Thursday, October 31, 2013

Today is my EDD ;)

Hari ni ekceli EDD umi.. 31 Okt..

Tapi cam biasa, umi x rasa apa2 lagi.. masih sihat n segar bugar lagi..hehe.. now di ofis for the last day as pregnant lady..
Kawan2, will see u in next 2 mo.. no more calling me 'mak buyung' ye.. ai dah langsing time tu...hihihi ;p


Baby dah tunjukkan ke'sweet'annya sejak dari dalam kandungan lagi sbb baby nak keluar sama bulan dgn umi, bulan November ;)

N baby mmg sgt considerate sbb bagi umi n abah setelkan baaaaanyak benda di saat2 genting ni..

Paling utama, baby bagi can kami melaksanakan plan A utk balik bersalin di Terengganu.
Ada buat persediaan utk bersalin di Kota Bharu, its our Plan B
GL ada apply utk hospital di KB n barang baby ada spare sikit kat sini..
tapi, plan asal2 ofkos nak bersalin di Terengganu macam Kak Husna n Abg Wafiq sblum2 ni... nak wat camana, abah nak anak2 nye ic no. 11..hehe..

So, banyak benda boleh dikatakan dah setel menjelang kelahiran adik ni..
cuma ada satuu bendaaa je yg sangkut sikit lagi..

umi n abah x decide betul2 lagi nama adik
ari tu umi cakap 'Baby M' kan..
bila fikir2 balik n ulang2 sebut, nama tu mmg sedap tp mcm agak susah lidah pantai timur nak menyebutnya..hehe

kami nak cari nama yang mudah sebut dalam satu lafaz je..
sbb x nak ada nama panggilan yg x ada maksud..
panggilan nama tu kan doa..
insyaAllah.. nanti timbulla tu ilham utk nama yg dah ditakdirkan utk adik ;)

Emm...
Ke adik baby nak tunggu habis Piala Malaysia dulu?
Ke adik baby nak keluar hari Awal Muharam? maknanya lagi seorang anak umi lahir di hari-hari kebesaran Islam..
kakak due date nya hari Maulidur Rasul, tapi tersasar sikit..
Abg Wafiq lahir pada hari Maulidur Rasul 1432H.. KISAH DI SINI

Emm.. terusla berteka-teki umi... hehe..

yang pasti saya akan keluar bila tiba masanya... insyaAllah....
Moga dipermudahkan n selamat semuanya....

Aaminn... ;)

pic pagi tadi
sblum hantar kakak ke sekolah buat terakhir kali tahun ni
kakak pun kena ikut amik maternity leave sama ngan umi, nasib kebetulan cuti penggal 

ada n3 nak buat pasal kakak last day sekolah
insyaAllah next n3 klu sempat
(",)

Tuesday, October 29, 2013

Minggu-tiga-puluh-sembilan

Makin berpeluh2 dahi umi n abah ok tunggu adik baby nih... abah la especially..hihi..

Adik ni nak mengulang sejarah overdue kakak n abang ke..;) 
X apalah adik, asal selamat n dipermudahkan semuanya cukupla...
berapa lama adik nak duduk kt dalam tu ikut adik la..hihi...

Hari ni 29/10.. maknanya lagi 2 hari nak sampai due date..

Ahad cam biasa, checkup rutin.. 

Semua normal.. macam minggu lepas.. 
Cuma yg umi agak musykil.... knp berat baby makin kurang dr 2 minggu lepas..
Last 2 weeks dalam 3.2kg.. minggu ni ukur 3.1kg...hmmm....
Sepatutnya makin berat kot.. tapi lega juga sbnanye..
Risau kalau besar2 sgt... 
Adik membesar dgn sihat kat luar je la ye... ^-^


Kakak dah kerap tanya

"Umi, bila umi nak g hospital..pastu bawak balik adik baby.. macam umi bawak balik adik Wafiq dulu.."


"Umi, nanti umi bersalin, umi sakit, umi baring kat atas katil kat hospital, husna x nak tgk...husna tunggu kat luar.."

"kenapa x nak masuk tgk umi..?"

"Husna sedih..umi sakitt...banyak darah"

*terus dia tersebak, termenangis n peluk saya

oh, my sweet anak..

:')


Umi pun apa lagi,
ambik peluang nak saiko dia sikit..

"Macam tu la masa umi nak keluarkan kakak dulu, 
umi sakit, keluar darah banyak..
sbb tu kakak kena dengar cakap umi..."

