Sunday, August 10, 2014

Upacara Menepek Gambar Raya

Masa first day raya seronok scroll fb wall tgk potret raya kawan2.. Tgk wajah2 ceria masing2, anak2 yg comel n baju yang berwarna-warna, aura gembira tu sampai ke dalam diri kita juga.. alhamdulillah ;D

Tapi,.. huk-huk.. kitorang x de pun potret raya together-gether.. ada pic mengarut2 yg x redi2 sume.. hihi..

In fact, raya kali ni lagi worse dari segi persiapan raya dari raya tahun lepas..

Raya tahun lepas, dah mula datang simptom 'malasnakraya-kalautakrayabolehtak?' Seriyesli, hidup dalam bulan Ramadhan is much better n much fun n much at-ease n much healthier.. Betul x.. Even hari ni, hari kedua masuk kerja lepas raya ni, rasa rindu nak suasana kerja dalam bulan puasa.. tenang je, x yah sibuk2 nak breakfast, g lunch bagai..

Hmm..

Kalau tahun lepas, decide warna tema raya 2 minggu awal, pastu baru gi cari. Tahun ni, lagi 3 hari nak raya baru sedar, eh, xde baju raya lagi kita ni.. hehe.. Decide warna dalam kereta masa nak pergi, n as usual kami tangkap muat je mana-mana ikut jumpa yg cantik n sesuai n yg penting tak mahal.. Nasibla kami laki bini simple-simple saja, bukan jenis yg nak pakai baju bertempah butik bagai.. n i am not willing to spend much on kain baju, membazir..

Okla, kata nak tepek gambar kan,. ;)


Oh ya, kesahnya
kami ini baru pindah masuk rumah ni masa mula2 puasa ari tu
perabot n barang2 dari rumah lama masih belum transfer
maka, sebab tula bergambar atas lantai je

tu salah satu sebab kenapa xde gambar raya yg semenggah
sbb xde space yg elok pun nak ambik gambar
heehee



See my hadif
soo comel
kakak tudung dah bersepah
half moon tu materialnya keras sikit, tu yg asyik bersepah je
abang ngah santaii je nampaknya, 
beza ngan masa paksa dia nak ambik gambar masa try baju raya ni ari tu

ni masa try n kena paksa ambik gamba
tuan badan tgh bad mood





Umi xde ootd
umi bz-bzzz berperang dgn 3 org askar
huhu



my boysss
sume tomei-tomei 
^_^

adik hadiffff
gerammmm ;)

balik raya
sume terlangkup

style x adik Hadif tido

ok, yg ni cuma lakonan
;p

***
2nd raya
baju recycle

umi with kiddos
comelll anak2 umi
(",)


tgk gigi adik Hadif
nota utk refer kemudian hari; masa ni umur adik Hadif 8mo++
ada 5 batang gigi, 3 atas 2 bawah

gigi belah atasnya jarang n kurang cantik sikit buat masa ni
mungkin sbb adik kuat hisap jari
insyaAllah bila makin besar gigi adik akan jadi normal balik mcm abg ngah dulu pun sama
tp sbb anak2 llki umi kuat hisap jari so struktur giginya agak terkedepan

***
3rd raya

bersiap nak g 'makan jem'
hehe
di kelantan ni, klu musim raya mmg bercinta sikitla nak keluar ukur jalan
jemm x ingat2
tp sbb time ni jela masa yg ada nak ziarah2, redahh ajela

so, dah packing baju semua orang
x plan nak overnight, tapi persediaan kot2 x lepas nak balik

kakak n abg ngah tido lg masa ni
adik tolong umi, tolong sepah

gelak dia bila umi larang
geramm betulll umi budak tecikk ni..hihi

ok, jomm
kerja umi dalam kete ialah selfie dgn adik hadif x abis2

seperti diduga
mmg free2 kami makan jem hari tu
perjalanan yg sepatutnya dalam 1jam++ menghampiri 2 jam, jadi berapa nak tau?
5 jam hokeyy

anak2 terlangkup terlingkup x yah cakap la
hehe

tapi happy dapat jumpa saudara2 yang dah lama x jumpa n susah nak jumpa
klu tak jumpa time2 gini, bila lagi ada peluang

bila time balik pakcik bagitau jalan alternatif
alhamdulillah, 2 jam dah sampai rumah
penatnyaaaa
adik hadif tido dari dalam kereta, sampai letak atas katil, esok pagi baru dia bangun
dengan tak mandinya, tukar pampers atas katil mcm tu je, x sedar2 pun 
nak kejut x sampai ati, bunyi org main mercun pun dia x berkutik langsung

***

hmm
okla tu je
nak tepek gambar je
especially gambar adik Hadif

potret sekeluarga berlima kena shoot balik la kot
tahun depan raya berenam pula insyaAllah
Alhamdulillah

(",) 

No comments:

Post a Comment