Tuesday, April 2, 2013

Shortest trip to Kota Kinabalu

'Shortest' tu nak melambangkan betapa sekejapnya sy berada di KK ari tu..;p

Kisahnya, sy ke sana atas urusan kerja..
Perancangan2 dah lama disusun atur.. sejak Nov 2012..
Tetiba,
jadi krisis Lahad Datu tu kan, makanya ramai la yg seriau bila dgr kata kena pergi Sabah kan..
Sebut Sabah je ingat Lahad Datu kan?
Macam2 diskusi, emel sana sini, mohon penjelasan situasi kat sana, mohon tunda, mohon tukar venue..

Pong pang pong pang..

At last,
Pihak UMS bagi assurance yg keadaan di KK terkawal dan terangkan KK ekceli sgt2 jauhhh dr tempat krisis tu..

Still, ada yg doubtful nak pergi..

Saya..?  husband n family dgn berat hati bg pergi dgn syarat ada teman bila sampai di KK.. (memandangkan delegasi dari UMK adalah sy seorang)

Perancangan awal program adalah selama 3 hari.. tp disebabkan ramai yg refuse utk join especially program last iaitu lawatan ke Kundasang n Ranau..
n ramai sepakat nak buat yg wajib saja iaitu attend meeting sahaja, maka program sampingan, bengkel n lawatan dibatalkan..
jadila 1 hari sahaja..
me rasa lega sbb me x nak terlepas jenguk anak minggu tu sbb next weeknya ada kursus lg...huhu.. kalau extend hari, mungkin x sempat balik kampung utk amik anak2 :'(


Sbb tu la jadi 'shortest' trip... kesahnyee.... ;p


Hari itu hari Selasa, pepagi buta sy sudah tercongok di airport Kota Bharu.. flight 6.45pg,
turun sblum Subuh lagi, sampai di airport sudah dipanggil2 utk masuk ke departure hall.. nasib sempat solat subuh kat surau dalam tu.. berhimpit sikit dgn rombongan yg ramai utk pergi umrah.. xpe..ambik berkat (",)

Sampai di KLIA dalam pukul 8, owh, flight ke KK 9.40..
melangut lagi.. duduk2 makan roti n minum air kotak sorang2..huhu.. tengok2 gelagat org.. pusing2 window2..
dalam kul 8.45 kawan sy dari UPNM sampai, legaa.. dah ada kawan.. bosan sorang2 ;)

Ok, flight ke KK ini lamanyaaa sy rasa.. 2 jam 30 minit.. biasa saya naik bas 3 jam, at least naik bas leh jugak tgk pemandangan kat luar buat hilang boring, ni nak tgk apa, tgk awan je la..hehe..

Dalam pukul 12.30 saya pun menjejakkan kaki di negeri di bawah bayu ini.. for the first time ever..hihi..


K la, sambung next n3 la pulak ek ;)


Poster U saya yg gedabak di airport Kota Bharu
See.. ramainya bosses yg anta sy kat airport pagi tu..
haha..poyo me ;p

No comments:

Post a Comment