Monday, January 14, 2013

Putera Maulud ~Penantian~

sambungan dari sini

Alhamdulillah, Allah Maha Kaya.. Kami merancang, Allah jualah yang merealisasikannya.. 
Selepas kebimbangan demi kebimbangan… (ummi ada terasa mild contraction sepanjang masih di Bangi—even barang-barang persediaan klu bersalin sentiasa ready kat tepi pintu rumah, apa-apa hal just grab it & that’s it..x kira la bersalin kat Bangi pun Bangi la…hehe) 
Akhirnya, sampai juga ummi di Terengganu mengikut perancangan asal..

At this time, my mind all set for labor.. Rasa macam, hari ni sampai, esok terus nak bersalin..hehe ;) Actually ummi x sabar nak peluk baby..dah gian sangat..rindu.. ;) Abah amik cuti seminggu, teman ummi n get ready klu2 ummi bersalin … Tapi……........

Tapi…. Hehe (saspen jek..)

Tapi rupanya, adik pun macam kakak juga nampaknye… Ummi, abah, kak Husna, Aki & Wan.. tunggu..tunggu… adik x de bagi signal langsung nak keluar…. Abah dah habis cuti..dah balik Bangi balik…
Weekend seterusnya abah balik lagi… adik x nak keluar juga…
Dah 2 minggu ummi  tunggu adik, ummi pada masa tu dah ‘kebosanan’ sampai tahap ‘down’ dah.. Sib baik Wan selalu nasihatkan ummi n Cik Ngah pun bagi semangat kat ummi..
Patutnya ummi due pada 24 Jan 2012.. Dah habis bulan Januari, adik masih selesa kat dalam… best ke kat dalam tu anak-anak umi? Kakak dulu pun sampai 11 hari overdue ;)

Pada masa tu, rasa sakit sikit je ummi dah excited.. bila bagitau abah, lagila… cepat-cepat dia siapkan baju ummi nak g hospital.. tapi, tu la…beberapa kali (banyak kali, lebih 10x)  juga la mcm tu, sampaikan, bila rasa sakit, ummi dah x bagitau dah abah, sbb kesian tgk dia excited, sbb at last sakit tu hilanggg mcm tu je…hehe… adik main-main ye ;)


Salah satu aktiviti menghilangkan bosan di kg.. 
organize 'hi tea' utk husna n kawan2 di kg...hehe
(hi tea la sgtt kan? layan je la..hehe)

No comments:

Post a Comment