Monday, September 15, 2014

Regarding work..

Told 'ya its a busy week / month 4 me..

Banyak benda nak update kat sini ekceli.. nanti la ye.. bila dah tenang2 sikit..

Hectic week.. quite stressed one.. tapi insyaAllah i will not allow that feeling really controlled me..

senyum saja..(",)

yup..i have to admit, bahang menjadi auditor .. internal auditor esp.. semakin terasa..

bersedia dipandang serong, bersedia diasingkan, bersedia dijauhkan diri oleh some people..

kena pulau ke?

hmm..so far belum.. do i have to get prepared 4 that also??

@-@

idk

work is work

nothing personal.. those who read this n kinda 'terasa'.. lets get this clear..

work is work..

professional ~ that's the key word

(",)

a friend came to me n told this.. "all this while i've been thinking of - kerja apa dalam dunia ni 'cari salah orang' dan 'mengadu domba'... then i realise, it's ur job - auditor.." she said by pointing at me.. obviously she's joking.. n i don't really get offended..

but i know some of us really think that way.. it's up to u..

we, auditor did have our own code of ethics n methodology.. we don't act semberono n kampung style..

;)

Yesterday, for the first time bawak balik kerja sampai ke rumah..

Terpaksa

Terpaksa melanggar prinsip sendiri untuk tidak membawa apa2 dari pejabat ke rumah dan sebaliknya..

Cukup2 la zaman sebelum berkeluarga dulu bersengkang mata bawak balik kerja dari ofis siapkan di rumah..

tapi semalam terpaksa, for the sake of, i don't want to spend extra hours at office.. sharp pukul 5 cabutt.. home is waiting 4 me..

Hati dah berbunga2 bila anak2 tido awal sikit smlm so ummi can open my laptop tanpa ada request utk main games n tengok upin ipin dari kiri dan kanan...

Abah pun nak keluar jumpa kawan, so ummi also can do work tanpa perasaan nak borak2 n ngeteh2** dgn abah ..

Sekalii.. abang ngah wafiq bangun balik pukul 10 n tido balik pukul 12 (tu pun kena paksa)

So pukul 12 baru umi terhendap2 bukak laptop .. pukul 2 pagi masih buntang biji mata sampai update status kat fb.. (selalu x suka up status..suka up pic saja n let the pic speaks..) so, friends yg nampak status sy kat fb smlm, mmg meraban la tu..

Pukul 4 pagi baru puas ati n shut down laptop, plan x nak tido.. sbb nak terus g keje.. tapi org yang meneman dah krohh krohh kat sebelah,
but at least hubby teman sampai pukul 3.. just in case i need any help.. (yes, he's sweet like that ;))
 bcoz makyong ni bila dah duduk mmg mengah nak bangun.. mmg dah macam buyung like seriously..
okla, mintakla tolong  jugak.. tolong sambungkan extension power laptop.. lepas tu cukupla tolong tengok saja pun xpe.. sokongan moral kata orang...

;)

terlelap juga dalam pukul 4.30 n kunci 1 jam loceng, 3 alarm di hp hubby n 3 alarm in my phone (kalau x sedar x taula).. alhamdulillah, bangun masih macam biasa, masih sempat sidai baju macam biasa.. dapat tido seposen dua jadila.. ari ni nak g check up baby, takut efek tekanan darah..

that's it

panjang lebar kisah bawak balik kerja ofis ke rumah

kecoh je

tak pernah katakan

lepas ni tak nak dah bawak balik kerja.. @_@

stay calm n enjoying my 33w days

k bai

***

**ngeteh - minum teh / kopi atau kudap-kudapan

lately saya kena 'bahan' bahana perkataan 'ngeteh' tu sbb upload ni kat instag..


mentang2 statusnya nak ngeteh sebab anak2 dah tido, korang pikir bukan2 yek..

sekarang ni, perkataan ngeteh tu dah jadi sensitive word dan terpesong maksudnya di office.. adoyaiii

;p

No comments:

Post a Comment