Tuesday, August 27, 2013

Husna nak Baby 'N'

Ok.. sbnanye..
Sejak awal sy pregnant yg latest ni, husna dah chop nak baby dalam perut ni baby girl..

Biasalah.. konflik dalaman seorang kakak yg ada seorang adik lelaki yg selalu buli dia..

So, stigma dia pada seorang baby boy ialah.. nakal n 'ngenat'.. (ngenat tu asal dr perkataan khianat.. tp nak tulis khianat macam kejam la pulak.. maksud sebenar ngenat dalam bahasa pantai timur lebih kepada 'suka menyakat'..;p)

Hehe.. Wafiq mmg suka ngenat kakak dia.. dia mcm bahagia je dgr kakak dia terjerit2.. marah2..
Selagi kakak dia x respon pd usikan dia, contoh dia g tarik rambut kakak ke.. ramas pipi kakak ke.. selagi tu dia buat.. bila kakaknye menjerit or nangis baru dia lepas smbil gelak puas hati... ha.. tula ngenat.. menyakat.. ;p

Wafiq sdg berusaha buat kakak dia melenting @-@


Lagi satu sbb, Husna nak melempiaskan naluri girly-girly dia tu.. dia kan pinky-maniac.. hehe.. semua barang pun nak pink je..
Skrg ni naluri shopaholic dia tu dah makin terserlah.. ish ish ish... sapa la tok guru dia tu... hmm..
Selalu klu g kedai baju or kasut ke, mesti dia akan spot yang baby girl or toddlers punye.. pastu cakap.. "umi, nanti beli ni kat adik baby ek.."
Mainan2 dia pun banyak yg dia dah x main.. sume dia simpan nak bagi adik baby girl.. hmm..
Siap berangan.. nanti Husna nak main masak2 dgn adik.. nak ikat rambut adik, nak pakaikan riben kat rambut adik... alahai...

Kakak yang maniss ;)


Yang paling tak tahan, Kak Husna dah reserve kan nama utk adik.. Nama tu pun not bad, mmg umi niat klu ada rezeki nak dapat baby girl akan datang mmg umi nak letak nama yg kakak cadang tu.. ;)

Kakak nak letak nama Aimi Nasuha.. cantik x?
Pandai kan kakak cari nama yg seakan2 nama dia.. nama kakak Aini Husna..
Nama tu pun not bad.. ada maksud.. insyaAllah.. nanti kalau ada rezeki kita dapat baby girl pulak ye kakak ;)

Sebelum ni masa belum nampak jelas lagi jantina adik, umi macam layan2 la angan2 kakak ngan 'Baby N' (Nasuha) dia tu..  siap umi pun berangan sekali..hehe
Bila dah confirm nampak bebird adik masa scan ari tu.. terus umi n abah terangkan kat kakak, nanti nak dapat adik boy..
Terus terangkan kat dia.. nanti kakak ada 2 adik boy.. skrg kakak kena jaga adik2 kakak, nanti adik2 kakak dah besar, adik2 jaga kakak pulak.. adik boy kuat..
Husna angguk sambil senyum..

Alhamdulillah ;)

Umi tanya kakak, nak bagi nama apa kat baby boy ni..hihi..kakak still xde idea.. lama dia fikir smbil tersenyum2 ;)

Umi n abah belum pillow-pillow talk lg utk finalise nama baby baru ni.. buat masa ni stil 'Baby M' lagi.. smlm pun umi dah ajar kakak sebut nama baby M.. semoga dapat mempengaruhi keputusan abah sedikit sebanyak..ngeh3 ;oD

Dari kiri : Abg Wafiq, Umi, Baby M & Kak Husna... hihihi ;p

No comments:

Post a Comment