Tuesday, October 29, 2013

Minggu-tiga-puluh-sembilan

Makin berpeluh2 dahi umi n abah ok tunggu adik baby nih... abah la especially..hihi..

Adik ni nak mengulang sejarah overdue kakak n abang ke..;) 
X apalah adik, asal selamat n dipermudahkan semuanya cukupla...
berapa lama adik nak duduk kt dalam tu ikut adik la..hihi...

Hari ni 29/10.. maknanya lagi 2 hari nak sampai due date..

Ahad cam biasa, checkup rutin.. 

Semua normal.. macam minggu lepas.. 
Cuma yg umi agak musykil.... knp berat baby makin kurang dr 2 minggu lepas..
Last 2 weeks dalam 3.2kg.. minggu ni ukur 3.1kg...hmmm....
Sepatutnya makin berat kot.. tapi lega juga sbnanye..
Risau kalau besar2 sgt... 
Adik membesar dgn sihat kat luar je la ye... ^-^


Kakak dah kerap tanya

"Umi, bila umi nak g hospital..pastu bawak balik adik baby.. macam umi bawak balik adik Wafiq dulu.."


"Umi, nanti umi bersalin, umi sakit, umi baring kat atas katil kat hospital, husna x nak tgk...husna tunggu kat luar.."

"kenapa x nak masuk tgk umi..?"

"Husna sedih..umi sakitt...banyak darah"

*terus dia tersebak, termenangis n peluk saya

oh, my sweet anak..

:')


Umi pun apa lagi,
ambik peluang nak saiko dia sikit..

"Macam tu la masa umi nak keluarkan kakak dulu, 
umi sakit, keluar darah banyak..
sbb tu kakak kena dengar cakap umi..."

Dia angguk
Airmata meleleh2...

Husna..Husna....

:')

1 comment:

  1. ololo sweetnya..
    semoga semuanya selamat ye =)
    salam singgah n komen tuan tanah =)

    ReplyDelete