Dia angguk
Airmata meleleh2...

Husna..Husna....

:')

Wednesday, October 23, 2013

Maafkan kami,anak..

Post ini bukan sambungan POST INI .. sekadar rentetan darinya..

Peristiwa saya ter'marah' husna, minta maaf dan pikat kembali hatinya dgn hadiah yg disukainya mengingatkan dan membuatkan sy nak cerita kat sini cerita yg Dr.Robiah share ms konvensyen bidadari hari tu..


Tentang kisah seorang kanak2, ayahnya dan sepasang kasut...

Hem..hemm.. ;)

Kisah ni tentang seorang budak lelaki umur 5 tahun..
Budak baya ini kan tahap curiousity nya mmg tersangat tinggi.. apatah lg budak lelaki..
x caya cuba observe anak kita sndiri kn.. time umur2 ni, semua bnda nk dicubanya..
mainan dia xnk main, sibuk nk kacau barang kita..
klu yg ppuan nk ke hulu hilir dgn heels emaknya.. nak main tekan2 remote tv.. nk duduk kt tempat driver time dlm kete...

Satu hari tu, waktu pagi.. mmg masa kebizian dan kerushingan tgh memuncak la waktu tu kan.. (mcm kes sy dlm post lepas..rushing pagi2 punya angkara la tu)..
time pagi2 mak ayah sibuk nk g keje. nak anta ank2 g sekolah.nursery.. time ni dpt jimat 2 3 minit pun dh cukup berharga rasanya kan..btul x?;)


Ok.berbalik pd cerita td.
Time tgh rushing pagi2 ni.
budak lelaki umur 5 tahun ni tgh terkial2 nk pakai kasut sendiri kat tangga..
ayahnya datang. dah redi nk masuk kete n bergerak.

well. tindakan refleks seorang bapa yg mahu menjimatkan masa,
diangkatnya anak itu tanpa sempat anak dia sudahkan hajatnya nk pakai kasut hingga berjaya..
(rasanya ramai juga antara kita yg penah buat bnda yg sama pd anak kita kan?kita rimas n x sabar.. betul x? ngaku je la..;p)

Anaknya marah dan menangis dan mengamuk..
tapi selaku seorg dewasa yg mungkin sudah kalis dgn tantrum seorg anak.. x amik port sgt pun akan kemarahan budak kecik tu..
apa de hal..jap lagi diamla tu.. ala,budak kecik mengamuk..biasala... detik hati bapa budak itu dan mungkin detik hati kita juga kan bila terjadi bnda sama pd kita?kan?

Maka, si bapa ini menghantar anaknya ke sekolah spt biasa tanpa dia ambik port pun perasaan anaknya yg tgh berbuku dan berbulu dgn ayahnya......


Semasa dalam kelas, cikgu yg prihatin perasan budak ini x berkelakuan macam biasa..
x happy mcm biasa..
Cikgu yg mmg well-trained ini ada cara nk test..

Dia mintak semua murid2 meluk2is dan ekspresikan apa yg ada dlm fikiran setiap murid masa itu..
Lepas siap, cikgu cek lukisan anak2 muridnya..
budak2 lain dgn typical lukisan budak kn.. gambar rumah.gambar sawah padi.gambar pemandangan bukit bukau..

Bila smp pada lukisan budak lelaki ini.cikgu terkejut. di atas kertas lukisan ada satu bulatan kecik. satu bulatan besar...
Cikgu panggil anak ini dan tanya apa maksud lukisan dia..
Jawapan dia mmg mengejutkan..

Katanya.. "cikgu, bulatan besar ini kepala saya.. dan bulatan kecil ini kepala ayah saya..."

"Kenapa kamu lukis kepala ayah  lg kecik dr kepala kamu..?"


"Cikgu, saya nampak kepala ayah saya kecil kerana skrg sy rasa sgt marah pada ayah saya...
Pagi tadi, semasa sy sedang berusaha utk memakai kasut.. ayah sy telah mengangkat sy masuk ke dalam kereta tanpa memberikan sy peluang untuk memakai kasut hingga selesai.."

Cikgu terdiam. Terkejut dan khusyuk mendengar.

"Cikgu, selama ini ayah sy mengajar dan menyuruh saya supaya bersabar.. tapi pagi tadi ayah sy telah menunjukkan kpd saya bahawa dia tidak sabar..
Saya rasa sgt marah dan kecewa dgn ayah sy skrg...."

Cikgu makin terpana. Anak ini amat terluka emosinya.

