Thursday, June 13, 2013

Taman Laut, Pulau Redang

Lawatan kilat ke Taman Laut Pulau Redang

Pepagi itu, 
pas breakfast, kami naik bot ke Pulau Redang

Urusetia pesan, x payah beria bawak bekal baju ke apa
sehelai sepinggang je
pakai baju utk main air then balik bidong semula, x perlu tukar2 baju



Dari Bidong ke Redang dalam 45 minit naik bot (of koz, xkan jalan kaki ;p)
Adoyaii.. rasa cam lama je.. sakit pinggang n punggung.. 

Husna sampai tertido2 dah haa


Ok
dah sampai


ini pemandangan dari jeti masa kami memula sampai
despite nk tunjukkan kecantikan air lautnya tu, sila perhatikan pada masa ini laut masih kosong
masih belum ramai org snorkeling

air jernih smp nampak ikan
nice ;)


jom snorkeling..!!


yo-yo-o je la kan nak snorkeling
hakikatnya ini budak takutnyaa nak masuk bhgn dalam sikit
plus pantai nye banyak serpihan coral
tuan puteri sakit kaki nak pijak, so x nak g dekat.. sabar je la

sbb teringin sgt nak bg makan ikan
umi masuk sorang2 jap
husna tunggu kat tepi pantai

x snap pic ikan dari dekat
hp belum tahap waterproof lg..hehe

seninya ialah, jgn campak roti kat ikan tu
pegang je or letak atas tapak tangan
nanti ikan tu datang makan
comel je

rasanya time2 cuti sekolah camni ikan2 ni sume kekenyangan la kot
sbb ramai sgt yg bagi makan
;)


emm..xleh tinggal husna lelama
sudahnya terperuk la kitorg tepi pantai 
tgk org je
datang jauh2
naik bot bagai
main hp jugak kejenya.. adehh..



dah makin ramai
tgk dalam laut penuh ngan kepala manusia je
beza ngan masa mula2 sampai tadi


org datang x putus2
sampai jem atas laut
see
tgk bot beratur tu
masa ni riuh dgr bunyi hon diorg
klaka je, atas laut pun boleh jem ;p





kul 12 kami pun balik
tu pun jenuh bersesak atas jeti
tunggu turn nak naik bot

dalam bot
nak balik dah

bye-bye redang
ada rezeki datang lagi
(",)

No comments:

Post a Comment