ada patung lilin tu
tempat snow-snow tu
muzium angkasa lepas
rumah hantu

tapi umi pilih yang paling x adventure sekali n selamat utk ibu mengandung
hehe 
Trick Art Museum




n yg ini yg bayaran masuk nye paling murah
RM15 sorang

budak2 yg lebih 90cm kena bayar
abg ngah is 91cm, tp utk yg ni lepas, x yah bayar
yg lain2 pasni kena bayar kott
1cm pun berkira
;p


Apa yg ada kat dalam ni?

Lukisan2 kat dinding je

tapi kena pandai posing poyo sikit dekat lukisan2 tu semua
baru jadi efeknya

so, klu nak posing ayu-ayu memang tak jadi la kan

Jom layan gambar

kakak memula malu2 nak bergambar 
bila dia dah faham konsep
dia tgk gambar contoh yg mmg dilekatkan kat sebelah tiap2 gambar
baru dia semangat nak tiru ;)

memula masuk lama budak 2 org ni terlekat kat sini
dok main pondok2 pulak
puas ajak gerak g tempat lain tapi x nak
grrrr~~

terer x sy lukis? 

eh, dah x gayat ke sekarang?;p

pandai kakak berlakon

sadisss betul gambar ni
cepatt call talian nur, ada org dera anak ni


kakak dah start menjiwai trick di muzium ni
;)


***

macam dah panjang n3 ni

more piccasss next n3 k

bye 4 now

(",)

No comments:

Post a Comment