Monday, August 26, 2013

Baby M

Hihi.. memandai je letak nama 'Baby M'.. padahal nama x finalise pun lg ngan hubby.. ;p
Since smlm baru betul2 confirm jantina nye.. dah nampak terang2 dah..
so tetiba sendiri2 finalise dah nama utk adik baby ni.. tapi stil nanti bincang dgn hubby dulu, mana leh wat kuasa veto lak ;)

Emm.. akhirnya ber update jugak blog ni..

Lama betul sy x update kan.. rasa macam rugi la pulak.. biasanya apa yg tercatat kat sini jadi kenangan yang terpahat.. bila baca semula rasa seronok mengimbau balik apa yg berlaku dalam kehidupan sehari2..

Tengokla.. insyaAllah pas-pas ni sy rajinkan diri sikit..

Banyak benda nak cite sbnanye, dari aktiviti sebelum puasa, sepanjang Ramadhan, piccass raya pun x tepek lg.. tapi yang tu nanti n3 next2 ye.. 

Utk post yg ni nak tepek dulu picca 'Baby M'.. (",)

Smlm g buat 4d scan.. fuhh.. jenuh meng'survey' di area KT or KB ni..

Before ni, masa time Wafiq saya buat di Shah Alam, Hospital Umra.. TENGOK SINI(link)

Ni 1st pregnancy di kg. halaman, still x nak terlepas nak teropong dulu baby dalam perut.. saja nak buat kenangan ;)

Kisahnye, mencari2 la sy kat mana tempat nak buat 4d scan di KT, try call KTS.. tapi rasanya fee nya tinggi n bukan dalam range saya la..
Pastu, cari2 lagi.. emm.. mcm dah xde kat tempat lain.. 
Ke, klu ada kawan2 yg tau kat mana lagi tempat nak buat 3d4d scan di KT, bolehla bgtau sy ;)

Saya survey pula di area KB, wahh.. ada banyak tempat n kemudahan ni kat sini.. so, banyak choice n sy boleh buat pilihan harga yg sy rasa paling berbaloi la.. harga bermula dari RM250.. at last saya jumpa yg paling murah, RM85.. hihi.. harusla pilih yg paling murah kan.. ;)

Tempatnya kat sini.. POLIKLINIK AL HAFIZ ..boleh klik nama klinik tu utk dapatkan maklumat lanjut klu berminat ;)
Tempatnya selesa n servisnya mmg sy sgt puas hati.. cuma frust sikit sbb ada problem sikit ngan mesin scanner tu, x boleh capture video.. tapi doktor dah capture gambar banyak2 utk sy..

So, 

Jommm..kita teropong adikk baby a.k.a Baby M umi.. hihi.. 


Tu diaa.. tgh senyum.. nampak x? ;)

Nampaknye adik baby pun sama ngan Abg Wafiq, suka senyum dalam perut umi.. kejap2 senyum sepanjang scan tu ;)

Lambat juga nak tunggu boleh pergi ke 4D scan adik, sbb memula kan doc buat 2d dulu.. hmm.. aktif sgt2.. 
selagi adik x duduk diam skejap selagi tu doc x leh nak celah utk wat 4d..

hmm..adik siap berkick boxing lagi.. kitorg tergelak je.. patutla perut umi asyik bergelombang je.. serius adik sgt lasak, lagi lasak dari Abg Wafiq masa dalam perut umi..

Hihi.. habisla abah.. berpeluhla nak handle 2 heroes nanti.. yg skrg 1 hero tu pun dah bersilat dah..hehe ;p

Opps.. heroes?
A ah.. ;)
Smlm nampak terang x payah bersuluh dah..

Ngee.. ;oD

Tak kisahla mana2 pun, walau pun umi mengimpikan 'selang bunga'.. tapi umi syukur n x kisah mana2 pun.. asal sihat n sempurna.. smlm dok skodeng2.. alhamdulillah, doc kata semua ok ;)

Tapi Kak Husna agak bereaksi juga, nanti la cite kat next n3..

Setakat smlm, umur adik dalam perut umi dah 30minggu.. tapi doc kata klu ikut berat, 31minggu..
Smlm berat adik lebih kurang 1.6kg..
Wah, 1.6kg dah yang umi kendong ke hulu ke hilir ni.. insyaAllah, semoga adik terus membesar dgn jayanya.. tp jgn besar sgt.. kuar dulu sambung tumbesaran kat luar ek ;)

Alhamdulillah, so far baby semua ok.. 
Air ketuban ok
Tali pusat ok
Uri ok, kat atas

Cuma
Adik masih di kedudukan songsang, melintang ekceli..
Masa umi checkup 26weeks ari tu, position adik dah cantik dah.. kepala kat bawah..
Tapi masa checkup 30w, adik pusing rupanya..
Doc kata sbb adik aktif sgt2 n perut umi longgar.. maklumla ni kan 3rd baby..
So, adik ada banyak ruang kat dalam tu boleh pusing suka2 ati..

Xpela, adik main2 la kat dalam tu dulu..
nanti lg 2 3 minggu adik pusing balik kepala kat bawah n jgn pusing2 lg ek..
insyaAllah.. 
umi n abah doa semua berjalan normal.. hajat doa kawan2 umi juga ;)
Aaminn..

Time dah last2 scan tu, adik tido dah..
Patut senyapp je...
Hihi.. geramnya umi.. x sabar nak tunggu adik keluar..
(",)


Abah n kakak masa teman umi kat klinik smlm 
<3 p="">

No comments:

Post a Comment