Monday, July 1, 2013

Progress sekolah kakak ;)

Rasa macam nak update..

Banyak bnda nak cerita.. banyak event in life yg dah outdated n macam dah basi nak cite kat sini..
nanti2 la ada masa n ada mood kita throwback semula..

Serius mmg lemau nk update blog..

Masa ada je.. tapi bila dah ngadap keyboard mood hilang.. pembawakan budak kot... hihi.. baby juga yg dipersalahkan.... sori adik baby.. ;)

Umi n abah panggil adik baby utk baby dalam perut ni, sbb abg Wafiq skrg panggil adik.. x ready lagi nak tukar panggilan.. rasa cam sekejap je panggil dia adik.. hehe

Aki kata, panggil 'Adik Ngah' dulu.. nanti baby dah kuar baru panggil 'Abg Ngah'.. ;)

Emm.. nak cite pe ntah ni...

Ekceli now tgh relax-relax.. umi cuti hari ni sbb hari ni 1st day Kak Husna masuk sekolah baru..


Sebagai meraikan kakak, n bagi semangat kat kakak, baik umi cuti utk hantar n ambik kakak dgn tenang hari ni...

Sekolah yg kakak masuk hari ni sbnanye sekolah lama umi.. Alhamdulillah, anak umi berpeluang meneruskan  legasi di sekolah ni..

Lepas anta kakak tadi, balik umah layan adik makan-makan.. pastu golek2 dgn adik atas katil...

Bahagianyaa kalau boleh macam ni hari2..

Jadi suri rumah sepenuh masa dan ibu berwawasan... my ultimate ambition... insyaAllah... moga jadi kenyataan suatu hari (",)

***

Alang-alang dah bercerita pasal sekolah kakak. Umi nak catatkan sikit lagi kat sini buat kenangan dan tatapan di kemudian hari..

Alhamdulillah... umi sempat merasa apa yg dikatakan kebanggaan seorang ibu... :') Walaupun kakak baru 4 tahun, x kisahlah.. mari berbesar hati dan bersyukur dgn anak masing2.. Anak2 kita berhak mendapat penghargaan dan pengiktirafan sewajarnya dari ibu bapa atas pencapaian mereka ;)

Baru2 ni kakak baru habis Peperiksaan Pertengahan Tahun.. Mula2 kakak bawak balik kertas exam dia, katanya dapat no. 4.. atas kertas pun ada tulis no.4.. so umi, abah, aki n wan percaya n raikan la.. dapat no.4 pun kami dah happy sangat2.. puji-puji dan bagi galakan kat dia sampai kembang2 hidung dah..



Next week tu, kakak bawak balik pulak Report Card dia....

Rupa2 nya.. kakak dapat no.1 dalam kelas... no.2 keseluruhan PASTI...

Owh, menitik juga air mata umi... ada satu perasaan yg 1st time umi rasa time tu...
mungkin itu yg dikatakan rasa bangga n terharu seorang ibu...
now umi faham knp ibu bapa ada yg menangis bila tgk anak naik pentas ambik hadiah ke, konvo ke, buat persembahan ke...
mungkin mereka sedang merasa apa yg umi rasa masa tu... :')...

Alhamdulillah....

Abah tgh sign report card kakak

Ini kenangan
1st time tandatangan report card anak, harusla rakam..hihi..

Emm..wonder sbb sign dlm kete
well, inila nasib keluarga PJJ.. huhu

(",)

Progress Iqra' kakak pulak, 
sekarang ni dah pun Iqra' 3
nak habis pun Iqra' 3
Alhamdulillah..

Anak2 umi terang hati
moga adik Wafiq n adik baby n adik2 yg akan menyusul nanti pun terang hati macam kakak..
insyaAllah.. umi n abah akan sentiasa doakan yang terbaik buat anak2
(",)

*****

Adik tgh tido lg.. 
berjaya juga umi siap update blog sblum adik bangun..hihihi
nanti adik bangun nak kena bersilat dgn adik pulak
adat baby boy.. sabo je la ;)

umi nk setelkn keje rumah n nak rest skjp..
x sabar nak tunggu 12.30 nak g amik kakak
tadi nampak kakak seronok, dah ada kawan dah..

ok la..
nanti ada masa n ada mood update lagi
bye

(",)