Tuesday, February 19, 2013

Warkah Cinta Berbau Syurga


sambung ayat n3 lepas..hehe

Oke, pastu baru2 ni barulah novel Warkah Cinta Berbau Syurga di stock up di pasaran.

maka..

Maka, dengan lajunya sy menerjah Bookcafe

Wah, ada diskaun + free delivery lg.. best2.. ;)

Sebelum ni sy agak malas membeli on9b sbb rasa x berbaloi ngan shipping cost tu

Kalau nk beli buku kat MPH, sy akan kumpul order dulu, sampai dapat free delivery.. kedekut

yela, x kuasa nak membayar shipping cost yg costy, nak2 buku, kan berat..

Ada juga on9 shop yg hentam kaw2 punye shipping cost

macam baru2 ni sy nak beli mainan husna, beratnya x sampai 1 kg kot, reganya RM50, tapi shipping cost RM14.. 

At last sy beli di alam nyata, dapat brg tu harga RM49.90.. haa..lg murah.. seposen
tp klu sy teruskan hajat beli on9 ari tu tak ke sy kena bayar RM64??
x masuk caj bank lagi..

tetiba rasa sy ibu yg hebat sbb buat pilihan bijak..apekes ;p


Err..
Mek, ni n3 nk cite pasal apa ekk??

Oohh... sori2.. hihihi
Pasal novel tu kan..

Oke la, dipanjangkan dipendekkan cerita 

Inilah 2 bijik novel yg sudah smp ke tgn sy mgu lepas..;)

RM29.99 saja utk 2 buku ini ;) 

Edisi cetakan baru ni ada gambar2 di sebalik tabir drama tu n testimoni pelakon2 nye


Pelakon watak Balqis itu cantik
Kalau org pakai purdah ni mmg org luar akan tertanya2 n teringin nak tau camana rupanya
Nampak tak betapa yg tertutup itu 'interesting' ;)

Dalam episod last dia buka juga akhirnya purdah dia tu
Saya pun jadi macam, eh, knp nak buka2 purdah lak ni, x perlu ada scene tu pun x pe sbb mmg identiti dia berpurdah kan
Rupanya di luar set dia x berpurdah.. So, ok2.. tiada masalah di situ ;)


Tapi sy paling suka tgk pelakon watak Tasnim
HelizaH tu mmg dah berada pada kelas tersendiri la kan ;)

Tapi sy frust sbb bila sy google2 pelakon watak Tasnim tu kan, rupanya dia x bertudung n seksi..
Frust frust
Saya doakan dia menutup aurat satu hari nanti.. sbb dia nampak sgt cantik, bersahaja & kena dengan penampilan bertudung labuh macam dalam drama tu... ;)

Ok, komen dari sy yg x suka tgk drama ni, 
tapi drama ni sy suka..
Alhamdulillah.. industri kita perlu banyakkan lagi drama n filem genre begini
bukan genre sahaja, tapi pengisian yg sejahtera, dari penulis skrip dan pengarah yg berakidah dan berakhlak sejahtera..
Barulah masyarakat boleh dapat input yg benar tentang Islam..dan mengelakkan fitnah kpd agama kita..

Sambungan drama Warkah Cinta , tajuknye Cinta & Wahyu tgh shooting, akan ditayang dlm bbrp bulan lagi.. InsyaAllah..

Drama sebegini pun satu bentuk dakwah juga

(",)

No comments:

Post a Comment