Monday, August 25, 2014

Hidup ini takkan mudah kalau mimpi kita sama.....




Jarang up status 'tacing-tacing'..

Sbb sy x suka baca luahan jiwa kacau org lain, 
so saya sendiri cuba elakkan spoilkan aura positif org lain dgn tidak menaikkan sebarang status atau pernyataan emo..

But, this time, i think i have to make this clear..

When i got pregnant again --- again n again actually,.. 
bukan seorang dua yang melemparkan kata2 sinis, rude n mean opinion, senyum kambing, n gelakkan saya..

People nowadays are being so judgemental..

n bajet gud-gud je kan?

* eh, mengandung lagi? xde keje lain ke?
* haha..baru habis pantang terus buat anak..
* x reti nak merancang ke?
* kesian anak yg tu kecik lagi dah nak dapat adik
* kesian nanti anak x cukup kasih sayang
* tak sayang badan ke, baru lepas bersalin nak bersalin lagi

n ironically, the last person that i will ever ask for help if i need any, said this to me..
*nak dapat baby lagi ke? alohh..kuat tehh..

it hurts
n annoying as well

yup, i admit
semua statement di atas itu benar-benar belaka
i am not going to be that stubborn to think that i am always right n that anyone cannot give advice to me
but, don't u think, by throwing it onto my face, doesn't hurt me??

I am sorry

First

pls be reminded of this

ALLAH ADALAH SEBAIK-BAIK PERANCANG

REZEKI, AJAL, JODOH, MAUT ADALAH DI TANGAN ALLAH

so

now

have you realized, what are u trying to questioned?

who's business u think u want to messed up?


Second

Adakah ukuran kegembiraan kita sama?

If u are happy with ur duit berkepuk, besi berkilat, pakaian berjenama bertingkat2..

If u are happy with ur body shape that u are not willing to get pregnant..

If u are happy ur house is clean n tidy that u don't want it to get messy..

do you think 

everybody has the same 'kayu ukur kegembiraan' like u

nope

pls don't think so



***
k bai

2 comments:

  1. Salam,
    selama ni akak SR je blog awak ni. Eh, ke pernah komen. Tak igt. Huhu.
    Tp, takpe.. meh nak komen.
    Biasa tu dik.. orang ni kan, cam depa ni duk serumah ngan kita. Kalau takde anak cam akak ni, duk tanya bila..bila.. aduh..macam kan kita tahu bila Allah nak bagi.
    Bila dah ada, camni lah.. kata cepat lah, itu lah ini lah.
    Susah kan. Ada je tak kena manusia nih.
    Apa pun, Allah Maha Mengetahui kan.. kita ada anak ke, kita takde anak ke, kita tak kacau dan susahkan life depa, kan..?
    Smile :)

    ReplyDelete
  2. wsalam. saya igt puan stoberi. kita dah fren2 kat blog dari zaman sy anak sorang dulu lagi..hihi ;)

    Alhamdulillah.. perancangan Allah itu yang terbaik kan..
    Ada org rezeki harta. Ada org rezeki anak.
    Kesihatan dan ketenangan hidup pun rezeki..

    Yang penting kita bersyukur.. ;)

    ReplyDelete