Monday, February 18, 2013

Buku

Dah lama x update pasal buku.. tgk kat label n3 psl buku ada 2 je.. tu pun dah berkurun..ish, pemalas betul..!

Hihi.. ;p

Takdela malas sgt nak membaca, rajinn la jugak sikit..

Berkunjung ke kedai buku, mencium bau buku, beli n balut kemas2.. adalah keghairahan dalaman yg sukar diungkapkan....

Selama mengisi borang BE, pelepasan buku mmg digunakan sepenuhnya..

Cuma nak isi tahun ni utk penilaian 2012, baru tersedar, owh, 2012 x beli buku ek??

Tahun 2012 mmg hidup sy upside down - bersalin, berpantang, dapat kerja baru, pindah, berjauhan dari hubby, (tnpa suami n anak2, sy adalah tidak bersemangat utk shopping),  MPH xde kt kg (padahal ms dok kat sana pun byk beli buku on9 juge..huhu) - yeah, itu semua2 faktor2 yg membuatkan sy tidak berkesempatan membeli buku... alasan

Salah satu sbb sy x banyak update pasal koleksi buku2 saya kat dalam blog ni sbb, malas nak ambik gambar.. hehe

Normally n3 dalam blog saya ini semuanya, picture comes 1st, dari gambar timbul la ilham nak bercerita..
Bila nak bercerita, tapi gambar belum ada ni yg liat sikit..hehe

Sbb tu la bisnes baju saya dulu x menjadi, sbb malas nak amik gambar.. emm, baju2 tu ada 1 luggage lagi, buat bekal anak2 sy pakai n bagi hadiah kat org je... dasar pemalas..huhu

Anak-anak pun sgt minat pada buku, Husna sgt menghargai buku & sgt happy bila pergi kedai buku.

Wafiq pula lebih cenderung pilih buku & kertas berbanding mainan. Kalau mainan dia pegang sekejap pastu dia campak, tapi kalau buku mmg dia minat... Semoga sampai besarla anak2 umi suka pada buku & cintakan ilmu ;)

Oke, mukadimah.. panjang nau ..
Nak tulis pasal lain sbnanye, next n3 la..

(",)


khusyuknye pilih buku...mesti buku2 best ni.....

aikk..buku UpinIpin je?? hehe

No comments:

Post a Comment