Wednesday, September 4, 2013

Kisah Berkonvensyen #1 ~ Pre

Since tahun lepas dah ter miss nak join konvensyen ni, so mmg nekad tahun ni kena join jugak..
Kuar iklan terus zupp sign up.. puas ati dapat harga early bird.. wiwiwi ;D
Lagi best, amik pakej dgn husband sekali.. wahh..terasa lebih bermakna & berbunga2 hati ni.. alhamdulillah ;) 


Sebenarnya kisah perjalanan pergi n balik ke program quite something to remember jugak la.. hehe.. nak catatkan kat sini supaya boleh senyum2 bila baca balik nanti nanti.. ;D


Anak-anak
Ekceli lepas sign up utk event ni, sy terus laid back n x fikir2 dah.. dalam otak, lambat lagi-lambat lagi..
sammmpaiiila lagi seminggu D-day tu kan.. baru nak menggelabah.. 
nak pegi camana, dgn apa, duduk mana, anak2 mcmn.. 

last minit tu perkara biasa
selagi x last minit mmg satu apa pun x jadi..
normal kan? ke x.. huhu

Memula plan nak bawak Husna, 
tp nurseri yg disediakan kat event tu utk budak 5 tahun ke atas.. 
plus jadual event yg pack sampai malam tu yg buat kitorg pikir byk500x kali nak bawak kakak ke x..
hmm..
sedihh bila pikir kena tinggal anak2
rasa bersalah sebenarnya nak berdua-duaan je suami isteri tanpa kehadiran anak2..sob sob.. :'(
melainkan atas sbb terdesak or tuntutan kerja kami mmg jenis yg akan angkut anak2 ke mana2.. 
susah sikit pun x apa.. 

utk kali ni, terrpaksa tinggal anak2
abah (husband) kata, x pela.. kita buat ni pun utk kebaikan anak2 jugak..
nak tambah ilmu jadi ibu bapa yg lebih baik..
insyaAllah.. semoga pengorbanan ini diberkati & berbaloi ;)


Tiket Flight
Berkira-kira nak naik bas saja.. jimat kos..
Tapi tgn ni mmg gatal survey jugak tiket flight walaupun rasa macam dah agak last minit..
mana la tau kan.. dapat rezeki terpijak yg murah2..

alhamdulillah.. niat baik mmg dipermudahkan dan dipermurahkan ;)
sy telah terserempak dgn tiket harga RM13 sehala
campur tolak campur tolak totalnya rm43sehala..
still rasa berbaloi sbb tiket bas skrg pun dah rm48++
plus sy mmg keberatan nak naik bas berdasarkan faktor masa+penat+bear in mind tt i'm now 8mo pregnant @-@
mmg rezeki 
alhamdulillah

ok
selepas hati sy terlonjak2 kesukaan terserempak dgn tiket harga rm13 itu, 
sy telah membuat keputusan
"kejap2 lagi la book.." sbb time tu nak pegi breakfast jap

baaalikk dari breakfast tu kan
dgn hati berbunga2 bukak balik web tu
Apaaaa...???

Dah hilang dah
dah xde dah 
yg harga rm13
huhuhuhu
time tu rasa hammpaaa sgt2
dah jadi berganda2 dah reganya..

call husband.. husband sy kata tunggu dulu
mana tau kejap lagi dia keluar balik

mmg betul
selang agak stgh jam lepas tu.. dengan comelnya dia appear balik
time tu x fikir panjang dah.. klik klik klik...
setelll tiket flight
alhamdulillah
^-^


Surat Doktor
Memandangkan sy tgh peknen dah masuk trimester ke-3.. so, kenala amik surat pengesahan n kebenaran doktor dulu..

sy extract sikit peraturan dari pihak air asia ni ek
mana tau berguna utk kawan2 yg still x tau..
sbb sy pun baru google time nak book flight ari tu

Important! Terms & Conditions:
It is the duty of pregnant passengers to advise us of the progress of their pregnancy at the point of booking of Seat and at the check-in counter. Our carriage of pregnant passengers are subject to the following conditions:

a. Pregnancy up to 27 weeks (inclusive): Guest must sign AirAsia/AirAsia X Limited Liability Statement at the time of check-in to absolve AirAsia/Airasia X against any liabilities arising there from.
b. Pregnancy between 28 weeks to 34 weeks (inclusive):
- Submission of an approved doctor's medical certificate required.
- Doctor's medical certificate confirming the number of weeks of pregnancy and the certificate shall be dated not more than thirty (30) days from either the scheduled outbound or the scheduled inbound flight departure date as the case may be .

b2. Guest must sign AirAsia/AirAsia X Limited Liability Statement at the time if check-in to absolve AirAsia/AirAsia X against an liabilities arising there from.


c. Pregnancy 35 weeks and above: carriage not permitted on AirAsia/AirAsia X.

Utk condition sy, di bahagian (b)

Ini surat dari doktor yg pada awalnya x nak keluarkan surat tu, 
dia suruh sy pakai baju besar utk cover perut.. 
adaaa keee.. hmm... 


okla
panjang dah ni
sambung next n3

(",)

No comments:

Post a Comment