Tuesday, April 9, 2013

Husna & Nadhmi

Nadhmi itu anak buah saya.. umurnya 6 bulan..

Husna nampaknya sgt admire dgn sepupunya yg seorang ini... tiap kali tgk gambar @ jumpa mulut dia x putus2 cakap 'comey-comey'

Mmg comelll n gebu... ni haa budaknya...
pic cilok dr instag ibunye

Hari minggu lepas, sepupu2 ini berpeluang berkumpul bersama2.. 
riuh rendah rumah aki.. 
Aki baru ada 4 org cucu, 3 hero sorang diva..Husna la tu.. hehe
InsyaAllah..more to come ^-^ (kenyit mata kat adik ipar (baca:biras) sy ;p)


Malam tu

Lepas keadaan reda, semua kanak2 dah kepenatan bermain..

Baby Nadhmi dalam buai, sy tgh teman Wafiq menyusu..

Tetiba Husna datang gosok peha sy, muka sy kenal ~ muka nak bodek sesuatu....

Dia cakap slow2 nada memujuk

"Umiii...boleh tak nanti nak bagi adik Wafiq kat Cik Ngoh..."

Sy terkejut, pandang abahnya tgh tersengih2..

"Kenapa nak bagi adik Wafiq kat Cik Ngoh ?"

"Nak tukar ngan baby Nadhmi.."

Adoiiyaiii...
Parah ni..

Saya tanya lagi
"Kenapa nak tukar? kan adik Wafiq adik Husna.."

"Baby Nadhmi comey, adik Wafiq x comey.."

Adoii.. sentap makk..

"Cuba tgk adik Wafiq.. kesiann adik.. ni adik kakak ni.. adik Wafiq pun comey.."

Wafiq masa tu terkelip2 dok hisap susu smbil pandang sy n husna
Ciann adik kan.. kakak kata adik x comey.. adik comey apa..huhu

"Husna nak baby Nadhmi.. baby Nadhmi baik.. x gaduh dgn Husna.. x rebut barang dgn Husna..."

Oooooo...
itu sebabnya rupanya..

Baby Nadhmi kan baru 6 bulan, memangla dia x pandai lagi nak main.. xde sifat possession lg.. 
tu yg husna seronok dia yg 'in-charge'


Adik Wafiq skrg ni dah ada perangai sendiri, dah pandai melawan n conquer barang2..
Husna rasa tercabar la kan..

Umi n abah sedang berusaha didik kakak mengalah dgn adik.. 
skrg ni nampak agak payah dia nak bertoleransi dgn adiknya...
Kami agak risau..
Ada sesiapa ada tips x?
:-/

*
*
*
*
*

Husna bersama 'pujaan hati' nya ;)


Malam itu, pantang baby Nadhmi bergerak @ nangis dalam buai.. berlari2 dia pegi ayun buai
Pastu cakap 
"ala baby nadhmi comey-comey...ni kakak ada ni..."

Amboinya la hai..
Hehe ;)

No comments:

Post a Comment