Tuesday, April 2, 2013

Shortest trip to Kota Kinabalu #2

Sambungan dari SINI

Dari airport kami amik teksi ke hotel, nama hotel x nak sebut sbb ada edisi nak kutuk sikit jap lg sbb x puas ati sgt.. huhu..

Masa on d way nk ke hotel tu, lalu la kot Pasar Pilipin yg disebut2 tu.. kononnya klu nak borong collagen n ikan bilis kat situ la tempatnya.. 

"nnt kita jalan kaki datang sini nak".. kawan sy cakap kat sy... Saya angguk laju2 ;D

Sekali hapaa.. lajuuu je lg teksi meluncur.. maknanya hotel kami jauhhhh lagi... xde mananya nak jalan kaki g pasar pilipin dah..hehe..

Hotel yg kami duduk tu, dekat dgn UMS.. letaknya dalam mall yg besar.. ala2 Mid Valley la klu kat sini.. tp kecik sikit.. org KK mesti tau hotel apa berdasarkan hint ni..hehe ;p

Emm..kami diberi bilik superior.. sy mintak standard je, nak dok sorang je kot, lgpun smlmn je, plus kn bayar sndiri dulu malasla nak amik yg mahal, tp x dapat.. so terima la bilik superior dgn harga 200++ dah govt rate katanya.. 
ok la.. agak standardla harganya..

Tapi bila masuk bilik kan, hmm.. rasanya bilik itu sama saja standardnya dgn bilik standard di hotel2 lain.. sy siap call reception tanya, kot dia bagi salah bilik.. sy kata x sepadan harga.. ahaii..berlagak betul org semenanjung ni.
bukan pe, kenala tanya.. klu betul dia tersalah bg bilik kan dah rugi kat situ..hehe.. 
tapi katanya dah betul la tu bilik superior.. 
Hmm..nak wat camno..redho je la.. wlupun hati menggerutu sikit.. 
dahla xde bathtub, xde iron dlm bilik,kna mintak, sabun shampoo semua kedekut, paip rosak, pintu bilik air rosak, haa.. apa lagi...huhu :-/

Tapi kan, gerutu hati saya terbayar kot sbb saya dah............

PATAHKAN IRON DIORANG...HAHAHA

Nasib la, iron pun dah reput tangkai dia.. bukan sy niat jahat k ;p

***

Jadual kami mmg pack, maklumla masa singkat.. sy cuma ada masa utk bersihkan badan n solat saja dalam 20minit mcm tu.. pastu terus kena turun utk pre-meeting.. 
makan pun x sempat.. laparr sgt.. last mkn dlm flight td je.. 
huhu.. nak nangis :'( (klu husband sy tau msti dia pun sedih jugak sbb dia bukan boleh dgr wife nya ni x cukup makan.. selalu dia tanya, syg lapar x? syg dah mkn?kesian syg lapar..hihi ;p)

Saya pun menyelinap jap ke mall, g kedai ala2 7E cari roti, megi, kitkat n air milo.. 
sekali masuk bilik meeting.. hambekk... penuh makanan.. owh, smp skrg sy terbayang rasa popianya yg sedap tu.. x penah makan popia sesedap tu.. nyummss.. (jgn mengidam pasni dah.. menggagau nak kn g KK lak cari popia tu..)

Pre-meeting abis kul 6.. sy dah surrender x nak ikut g mana2 dah sbb badan dah lemau.. naik bilik makan megi n habiskan makanan yg beli tadi.. pastu rehat jap.. terlelap.. 
Ok, sy skrg berada di Sabah, bukan di Semenanjung.. maghrib pukul 6.30 ye.. lupa lak.. terlelap smp kul 7, 7.45 dah nak kena ada kat ballroom utk dinner..

Jawab dia..

Kelam kabutt


***
next n3

ready utk ke dinner
kepala masih ting tong tkejut tido
temanya kasual je

psst~ nampak x perut ai ;D

No comments:

Post a Comment