Cikgu berjanji dgn murid itu utk bercakap dgn ayahnya apabila sekolah selesai.
Semasa ayahnya dtg nk ambik anak ini, cikgu pun panggil ayahnya dan ceritakan apa yg terjadi di sesi persekolahan tadi...

Pada mulanya ayahnya cuma ketawa..

"Encik, sy nk mintak encik minta maaf dari anak encik... Dia sgt terluka.."

Ayahnya berubah air muka. Mula ambil serius..

"Tapi macamana cikgu?"

"Pikat hatinya.. beri hadiah yg dia suka.. kemudian minta maaf dgn ikhlas dan beri pelukan kepadanya.. insyaAllah.. emosinya akan terawat.."

Sepanjang perjalanan balik rumah, rajuk anaknya masih bersisa.. si anak masih tidak sudi untuk bercakap dgn ayahnya.. Ayah nekad untuk mengikut saranan cikgu...

Malam itu, semasa anaknya sedang bersiap2 untuk tidur, ayahnya datang dan ketuk pintu bilik anaknya.

Berbekalkan sekotak coklat kegemaran anaknya......

Ayah telah mberi hadiah itu kpd anaknya disambut dgn senyuman dari anaknya.. maaf dipinta dan janji untuk lebih bersabar selepas ini.. Satu hadiah pelukan yg tulus, cukup menyejukkan kembali hati si anak.. Anak itu sudah pun memaafkan ayahnya.. Emosinya kembali reda.. tiada lagi rasa yg membuku.....



Ayah keluar dari bilik anaknya dgn satu perasaan dan pelajaran baru...

Never take ur child's feeling for granted..
I do also learn something from the story n I do apply it in my parenthood life..
Just throw ur ego..
We, parents, screwed up too.. just apologized..
it will give great impact to our child psychology...


***

*permintaan kakak nak tidur 'bawah bulan' tiap2 malam tercapai :')

Tuesday, October 22, 2013

38w update..

Macam biasa.. hari ahad weekly checkup

checkup paling sekejap antara semua2

masuk2 bilik doc cakap, 'x bersalin lagi awak yee..'

Doc just buat pemeriksaan rutin biasa, minggu ni x scan

check jantung baby je
kepala dah makin turun
air ketuban cukup

everything normal

ada sembab kaki sikittt je
berat umi naik 2kg dari minggu lepas.. 
doc terjerit jugak sikit sbb cam byk naik dlm ms seminggu

sbb raya haji kot
n lately apa2 yg umi teringin nak makan umi terus cari or buat je
sabtu sehari sebelum tu dah ber BBQ bersama family 
dah makan puas2..alhamdulillah
cakap kat MIL, ni klu bersalin esok pun puas ati sbb dah dapat apa yg nak mkn ;)

Now, 

waitingggg



abah dah start Rejuvenate Leave sebulan (unpaid leave)
all for the sake utk teman umi n tolong umi sbb umi dah x larat nak gerak banyak2
abah memang baik hati n sweet
tq abah
(",)

*n over-risau juga
sekarang perkataan paling sensitif yg abah x boleh dengar
bila umi cakap
"sakit perutlaa.."
terus buntang mata abah

kadang buat umi tergelak sbb sakit perut biasa, nak g toilet ke apa
tapi abah dah gabra
hehe

umi pun x boleh buat muka berkerut depan abah
nanti abah tanya "kenapa, kenapa??sakit ke??"
hihihi
;p

Friday, October 18, 2013

Quick update 37w

Ahad lepas weekly checkup.. 37w now...
Kali ni pun pegi ke klinik dgn 1001 pengharapan..
Nak tau result mogtt..
Nak tau kedudukan baby.. (last week breech..)
Nak tau berat baby brp dah.. (last week x ukur pun.. last 2 weeks 2.7kg..)
Alhamdulillah.....
Result MOGTT normal...
Part paling nk tau... baby position..
Doc check perut dulu.. kali ni dia dh x over konfiden dah cakap kepala kt bawah mcm sblum ni..
katanya "klu ikut sy rasa ni..kepala dah kt bawah ni.. tp kt scan tgk ye..."
hihi..
sy pun rasa mcm baby dah pusing sbb dh kurang rasa sesak n senak dada...
Alhamdulillah...
Memang dah betul kedudukan adik...
Dah x songsang.. kepala dah kt bawah cuma x turun sgt lg..
Semoga adik terus kekal dok mcm tu ye...
get ready ye.. kemas brg tu.. nnt nk keluar jumpa kakak n abg... ♡
Oh ye.. berat adik..
hehe.. klu ikut ukuran ms scan tu.. berat adik minggu ni 3.2kg..
Doc kata dah fit utk keluar..
37weeks..shd be anytime from now..
InsyaAllah...
Sedang menunggu ni..... ;)

Thursday, October 10, 2013

Pada Syurga di Wajahmu..


