Tuesday, June 17, 2014

Sepetang di Taman Tamar Kota Bharu

Tajuk yo-yo-o @-@ hihi.. ;)

Since dah kalut ribut dalam fb sume dok cakap pasal pokok kurma kat bulatan jam besar kota bharu tu berbuah lebat, haruss la g tumpang menyebok jugak nak tgk..

On d way balik keje ahad lepas, sesaja round, igt nak lalu saja.. x sangka rupanya raaamaaaiii sgt org berenti n masuk dalam bulatan tu untuk melihat pohon kurma itu dengan lebih dekat.. (tetiba ayat paper)

Dah jadi macam pesta pulak..
2 3 kali dok pusing bulatan tu, anak2 meraung2 nak turun sbb dlm tu ada air pancut..
Pastu kitorg pulak. igtkan satu pokok je yg berbuah, sbb dalam fb mcm tunjuk 1 pokok je kan.
Rupanya banyak pokok yg berbuah, dalam 7 pokok camtu..
So, agak teruja jugala nak join memenuhkan bulatan tu.
Maklumla, sebelum ni klu saja2 nak masuk dlm bulatan tu sendiri2 mmg nampak jakun sgt la kan,
so ni la masanya nk menjakunkan diri beramai-ramai ;)

ramai kan org
spot my husband's ears
*dia kata nak nampak dia sipi2 je dalam gambar kan, so kita ambik gamba telinga je ;p 


antara pokok yg berbuah lebat

selfdate
(selfie with date palm ~abaikan)


Sambil jalan sambil mata melilau
kot ada buah yg gugur
hihi
saja
kot nak merasa buat kenangan pun tunggu yg gugur je la
ada polis bantuan jaga okeyy.. takut ada org kait buah
;)


Makin petang makin ramai org
jgn ada yg bentang tikar fefeeling berkelah kat arab saudi sudah
hehe

tapi serius kagum
sbb buah nya lebatt sgt
hikmah musim kemarau
pohon tamar subur di bumi serambi mekah 
(",)

salah satu pokok yg tgh nak mengeluarkan buah

ini bagi yg x cam bulatan mana
mercu tandanya jam besar ni
mula2 masuk KB mmg jumpa bulatan ni dulu

muka sy baru balik keje dah jadi macam langsuyar lapar darah
so kita tacap sikit pakai photoscape pun x pe
;)

tu saja
nanti klu ada cerita yang tak berapa nak best kita update lagi ye
babai

No comments:

Post a Comment