Wednesday, April 3, 2013

Shortest trip to Kota Kinabalu - Last

Sambungan dari SINI

Kasi langsai n3 KK ni malam ni.. yg ni last..pomiss..hihi ;)

Sesampai2 di tapak Pasar Pilipin yg sy cuma mampu melihat dari dalam teksi je semalam tu..
salah seorang teman yg memang dah biasa pergi sana, ajak dulu kitorg g tgk accessories di kedai seberang jalan..
katanya kedai yg glamer ialah Jamilah Enterprise..


pic dr luar je.. x berani pulak sy nk snap pic kat dalam kedai.. 
nampak ada org ngan walkie talkie je.. kang dia igt sy something lak..huhu..

Tapi ada satu pic ni sy amik

Nampak tak mutiara yg bentuk dia kerapu-kerapu tu..

jgn main2.. rega smpai belas2 puluh2 ribu tu tau..

sy cakap kat kawan sy, ada ke org nak pakai ni.. x cantik pun..
x cantik pun mahal jugak
kawan sy kata, klu artis n model pakai nampak cantikla kot.. kalau kita..... hmm....
ooo-keyyy... msg understood... hehehe ;p


Emm..nasib baik sy ni x obses bling-bling.. pusing 1 round dah bosan..
klu sesapa yg minat tu, nanar kejap kot dok dalam kedai tu..hehe..

Semua barang dalam tu ada less 50%, yg 70% pun ada..

Masa sy dok tgk2 tu kawan saya bisik, sbnanye kat gerai yg dalam pasar tu lg murah2 n byk choice..

Tapi memandangkan masa yg suntuk, alang2 dah terspend masa kat situ sbb kawan yg minat bling-bling tu tgh hanyut lagi dok memilih.. sy pun capaila juga bbrp bekas kerongsang utk bg hadiah kat makcik2 sy di kg..

xde pun bahagian saya.. sbb sy rasa kan, bnda macam tu banyak juga ada di semenanjung.. kat mydin pun cantik2 n rega samaaa jek....huhu.. tapi utk bagi kat org, xpela, kt bagi yg ada aura sabah-sabah sikit ;p

utk sy n adik ipar sy, cuma sy beli penyangkut handbag je..

cenggini.. pic google yek.. lupa nk snap lak..


giteww function dia.. kellas x kakton?hihi ;)


asyik masalah jee nak sangkut handbag kt meja kan.. x kesahla handbag x mahal pun.. @-@ (psst..ada handbag sy yg rega lagi murah dr hanger tu tau.. muahaha ;D)

Ok, setel di butik bling-bling dlm suasana aircond.. jom kita berpanas2 di pasar pula ;p



Saya x meriah sgt membeli pun, sbb sy datang dgn 1 beg sandang saja n sy nak maintain x nak letak brg dkt cargo..
so sy make sure pembelian sy adalah minima.. tambah 1 beg kecikk jekk ;p

Seperti yg digembar-gemburkan... silalah borong collagen, ikan bilis, apa2 hasil laut yg kering2 kat sini... mmg meriahh...

collagen @ sabah seaweed
silala borong.. 
sbb bila g semenanjung dah mahal sikit dah


kawan sy makan, mmg cantikk kulit muka dia..
nannti bila saya RAJINNN.. sy pun nak try makan juga.. 
yg UMS bg free tu..
sy x beli pun..muahaha ;)

kawan sy kata, sebanyak yg UMS bagi free tu pun dah brp puluh kali boleh buat, sbb nanti dia kembang kan ... so.. hmm ;p


gamat kering


Ikan bilis dia serius cantik2.. yg tu je sy beli.. 
nanti nak mkn bubur nasi kan.. sbb kat semenanjung ikan bilis halus tu agak mahal kan..


Yang lain2, sy banyak beli barang2 souvenir je.. 
keychain, fridge magnet, beg, tshirts.. yg ada ciri2 Sabahan..
itu je prinsip sy klu g mana, beli barang yg ada ciri tempat tu.. yg x ada kat tempat kita..

salah satu tshirt yg sy beli utk kami sekeluarga..

ngeh3x
keluarga apakahh??hehe



Emm.. tamatla sudah acara shopping...

pukul 3.30, bas datang ambik kami bawak ke airport..
tukar baju, solat, rehat jap.. boarding..

Bye-bye KK

InsyaAllah.. sy berhajat nak datang lagii..
sbb sy x puas hati x merasa seafood kat sana
gi kat pasar basah tu kan.. tgk udang2 dia.. mak aiii..!! 
Geram tau..geramm.. 
gemuk2 n gebu2..


di KLIA
sy punya yg belah kanan
tgk tu cinonet je kan xtra bag sy, yg biru tu ;p

okla.. boleh tulis topik lain dah pasni..
yay

good nite all..
(",)

No comments:

Post a Comment