Wajah sesuci ini
Memang sukar untuk dimarahi


Di sebalik wajah mulus ini
setulus itu juga hatinya..


 Senyuman manis ini
.
sentiasa menyejukkan hati


 Anak umi yang baik, manis dan mendengar kata


 Serasa kakak sangat matang berbanding usia


Anak sulung lambang perjuangan hidup umi abah

***
Post ini ditulis dengan genangan airmata
dek rasa bersalah membuak di dada umi

Pagi ni umi tak dapat kawal emosi
umi was so stressfull 
sampaikan umi tertengking kakak

Umi x pernah marah kakak sampai mcm tu
kakak sangat manis untuk dimarahi
kakak sentiasa dengar cakap umi

umi minta maaf

umi dah lukakan hati kakak pagi ni
kakak menangis sambil makan sarapan pagi tadi

umi pun menangis juga
umi dah peluk dan minta maaf pada kakak
berkali-kali

umi menyesal

umi harap kakak dapat lupakan kejadian pagi tadi
umi harap kakak jangan ingat peristiwa tu sebagai salah satu kenangan masa kecik kakak
biarlah kakak kenangkan perkara yang indah2 saja
yang umi & abah dah corakkan dalam minda kakak selama ni


Anak umi yang comel dan solehah insyaAllah
Umi sayang kakak
Maafkan umi..
:''(


***

Hadiah kemaafan dari umi
umi x sabar nak tgk senyuman kakak sekejap lagi
kakak sentiasa hargai walau sekecik2 hadiah yg umi bagi
Semalam umi tunjuk bulan di langit kat kakak
kakak minta umi 'beli' bulan supaya kakak dapat tengok tiap2 malam

Umi dah belikan 'bulan' untuk kakak
malam ni kita tido bawah bulan ye
(",)


My Sweet Aini Husna

Wednesday, October 9, 2013

When Mommy is Your Name ;)

My Name is MOM....

The telephone's ringing, the TV is blaring.
Sister is crying' cause Brother's not sharing.
There's a spill on the carpet that no one will claim.
There's no time for sitting when Mommy's your name....

The laundry is folded but not put away.
The dishes you just washed are from yesterday.
Without any warning your relatives came.
There's no getting caught up when Mommy's your name....



You drive to the market, you drive to the school
You drive to the cleaners, you drive the carpool
You drive yourself crazy, it's really a shame.
There's no time for resting when Mommy's your name.....

To your bedroom you sneak to find peace for a minute,
but your minute is over before you begin it.
Your little one finds you and thinks it's a game.
There's no time for hiding when Mommy's your name....

:
:

At night as you kneel to thank heaven above you,
An angel creeps in and says, "Mommy, I love you."
You may not know glory or fortune or fame,
but you are lucky when mommy is ur name!!!


(",)


Poem CP from FB : Islam For Kids
Pic CP from FB : Oh Media!

Tuesday, October 8, 2013

Pantai Kemasik

Last datang sini masa pregnantkan Wafiq duluuu.....

ehh..kurusnye umi time ni
4mo peknen abg Wafiq ms ni

Skrg dtg bawak abg Wafiq n peknen kan adik baby lak
(kena peknen baru ada rezeki dtg sini..gitu ekk?;p)


Pantai Kemasik always been our fav place 
cantikkk panorama kat sini
banyakk kenangan terpahat di sini
(",)

Back to our program ari tu
pepagi bangun terus siap2 dtg sini
anak2 x mndikan pun sbb mmg plan g main pasir n mandi pantai

Plan nak turun pepagi tu sbb nak elak panas matahari
tapi biasala 
itu ini begitu begini
beli air la beli breakfast la
tertinggal barangla
nak dekat pukul 9 baru sampai ke destinasi
matahari dah naik dah
oohhh..umi x tahan.. 

tu yang cari port baekk punyee
nampak x umi ada kat mana
hihi
sorila pic jd kecik sbb ni panorama view husband sy ambik
nice kan pic ni
sy sukee sgt
;)

tgkla anak2 dan abahnye
happynye
x hirau pun panas tu.. camana la diorg boleh tahan

Projek Juta2



kakak cuak takut adik tenggelam
bising sekali mulut dia x bagi adik masuk dalam air
sayang kakak kat adik ye ;)

Umi mmg x gerak mana2
jadi ulat batu jap
anak2 n abah sambil main sambil datang kat umi suapkan makan

dalam pukul 11 lebih bertolak balik hotel
anak2 kepenatan
masuk kete je tido terlelap teruss..hehe

insyaAllah ada rezeki dtg lagi
moga Pantai Kemasik tetap indah dan terpelihara
(",)

next entry ~ Mesra Mall

Hotel: 'Projek' ke family?

