Wednesday, June 12, 2013

Pulau Bidong #2

Sambungan 

Oh ye, nak tambah sikit lagi..
Bukan bermakna x boleh langsung nak datang pulau ni, 
rasanya Pulau Redang ada buat pakej utk island hopping ke Pulau Bidong..

Biasanya org datang sini utk snorkeling n tgk peninggalan-peninggalan org Myanmar tu.. 
kalau berminat boleh survey ye.. ;)

So,

Lepas dah dapat bilik, rehat solat jap, tukar baju.. .



masuk dalam airrr..



Husna je la, umi x..



Happynya Husna, berani pulak dia main air pantai kat sini,

mungkin sbb air jernih sgt2 n ombak x kuat.. 

Main pun xde pressure sbb xde org nak paksa2 dia buat apa2.. 

santai je..

Plus ada kawan2.. tu yg dia lagi seronok.. ;)




seronok husna main mendalah ni
"buatkan satu kat rumah, abah.." 
my request to hubby, he definitely read this ;)



Jumpa coral ni

cantik
rasa macam nak je bawak balik buat kenangan
tapi mula datang fikiran pelik2
terus x jadi

takut ada je yg kena datang pulangkan balik..huhu
;)




Dah senja
jom naik kakak

Cantik kan
Damai
Bestnye klu rumah tepi pantai, hari2 boleh tgk sunset ;)


*****

Naik bilik,
mandi tukar baju solat

pastu turun makan

dok pulau ni makan xleh memilih
nak2 pulau 'survivor' ni
alhamdulillah ada makanan buat isi perut
;)


Aktiviti malam tu, 
majoriti pergi mencandat sotong

best kan

sy x ikut

ni antara piccass diorang pergi mencandat

pic ehsan urusetia ye ;)



Meriah juga hasil tangkapan diorang
esoknya sotong2 itu dimasak n makan ramai2
emm..dapp ;p


Kami yang di pulau ni sementara mereka2 pergi mencandat
beraktiviti bebas saja

ibu-ibu berborak2

anak2...
.
.
.

nak tau anak2 buat apa?

ni ha
karokk beb

my husna yg x penah2 diajar berkarok tu
tetiba berkarok bersama kawan2 malam ni

ruginya masa ni hs sy memory full
camera jadi error masa nk amik video
dapat snap picca ni pun mtk tolong kawan snap ngn tab dia

bukti ni bukti
nak balik tunjuk kat abah
hihihi

diorg nyanyi lagu 'Balik Kampung'
yo-yo-o je pandang skrin memasing, macam tau baca lirik je
hehehe
;p

puas berkarok mereka berlari-larian
berkejar-kejaran

sampai umi pun x boleh duduk diam dok mengekor diorang

kawan sy kata, x payahla risau sgt, dah jumpa geng tu
okla tu

ehh.. mana boleh
umi ni mana boleh anak terlepas mata sikit

at least biar sentiasa nampak di mata
klu x, x senang hati

sudahnya malam tu pukul 12 baru masuk bilik
umi risau takut x boleh tido malam tu
maklumla, tempat baru, tepi hutan pulak..
macam2 bermain dalam fikiran ni..
emmm....

tapi
alhamdulillah.. badan penat, tido pun nyenyak sampai pagi



Esoknya
Ke Pulau Redang
next n3
(",)

No comments:

Post a Comment