Thursday, October 31, 2013

Today is my EDD ;)

Hari ni ekceli EDD umi.. 31 Okt..

Tapi cam biasa, umi x rasa apa2 lagi.. masih sihat n segar bugar lagi..hehe.. now di ofis for the last day as pregnant lady..
Kawan2, will see u in next 2 mo.. no more calling me 'mak buyung' ye.. ai dah langsing time tu...hihihi ;p


Baby dah tunjukkan ke'sweet'annya sejak dari dalam kandungan lagi sbb baby nak keluar sama bulan dgn umi, bulan November ;)

N baby mmg sgt considerate sbb bagi umi n abah setelkan baaaaanyak benda di saat2 genting ni..

Paling utama, baby bagi can kami melaksanakan plan A utk balik bersalin di Terengganu.
Ada buat persediaan utk bersalin di Kota Bharu, its our Plan B
GL ada apply utk hospital di KB n barang baby ada spare sikit kat sini..
tapi, plan asal2 ofkos nak bersalin di Terengganu macam Kak Husna n Abg Wafiq sblum2 ni... nak wat camana, abah nak anak2 nye ic no. 11..hehe..

So, banyak benda boleh dikatakan dah setel menjelang kelahiran adik ni..
cuma ada satuu bendaaa je yg sangkut sikit lagi..

umi n abah x decide betul2 lagi nama adik
ari tu umi cakap 'Baby M' kan..
bila fikir2 balik n ulang2 sebut, nama tu mmg sedap tp mcm agak susah lidah pantai timur nak menyebutnya..hehe

kami nak cari nama yang mudah sebut dalam satu lafaz je..
sbb x nak ada nama panggilan yg x ada maksud..
panggilan nama tu kan doa..
insyaAllah.. nanti timbulla tu ilham utk nama yg dah ditakdirkan utk adik ;)

Emm...
Ke adik baby nak tunggu habis Piala Malaysia dulu?
Ke adik baby nak keluar hari Awal Muharam? maknanya lagi seorang anak umi lahir di hari-hari kebesaran Islam..
kakak due date nya hari Maulidur Rasul, tapi tersasar sikit..
Abg Wafiq lahir pada hari Maulidur Rasul 1432H.. KISAH DI SINI

Emm.. terusla berteka-teki umi... hehe..

yang pasti saya akan keluar bila tiba masanya... insyaAllah....
Moga dipermudahkan n selamat semuanya....

Aaminn... ;)

pic pagi tadi
sblum hantar kakak ke sekolah buat terakhir kali tahun ni
kakak pun kena ikut amik maternity leave sama ngan umi, nasib kebetulan cuti penggal 

ada n3 nak buat pasal kakak last day sekolah
insyaAllah next n3 klu sempat
(",)

No comments:

Post a Comment