Thursday, June 12, 2014

Random

Ada masa sikit ari ni.. rinduunyaa nak sentiasa update blog macam dulu2... tapi... mimpi jelaa..hehe..

Alhamdulillah, husband bercuti sebulan.. we got whole 1 month quality time together with kids.. alhamdulillah..

As i've mentioned in my anniversary wish on fb last time, ~with him along i seems not hearing the clock is ticking~ I mean it.. really mean it..

Sebulan berlalu macam x rasa apa2.. tinggal lagi seminggu dah nak habis cutinya.. rasa macam x sanggup dah nak ulang semula rutin lama... @-@  (*psst..sambung cuti pliss*)

So, saja nak tepek piccass ke hulu ke hilir sepanjang dua hujung minggu ni... Gambar x banyak pun, x de masa nak beria snap gambar sebenarnya.. i'm biziii with my 'handbags' (anak2) ;)

So, dua minggu lepas waz my cousin's wedding, kenduri sebelah perempuan gambarnya sedikit sebanyak dah tepek last post..

Hari Selasa lepas pula, sebelah lelaki, rumah makcik saya.. Since majlisnya adalah pada hari bekerja, sy ambik half day je hari tu, cutii mmg 'malammm' sikit la.. bulan2 akhir suku tahun ni (3,6,9,12) mmg cuti ala-ala cerita frozen gitu.. tapi time2 bulan2 nila ada macam2 aktiviti personal nya.. dengan cuti sekolahnya lagi.. adoyaii..

Ok, kesinambungan dari post lepas, percubaan snap pic berdua lagi ;)




Alhamdulillah..
Perfect view for me..
Alhamdulillah
:")

***
Minggu ni, dapat cuti extra 1 hari.. yay.. Cuti sempena keputeraan agung kan.. ;)
Tapi 3-3 hari ada event menanti..

Hari Jumaat iz akikah anak sepupu saya
Sepupu yg dekat saja lokasi duduknya, tapi kami x jumpa dah bertahun2.. boleh x macam tu,hehe..
Memasing sibuk, dok hai2 bye2 dalam fb je
Alhamdulillah kali ni dapat berjumpa mata..
;)
*gambar xde, again, kalut dgn handbags memasing
gambar sy tgh tgu giliran nak makan ada la

**dah ada anak ni nak makan pun main pas2 baton**
>_<

***
Esoknya pula
Pepagi buta dah kerah anak2 bangun 
sbb ada Family Day UMK


lokasinya dekat je ngan umah
so harusslaa menghadirkan diri
dapat tunjuk2 muka jadila

tapi lambat juga sampai
matahari dah tegakk dah
;)

entah macamana silapnya urusetia kata saya x bayar utk baju anak2 n suami
dapat satu baju je utk saya
so dgn saya2 sekali x pakai

basically x join satu apa pun aktiviti kat sana
panass terikk yg amatt





layan anak2 mewarna
kakak husna je yg masuk pertandingan
abg ngah main conteng2


cantik juga kakak warna
umi tgk yg menang tu lebih kurangg je ngan yg kakak punye ni
(nampak x ada nada ketidakpuasan hati di situ)
hehe
^_^

asalnya nak pegi tunjuk muka je kan
tapi melarat sampai tunggu habis cabutan bertuah
konon bajet kot2 bertuah
tapi as usual la kan
kena mandi bunga dulu kot
hehe

pas habis makan2 sume
husna nak naik pedal bot la pulak
abah layanzz




umi n adik hadif selfie duluu
abaikan muka penat umi
cuaca sgt panass hokeyy
adik hadif pun dah comott

at last kami yg last balik
tinggal kereta kami seketull kat tempat parking
hehe
elok sgt panas2 berjemur tepi pantai
sume muka hangus balik umah
adik hadif kesian sbb muka adik hangus sebelah je
adik banyak tido mengiring masa kat sana

risau je takut anak2 demam
tapi alhamdulillah
semua ok
adik hadif pun dah kuat
;)

***

Esoknya pula
kenduri kawin kawan umi merangkap ex-roommate masa kat uitm dulu
oh mazni..kawin juga akhirnya..hihihi

Us with the bride

Alaa..comey dah pakai sedondon hijau che ta giteww
tapi xde pun gambar se family
kelam kabut, anak2 mood x ok,
cuaca panass sgt
nasib baik ada jugak gambar kenangan dgn pengantin
yg si wafiq meraung2 nak dukung sbb pengantin dok sakat dia
huhu ;)


Balik dari majlis tu
rasa macam panas sgt je nak balik umah
pusing2 main taip2 kat gps
xde hala tujuan
last2 lepak2 makan 'colek' kat pcb

adik makan biskut babybite jer
cepatla besar adik, nanti boleh makan macam2 
;)

*muka hubby ditutup atas permintaan tuan punya badan sendiri x nak expose sgt
nampak jauh2,sipi2 xpe katanya
>_<

ok
last sekali pic umi n adik hadif



(",)

k la 
tu je
bosan x
mcm xde point je kan
layann je la
**

1 comment:

  1. Expose la sgt en.noorie tu....takut kena bahan la tu....hahahhaha.jgn marah kak ayu..

    ReplyDelete