Monday, February 18, 2013

Kala Cinta dan Wahyu Bersatu

Entri berkurun yg sy tulis dulu, sy dah mention, yg prinsip sy bila membeli buku fiksyen -or- per say 'novel' adalah ~ sy follow penulisnya..

Kalau buku non fiction, x kisah mana2 penulis asalkan isinya menarik & bermanfaat..

Entri ni just nak cite pasal 2 bijik buku ni je, penulis yg baru sy nk start follow ;)

Ok, harus mukadimah dulu.. kisah asal usul, sebab musabab sy mula suka nak follow..

Memula tengok kat FB, HelizaHelmi upload pic dia pakai baju sekolah, ngan tudung labuh bagai... aloo, comelnye..

Dok promo drama yg dia berlakon "Warkah Cinta"

Banyak yg buat sy tertarik ngan drama tu, sbb banyak benda dlm drama tu yg dekat di hati sy..

Tapi sy adalah tiada masa utk mengadap tv, maka sy download dari youtube saja kesemua episod nye.
Cite tu dah habis tayang kat tv baru sy start tengok..boleh?hehe

Alhamdulillah, menepati citarasa lah drama tu.. cuma annoyed skt dgn watak Balqis yg asyik accident je x abis2..

Pastu, bila watak Wardah (Heliza) meninggal dunia.. rasa sepi n x semangat skt nk tgk..

Yang best dalam drama tu, dengar IM Nazrul mengaji.. merdunya...

n lepas tu terus semangat nak letak nama anak akan datang 'Amir Mukhlis'.. hihihi (suami sy baca ni habislaa..dah plan nama anak war2kan siap kat orang lain x bgtau dia dulu...;p)

Pas habis tgk drama tu n tak berapa teruja ngan endingnye, mulalah misi mencari novel yg mana darinya ia diadaptasikan itu.. fuh,ayat berbelit!

Well,biasala, after drama tu, mestilah meletup jualan novelnye, maka tiadalah sy rezeki utk memilikinya kerana kehabisan stok di mana2...

Pastu, satu hari tu, sy berkunjung ke library di tempat kerja saya...
Jumpa novel sambungan Warkah Cinta tu..
Sukeee ;D

pinjam library
of koz akan beli juga nnt sbb x puas ati selagi xde kepunyaan sendiri ;p

Kala Cinta dan Wahyu Bersatu

Selepas habis membaca novel ini, barulah saya mula suka pada watak Balqis tu.. ;)

Tak sabar nak tunggu dramanya bbrp bulan lg.. tapi katanya banyak yg diubahsuai dr novel asal, kita tgk saja, mana tau lg menarik.. ;)
.
.
.
.
.
Oke, pastu baru2 ni barulah novel Warkah Cinta Berbau Syurga di stock up di pasaran.

maka..


Emm..penatla menaip.. 
next entri la plak ek..hihi
(",)

No comments:

Post a Comment