Monday, October 7, 2013

36w checkup..sad news :'(

Smlm g buat weekly checkup..

Me @ 36w

Kali ni special sikit sbb kena buat mogtt.. hehe
G awal2 pagi utk amik darah dulu, kebetulan doc ada.. so boleh terus jumpa doc..

Pas amik darah, minum air gula.. wahh.. rasa oren kali ni..
masa buat mogtt yg abg Wafiq dulu air gula plain je.. tapi dgn gembiranya juga sy telan..
apatah lagi yg ni rasa oren..hehe

minum separuh gelas, doc tanya ok? boleh?

sy jawab "ok, sedapp doktor.."

doc ckp "sedap ek.. tu anggarannya kita letak 7 sudu besar gula tu...tp mungkin sbb rasa oren awak x rasa loya.."

7 sudu besar gula?erkk @-@
laju2 habiskan lagi separuh..

"laju ek awak minum.. tp org kelate mmg xde masalah manis-manis ni..hehe.."

me sengih saja.. rasanya mmg manis, tp agak sedap.. 
tp bila doc sebut 7 sudu besar gula, ada perasaan loya-loya sikit.. tapi cepat2 bilas dgn air masak seteguk.. alhamdulillah, berjaya... 
risau juga takut muntah kat situ, maklumla perut kosong..
kan kena puasa dari malam.. 

bangun pagi tu, celik je mata husband sy terus ingatkan yg sy puasa pagi tu.. jgn nak buat x igt..hihi..
tapi dugaan jugala sbb sediakan breakfast utk husband n anak2 buat alas perut pagi tu, laju je tgn ni nak capai mknn masuk mulut..
anak2 pun sibuk nak suap umi sekali...hehe ;)

anak2 happy tiap kali teman umi g klinik..byk mainan ;)


So, lepas amik darah n minum air gula.. doc suh baring nak cek perut sikit..
Katanya xnak scan minggu ni, minggu depan baru nak scan..

Bila doc pgg, dia kata "baby dah turun ke bawah sgt dah ni..."

Tapi, sy mcm agak doubtful jugak, 
sbb dalam 2 3 hari sblum ni sy mmg dah rasa lain macam..

Rasa sesakk je.. terdetik dalam hati, rasa macam baby pusing naik atas balik.. 
tapi, sedapkan hati, mungkin rasa macam ni sbb baby dah makin membesar..

So, tanya doc "doktor, ada kemungkinan x baby sy pusing balik.. sbb saya rasa sesak la 2 3 hari ni..."

"Emm..jarang.. sbb kandungan awak dah besar.. susah dia nak pusing.. tp xpe, kt try tgk.."

Doc amik scanner dia,
papp letak atas perut sy bahagian atas.. tu diaaa.. kepala...

Memang betul adik pusing balik.. 
So, skrg kedudukan adik songsang balik....

:'(

Doc agak muka risau, tapi masih bagi kata2 harapan pada saya..
"Xpe, masih ada masa lagi.. kita tgk next week pulak.. klu songsang lagi kita bincang mode of delivery..."

Ok,. umi dah seram sejuk.... ayat serius je tu..

Hopefully, adik pusing balik..

InsyaAllah....

:"(

Pic pagi ni
nampak kan perut lain mcm sikit
smlm rasa adik pusing sikit, rasa dia duduk melintang pulak..

adik pusing lagi ye
pastu parking terus je

nanti adik kuar boleh lasak2 ngan abg n kakak kat luar
(",)

No comments:

Post a Comment