Ekceli ni sambungan post jenjalan ari tu..hihi..;)

Part 1 nye KAT SINI YE

Plan asalnya, kami nak cari tempat bermalam di area Dungun.. tepi pantai dekat UiTM Dungun tu..
kata nak mengimbau kenangan kan..

Tapi disebabkan plan nak ke Zoo Kemaman n Pantai Kemasik, macam jauhh je klu nak gerak dari hotel di Dungun..
so gerak lagi ke depan ke depan...
melepasi Kerteh, tetiba macam x nampak dah signboard hotel or homestay kat area2 terdekat..

So, lepas ke zoo kami patah balik ke Kerteh, singgah dari satu hotel ke hotel,
call dari satu homestay ke homestay.. ambikk.. semua penuh...

Pusing balik ke area Paka, macam tu juga, banyak yg dah penuh...
Sampaila ke satu hotel ni, husband sy g tanya kat reception..

Receptionist tu tanya balik husband saya.. "Encik nak sewa bilik utk 'projek' ke family?.."

Husband saya blur jap.. 'projek' ke family?
Macam lain macamm je soalan..
sampai 3x husband sy mtk ulang soalan..

Rupanya.. 'projek' tu maksudnya org2 yg keje oil n gas tu..
situ kan area oil n gas, kat Kerteh tu..
so ramaila pekerja2 yg datang utk transit sewa bilik kat area hotel2 kat situ klu ada projek...

Hahaha.. tergelak2 dah sy dgr husband saya cerita...
cuak dah dia dgr soalan tu..

Ingat hotel tu port org buat projek apa dah tadi.. ;p

Tapi kat hotel tu pun, xde bilik yg sesuai ..
full jugak klu utk family mcm kitorang.. klu utk 'projek' ada la..haha ;D

Pastu nampak ada iklan hotel bajet betul2 kat sebelah hotel yg tadi..
try tanya, nasib ada satu lg bilik kosong..

Hotelnya bajet, tapi harganya kalah hotel bajet di Bangi..
Kitorg biasa sewa hotel bajet di Bangi ratenya around RM55-RM70 camtu je, bilik pun puas ati..

Yang ini standardnya sama (low sikit ekceli) , tapi reganya RM90... boleh tahann..
Patutla kawan saya dah pesan, bila dah melepasi Dungun, harga bilik hotel dah mahal sikit..
Situ kan area org2 'projek'... lol

auww..adik cekci
keje nak berulang main air dlm bilik air je
jenuhla umi n abah nk control budak ni sorang ;p


Antara kenangan 'terindah' duduk di bilik tu hari tu..
bilik air xde sinki (menggagau nak basuh botol susu anak) dgn tv ada 1 cenel je share dgn kedai ownernya kat bawah..
klu ownernya tgk bola, maka kami pun tgk bola..
husna puas dok picit2 remote cari kartun..maapla ye anak.. mmg x de..hehe ;)


Next n3 ~Kemasik ;p

Monday, October 7, 2013

36w checkup..sad news :'(

Smlm g buat weekly checkup..

Me @ 36w

Kali ni special sikit sbb kena buat mogtt.. hehe
G awal2 pagi utk amik darah dulu, kebetulan doc ada.. so boleh terus jumpa doc..

Pas amik darah, minum air gula.. wahh.. rasa oren kali ni..
masa buat mogtt yg abg Wafiq dulu air gula plain je.. tapi dgn gembiranya juga sy telan..
apatah lagi yg ni rasa oren..hehe

minum separuh gelas, doc tanya ok? boleh?

sy jawab "ok, sedapp doktor.."

doc ckp "sedap ek.. tu anggarannya kita letak 7 sudu besar gula tu...tp mungkin sbb rasa oren awak x rasa loya.."

7 sudu besar gula?erkk @-@
laju2 habiskan lagi separuh..

