Wednesday, August 28, 2013

Merah di hari raya

Dah nak habis Syawal pun.. baru nak tepek pic raya kat sini.. 
X kisahla.. nak tepek jugak..hehe..

Tahun ni raya di Terengganu.. again ;)
Since sebulan berpuasa sudah di Kota Bharu, so decide skip giliran tahun ni.. raya di Terengganu lagi.. 

Husband sy yang baik hati tu ambik cuti tanpa gaji sebulan sepanjang bulan puasa kali ni.. 
Weeweewee.. umi sukee ;D
Anak2 lagi suka dapat bertepek ngan abah 24 jam.. umi pun

Persiapan raya? as usual, kami x beria pun.. yg penting anak2 ada baju baru n umi abah pun ada sepersalinan baru.. buat syarat je.. 
Semua pun last minit je.. decide warna tema lg seminggu nak raya.. sebelum tu satu apa pun x beli..
Kami lagi excited menikmati hari-hari indah sepanjang Ramadhan bersama2.. sampai rasa x nak raya pun.. nak extend lagi bulan Ramadhan sampai 2 3 bulan lagi ada la.. hehe.. alhamdulillah.. precious moment ;)

So, tahun ni abah yg bagi cadangan warna maroon.. umi pun dlm masa suku saat terus "ok!".. hihi

Gambar kenangan sekeluarga di pagi raya.. 


By hook or by crook.. umi nakk jugak ada walau sekeping gambar sekeluarga..
Biar puting beliung dalam rumah.. biar ribut taufan..
huhu.. sapa ada anak kecik boy especially yg tgh superlasak tu faham la
tgk la dalam pic tu, mana dia nak duduk diam.. hmm..
Kakak jugak maintain sweet..kan kakak kan ;)

Ni pic pepagi raya
Pas balik solat.. adik Wafiq tgh mood bertenang lagi.. 
Mmg kerah amik gamba banyak2 la..
Comelllnyee anak2 umi.. ;)

kakak yg comel ;)

umi tu nak show off perut je..hihii

aki pun nak join..hihi

nampak x gaya menantu mithali kat situ..ngeh3x


seronok dia g kutip duit raya ngan aki naik motor ;)

beraya bersama kawan2

***
tu jee
alhamdulillah..seronok raya sbb boleh jumpa saudara mara
cuma kali ni sy dah x jadi tukang dapur
plan nak buat jugak kek barang sebijik, tp serius x sempat n penat..
sume MIL n SIL buat
sbb sy smpai pun dah malam raya
badan mmg penat ah sbb dah agak sarat kan
so just rest n layan anak2 je

Semoga panjang umur ada rezeki ketemu Ramadhan n Syawal akan datang pula
bersama hero baru, pasti bergegarrr lagi time nak berfamily portrait..hihihi ;)

No comments:

Post a Comment