Wednesday, November 13, 2013

Berakhirnya sebuah penantian..;D

Bismillah.. (semoga sempat habiskan n3 ni b4 2 hero bangun..hehe)

Alhamdulillah.. akhirnya ummi selamat melahirkan cahayamata umi abah yang ketiga...
Hero yang kedua.. kakak masih kekal heroin tunggal dalam keluarga.. sepupu2 yang lain pun lelaki.. 

So, this is it.. our 2nd prince of heart..
and we named him 
~IRSYAD HADIF~

Keputusan nama memang x final-final sammmpaiiila betul2 saat2 akhir
hari ke 7

Malam sebelum masuk hospital, umi abah dah decide satu nama tu
nama keduanya Hadif juga
tapi bila rujuk aki (aki memang akan saring nama setiap cucu-cucunya..hehe)
aki bagi pandangan n kami decide ubah sikit

still xde kata putus
sampaila pepagi hari ke 7 tu..aki cakap suruh kekalkan nama Irsyad kat depan

so, selesaila masalah yg berserabut dalam kepala..tang nak bagi nama baby
sbb umi ada banyak spec-spec yg nak dipenuhi utk diberi nama adik

-nama depan nak huruf I, 
-nama yg xde sama dgn sesiapa yg kami kenal,
-nama yg senang nak sebut, x berbelit lidah, especially lidah pantai timur ni 
-nama dua suku kata je so nnt sekali sebut je 

so nanti xde nama panggilan yang xde maksud, yoyo ke, momo ke.. hihi
panggilan nama kan doa.. 
bila kita panggil anak dgn nama yg baik secara x langsung itu doa utk dia...
(",)

Emm.. ekceli eksaited nak cite pasal pengalaman bersalin hari tu
tapi nantila, n3 lain
rasanya pengalaman bersalin kali ni agak susah sikittttt dari masa Wafiq dulu
buat masa 10 hari pantang rasa 'serik' lagi
x tau la nanti2..kot hilang serik tu..hehe

Hadif day-4


So, adik Hadif lahir 4 November lepas pukul 12.48tgh
Post due 4 hari (EDD 31/10/13)
3-4 hari dalam penantian tu memang rasa laaaamaa sgt2
tp bila dah keluar ni, dah 10 hari, macam x sedar pun masa berlalu.. ;)

Berat adik masa lahir 3.35kg
berat 2gram je dari abg wafiq..hihi
risau umi doc cakap baby besar, alhamdulillah, x besar sgt..

Ok la.. till next n3.. x tau la bila ada masa n peluang nak celah update blog..hihi..
hectic juga ada 3 anak ni
buat masa sekarang abah yg handle lagi 2 kakak n abg
sian abah sampai demam kena buli dgn anak2
rejuvenate leave abah pun dah nak habis.. sedihnyaaa.. :'(

Semoga ada rezeki baru sempena baby baru ni
harapannya agar abah dapat tukar kerja kat sini..
insyaAllah....

Saayanggg adikk..!!
(",)

No comments:

Post a Comment