Monday, June 17, 2013

Sudara Beach Resort #2

Sambungan

Emm.. esok tu pepagi bangun nak g breakfast sbb plan nak bawak anak2 g main pasir n mandi kolam puas2 sblum check out.. 

Biasa kat hotel lain kul 7 dah boleh b1st, so umi gamble jela x double check pun, 
terus je g kafe.. sekali rupanya pukul 8 baru boleh makan..


Tak kuasa nak balik bilik balik.. so main2 je kat area kafe tu..




anak2 x mandi kan pun
sbb jap g nak main pasir

pastu g breakfast

makanan dia...?
hmmm...
kurengg sikit.. plus, sgt2 x ada choice..
@-@

makan lelaju


zupp..g pantaiii...



layankan anak2 main pasir jap
Husna siap bawak alat alatan dia bagai







Husna nape ntah, klu ada abah, jadi penakut pulak ngan air
saja je ngengada ngan abah


adik, dapat kerja an mmg x hirau keliling dah
suka sgt la tu main pasir


pastu spoil
Husna nangis jari dia sakit
hari sebelum tu jari dia tersepit kat besi seatbelt
mungkin bila kena pasir sakit

so berdrama air mata kat situ
at last packing2
naikk


sambung mandi kolam
yg herannya bila sampai kolam dan-dan dah hilang sakit jari
hmmm....

kali ni umi masuk skali
sbb dah nak balik kan jap lagi
so x kisah sgt dah nak basahkan baju


tgh main-main tu
Wafiq pulak buat drama airmata dalam kolam tu
dia dah penat

jam pun dah pukul 11
so kami naik n siap2 utk checkout

pas umi bilas badan adik, tertido2 dia time pakai pampers
penat sgt nii.. cian dia ;)

ngam2 kul 12 kami pun checkout
beli nasi ms on the way balik, 
makan kat umah kami di Bachok
sekangkang zirafah je dari resort tu.. 
baik tido umah je terus..ngeh3


***


hmm.. tu je la cerita bergambar di Sudara Beach Resort nih
maapla klu bosan.. tukang menaip ni pun rasa bosan juge sbnanye ;p

nak bagi rating ke?

overall.. biasa2 saja

bilik - luas tp cam oldschool skt
facilities x brp memuaskan n macam x well maintained
tv - cuma tv3 yg nampak gambar..hua3
xpela, bukan nak datang tgk tv pun kan


makanan - macam yg sy cakap td
x banyak choice n kurang memuaskan

pantai mmg cantik
damai n tenang
bersih

kolam ok
cuma agak crowded
mungkin sbb time cuti sekolah
rasanya ada org dr luar yg datang utk main kolam je
so mmg crowded la

*****

cuma, ada satu peristiwa yg buat sy rasa ralat sikit dgn management resort ni

dalam kekalutan tu sy tertinggal diaper bag wafiq
dalam tu ada benda yg agak penting yg kebetulan sy sumbat dalam tu sbb nak cepat

kami cuma realize bila malam, dah sampai pun umah mak sy di kota bharu
n malam tu husband sy dah nak bertolak balik kl
so x mungkin kitorg boleh patah balik utk g cari

sy call resort tu malam tu n diorg janji nak cari n call sy semula
tp smpai sudah sy tunggu buah x gugur
dalam hati sy mmg berharap nak balik beg tu
:'(

tghari esoknya sy call balik, selepas sepagian menunggu
pegawai tu tanpa rasa bersalah pun bgtau beg tu x ada, mungkin dah hilang

ok, sy boleh terima klu beg tu mmg x dijumpai
tapi kenapa kena saya yang call tanya lagi baru nak bagitau
x boleh ke call sy balik as soon as korang cari benda tu n mmg x jumpa?

so, customer service resort ni, my experience
~bad~
:(

bye2 Sudara Beach Resort
insyaAllah TAK datang lagi

*****

No comments:

Post a Comment