"laju ek awak minum.. tp org kelate mmg xde masalah manis-manis ni..hehe.."

me sengih saja.. rasanya mmg manis, tp agak sedap.. 
tp bila doc sebut 7 sudu besar gula, ada perasaan loya-loya sikit.. tapi cepat2 bilas dgn air masak seteguk.. alhamdulillah, berjaya... 
risau juga takut muntah kat situ, maklumla perut kosong..
kan kena puasa dari malam.. 

bangun pagi tu, celik je mata husband sy terus ingatkan yg sy puasa pagi tu.. jgn nak buat x igt..hihi..
tapi dugaan jugala sbb sediakan breakfast utk husband n anak2 buat alas perut pagi tu, laju je tgn ni nak capai mknn masuk mulut..
anak2 pun sibuk nak suap umi sekali...hehe ;)

anak2 happy tiap kali teman umi g klinik..byk mainan ;)


So, lepas amik darah n minum air gula.. doc suh baring nak cek perut sikit..
Katanya xnak scan minggu ni, minggu depan baru nak scan..

Bila doc pgg, dia kata "baby dah turun ke bawah sgt dah ni..."

Tapi, sy mcm agak doubtful jugak, 
sbb dalam 2 3 hari sblum ni sy mmg dah rasa lain macam..

Rasa sesakk je.. terdetik dalam hati, rasa macam baby pusing naik atas balik.. 
tapi, sedapkan hati, mungkin rasa macam ni sbb baby dah makin membesar..

So, tanya doc "doktor, ada kemungkinan x baby sy pusing balik.. sbb saya rasa sesak la 2 3 hari ni..."

"Emm..jarang.. sbb kandungan awak dah besar.. susah dia nak pusing.. tp xpe, kt try tgk.."

Doc amik scanner dia,
papp letak atas perut sy bahagian atas.. tu diaaa.. kepala...

Memang betul adik pusing balik.. 
So, skrg kedudukan adik songsang balik....

:'(

Doc agak muka risau, tapi masih bagi kata2 harapan pada saya..
"Xpe, masih ada masa lagi.. kita tgk next week pulak.. klu songsang lagi kita bincang mode of delivery..."

Ok,. umi dah seram sejuk.... ayat serius je tu..

Hopefully, adik pusing balik..

InsyaAllah....

:"(

Pic pagi ni
nampak kan perut lain mcm sikit
smlm rasa adik pusing sikit, rasa dia duduk melintang pulak..

adik pusing lagi ye
pastu parking terus je

nanti adik kuar boleh lasak2 ngan abg n kakak kat luar
(",)

Wednesday, October 2, 2013

Dan Oktober pun menjelma..

Dah 2 Oktober pun hari ni... ^-^

So, my EDD insyaAllah will be on 31st October.. nervousnye...........

32 days to go

x lama dh kn ;)

klu ikut sejarah Kak Husna n Aban Wafiq dua-dua overdue
limit 11 hari
kak Husna umi kena induce pd hari ke 11
aban Wafiq umi sakit sndiri pd hari ke 11 tu

tapi utk adik baby ni
doc x bagi dah umi bersalin overdue sbb adik overweight
so within 32 days ni, insyaAllah..... ;)

Minggu lepas, baru bermula operasi umi mengumbah khazanah2 lama
baju2 lama aban n kakak 

khazanah yg diperturunkan
;)

Kumbah punya kumbah
baju yg sesuai utk diperturunkan kat adik x banyak mana pun

yang banyaknya
baju2 lama kakak
1 luggage besar tu ha
tu pun time nak zip balik kena panjat baru boleh zip

biasalah baby girl kan
baju cantik2 
mmg mengghairahkan..hehe

insyaAllah ada rezeki nak dapat girl pulak
1 luggage baju dah ready ni
hehe
(",)


ini bekalan ke hulu ke hilir
skrg nak g mana2 mesti kna bawak ni
dgn buku pink

Nak cite sikit pasal pampers PetPet dlm pic tu
itu sebenarnya hadiah dari hospital masa umi bersalin Abg Wafiq tahun lepas
kan masa kita discharge kan hospital bagi goodie bag

masa bagi goodie bag tu, abah sorong umi nak keluar dari wad
nurse tu cakap kat umi
"jumpa lagi tahun depan ye.."

Umi jawab
"insyaAllah x kot...hihihi.."

Sekali betul2 jumpa "tahun depan"

Tahun ni harapnya nurse x ulang ayat yg sama
hehe
(",)

35w-o babybump
^-^