Wednesday, September 4, 2013

Kisah Berkonvensyen #3 ~ Adegan yg x ingin dilihat di kedai mamak

Time sampai pun still lama berlegar2 baru boleh touch down..
cabaran betul perjalanan kali ni..
lcct mmg sesakk malam tu..
kan time cuti merdeka..

Dekat pukul 12 baru boleh nampak batang hidung husband..
rinduu..wink-wink ;)

nasib sy dah bgtau dia awal2 jgn datang awal sgt..
sdg elok dia sampai, sy baru jejak lcct..
klu x kesian pulak tunggu lama-lama..


Baru sy perasan, kira ni 1st time sejak brp puluh tahun hidup ni, berada di luar rumah masa malam merdeka..
patutla rasa meriahh semacam je..
klu sebelum2 ni, malam merdeka ke, tahun baru ke, kami dok sedap berdengkur kat rumah..


Pas check in hotel, pukul 2 pagi baru keluar cari makan..
kedai makan semua penuhhh... org baru balik celebrate merdeka ni..

masa tgh makan sy spot satu pasangan husband n wife ni tgh makan..
kat tepi meja ada 2 biji stroller
anak2 2 orang terbongkang tido dalam stroller..
bear in mind, jam dah menghampiri 3 pagi..

i'm not judging the parent,
but seriously tempat budak itu pada waktu skrg pastinya
di atas tempat tido yg selesa di dalam rumah..
dibaluti pijama dan kehangatan selimut atau pelukan ibunya..
bukan di dalam stroller dalam kesejukan angin malam bercampur embun
di kebingaran kedai mamak..

hati saya agak tersayat..
sayu hati mengesat airmata anak di airport tadi masih belum hilang...

:'(

x apalah..
bersangka baik lah
definitely they got their own reason....

*
*
*

yg penting sy nak balik hotel cepat2.. nk tido sbb esok nak bangun awal for d event..

tapi

mata ni x boleh lelap

-_-

rindu barangkali..............


.
.
.

No comments:

Post a Comment