Tuesday, October 8, 2013

Hotel: 'Projek' ke family?

Ekceli ni sambungan post jenjalan ari tu..hihi..;)

Part 1 nye KAT SINI YE

Plan asalnya, kami nak cari tempat bermalam di area Dungun.. tepi pantai dekat UiTM Dungun tu..
kata nak mengimbau kenangan kan..

Tapi disebabkan plan nak ke Zoo Kemaman n Pantai Kemasik, macam jauhh je klu nak gerak dari hotel di Dungun..
so gerak lagi ke depan ke depan...
melepasi Kerteh, tetiba macam x nampak dah signboard hotel or homestay kat area2 terdekat..

So, lepas ke zoo kami patah balik ke Kerteh, singgah dari satu hotel ke hotel,
call dari satu homestay ke homestay.. ambikk.. semua penuh...

Pusing balik ke area Paka, macam tu juga, banyak yg dah penuh...
Sampaila ke satu hotel ni, husband sy g tanya kat reception..

Receptionist tu tanya balik husband saya.. "Encik nak sewa bilik utk 'projek' ke family?.."

Husband saya blur jap.. 'projek' ke family?
Macam lain macamm je soalan..
sampai 3x husband sy mtk ulang soalan..

Rupanya.. 'projek' tu maksudnya org2 yg keje oil n gas tu..
situ kan area oil n gas, kat Kerteh tu..
so ramaila pekerja2 yg datang utk transit sewa bilik kat area hotel2 kat situ klu ada projek...

Hahaha.. tergelak2 dah sy dgr husband saya cerita...
cuak dah dia dgr soalan tu..

Ingat hotel tu port org buat projek apa dah tadi.. ;p

Tapi kat hotel tu pun, xde bilik yg sesuai ..
full jugak klu utk family mcm kitorang.. klu utk 'projek' ada la..haha ;D

Pastu nampak ada iklan hotel bajet betul2 kat sebelah hotel yg tadi..
try tanya, nasib ada satu lg bilik kosong..

Hotelnya bajet, tapi harganya kalah hotel bajet di Bangi..
Kitorg biasa sewa hotel bajet di Bangi ratenya around RM55-RM70 camtu je, bilik pun puas ati..

Yang ini standardnya sama (low sikit ekceli) , tapi reganya RM90... boleh tahann..
Patutla kawan saya dah pesan, bila dah melepasi Dungun, harga bilik hotel dah mahal sikit..
Situ kan area org2 'projek'... lol

auww..adik cekci
keje nak berulang main air dlm bilik air je
jenuhla umi n abah nk control budak ni sorang ;p


Antara kenangan 'terindah' duduk di bilik tu hari tu..
bilik air xde sinki (menggagau nak basuh botol susu anak) dgn tv ada 1 cenel je share dgn kedai ownernya kat bawah..
klu ownernya tgk bola, maka kami pun tgk bola..
husna puas dok picit2 remote cari kartun..maapla ye anak.. mmg x de..hehe ;)


Next n3 ~Kemasik ;p

1 comment:

  1. Assalamualaikum..salam ziarah!!

    Jemput ziarah blog saya ;)
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete