Monday, January 21, 2013

Putera Maulud ~Dugaan dalam labour room

Sambungan dari SINI


Pukul 10.55 malam

Nurse sorong ummi masuk ke labour room, abah & wan dah ready tunggu ummi kat pintu masuk LR
Ummi masuk dulu, abah x boleh ikut lagi, tunggu nurse panggil baru abah boleh masuk ;) 

Masuk je dalam LR..alhamdulillah… tenang juga..  x ramai 
Doctor n nurse pun semua happy2 n ceria2..

Tapi,diorang ceria sgt sampai nak ajak ummi berborak2 time ummi tgh menahan sakit yang amat ni..
Umi boleh senaraikan kat sini soalan2 diorang yg ditanya kat ummi di saat ummi tgh menggelupur kesakitan tu.. huhu,, sabar jela..

1) Doktor pelatih yang belajar UKM dulu, excited bila tgk alamat ummi di Bangi.. siap tanya direction (emm..ummi ni time sihat walafiat pun x lulus bab bagi direction kat org..sementelah time sakit nak beranak ni..hua3x)
2) Nurse pulak, excited tgk gambar scan 4d wafiq (sbb time tu kat Terengganu jarang ada lg scan 4d tu, skrg nmpak dah ada kat KTS ;p)
3) Diorang dok puji buku antenatal ummi yg comel.. dok belek2 buku tu smpai x kisah pun kt ummi yg tgh sakit ni..huhu
4) Ada plak yang sibuk usul umi sbb x faham kenapa umià asal Kelantan, duduk d Bangi, tapi tiba2, nak bersalin di Terengganu..check2 ic abah…03 juga (Kelantan)…lagila diorang x faham..hehe ;)
5) Tanya poskod rumah kat terengganu... seriously time tu ummi mmg x tau.. x penah nak cuba igt poskod kat situ... bole x camtu? (that was my in-law house.. so x lekat sgt dlm otak ni alamat penuhnye..huhu)

Aduhhh…ummi nak jawab....ummi nak jawab sume pertanyaan diorang tu… tapi boleh tak kita tangguh dulu, ummi tengah sakit sangat2 ni… diorang ni x layan ummi macam ummi tgh sakit pun… ajak borak pulak.. adoyaii..

Hmm..

Ummi jenis yg klu sakit, diamm.. doc pesan, "awak klu rasa nak teran bgtau.. jgn senyap je.. risau juga saya patient yg baik(diam) sgt ni..." hehe..

Masa dalam LR ni, sakit memang dah xtau nak cerita dah ni ...contraction panjangg & kuatt.. Perumpamaannya, imagine org tgh perah baju time basuh kain tu, tapi kain tu ganti ngan pinggang kita... dia punya memulas tu.. hmm.. sapa yg ada pengalaman tau la kan..
Tapi sakit tu sgt manis bila dikenang balik, buat ummi senyum sorang2 ;)

Abah lom masuk lg.. x pasal2 lengan misi (nurse) yg jadi mangsa ummi cengkam..hehe.. tp nurse tu dah biasa kot.. dia siap tolong urut pinggang ummi lagi..

Tak lama pastu, nurse panggil ummi sambil tayang ic abah.. "rahayu,betul ni husband awak?" ummi cuma mampu angguk..

Nampak je kelibat abah, ummi rasa lega sikit.. Alhamdulillah... doa ummi supaya abah dpt bersama-sama ummi di saat getir ni dimakbulkan... Alhamdulillah..alhamdulillah ;)


cari2 gambar kat hospital, xde satu pun rupanya..hehe


ni masa pregnant
kenduri bertunang rakan saya
Nini, now mom-to-be, dah dekat due nye..

Nini, mu antara pembaca blog ni ;)
aku doakan semua berjalan lancar..
insha Allah, selamat..
just ingat, sakit tu kejap je, tapi outcomenya.. anugerah x ternilai
Precious
(",) 


Hmm... dah entri ke-7 ni.. tak beranak2 lg... ngeh3x

No comments:

Post a Comment