Monday, June 17, 2013

Sudara Beach Resort

Marilah kita mengundur masa.. hehe..
Ni aktiviti sebelum ke pulau tu..
x kira, nak tepek jugak kat sini ;p

Perancangan tetiba jer, cuti sekolah dah sampai tapi stil xde plan nak g memana..
So cari yg paling dekat n mudah je..
abah pun apply cuti 2 hari sambung ngan cuti wesak, dptla 5 hari.. umi sukeeee ;D

Umi godek2 internet, akhirnya pilih tempat yg tiap2 minggu lalu.. asyik nampak je signboardnye.. tp x penah tgk pun tempatnye camana.. so okla, on je la..

Sudara Beach Resort, Tok Bali.

Book tru Agoda, first time guna Agoda ni.. rasanya agak berbaloi la kot sbb ada masanya mmg boleh dapat harga lagi murah dari direct book.. especially time2 cuti sekolah cam ari tu...

Minggu tu ekceli kena pulak dgn tarikh anniversary abah n umi.. tetiba jugak tempah kek ngan kawan umi macam dalam n3 lepas.. SINI

Pendek kata sume last minit la ;)



So, inila tempatnye






view dari bilik kami
pic ini sebelum anak teruna jatuh kerusi
adoiii... ciannya anak umi.. :'(

Sampai2 je anak2 x sabar nak makan kek..nak makan kek
umi cakap tunggu dulu, nak shooting dulu

ohh.. kelam kabutt nak ambik gambar berempat
ya ampunn..!!

ini adalah salah satu pic yg kitorg set timing nak amik berdua
time dok sengih tunggu snap, ekor mata tgk anak, 
dok memanjat kerusi
bersepah lari dua-dua nak g sambar anak
kuss semangatt..!


husna snap
alahai, senget pun senget la anak..
hehe

after segala kekelam kabutan
abah cakap, dah2 la umi, jom makan je la
maka umi pun redho je la dgn gambar yg ada
huhu..


picca paling menjadi la ni pendek kata
adik tu mmg sokmo lari timing
tgh jilat coklat kek tu
tu pun abah kena pegang dagu dia,hehe


potong kek mmg kepakaran kakak


Pas makan
mandikan anak2, kurung anak2 kat dalam
paksa dua-dua tido.. huhu
kejamm

***
pas anak2 bangun

main air time..!!

umi lupa nak bawak pelampung anak2
g cari kat hotel nyer mart, pelampung dah habis ada bola tu je 2 bijik

ini view kolamnye
bahagian budak n dewasa attached sekali
okla.. selesa juga nak bg anak2 main




bapak budak pun


(",)

malam tu kami keluar cari makan kat luar
emm.. dugaan juga nak cari makan kat area sini
tempat terpencil sikit

sekali jumpa kedai yg bg kitorg paling meriah sekali dah tu yg kitorg jumpa
umi order bawal stim ~ kat sini xde ikan-ikan pelayan tu jawab
nasi goreng ladna ~ xde
kailan ikan masin ~ xde

hmm.. saba je la
at last makan nasi ngan tomyam ngan telur dadar

pandai pulak org kedai tu tanya
'ni je ke kak?'

'abis tu dah kedai awak semua xde..'
umi jawab
dalam ati jela tapi
hihi
;p



okla, ada nak cite sikit lagi
sambung next n3 la..

cam bosan lak update citer ni
kan?
layan jela
~~~~

No comments:

Post a Comment