Thursday, November 29, 2012

Batu Buruk compilation

Sebenarnya Batu Buruk ni tiap2 minggu pun pegi..
Compile je la sume gambar yg pergi waktu lain2 tu..hihi

******

Yang ni,
Balik dari Bukit Keluang (n3 lepas), kitorg decide nk habiskan dulu bekal makan before balik rumah
X kan nak bawak balik semula bekal yg penat sy bangun pagi2 masak tu..hihi
Kang kena gelak ngan ngan bapa mertua sy lak.. ;p

Bukan buat apa pun, makaroni goreng je..
Sampai di Batu Buruk, topup KFC je..
So jadila makaroni berlauk KFC.. layann...




*****


Another fine day @ Batu Buruk..
Nak layan Husna main ngan SandCastle Tools dia tu...
Rumah kat pantai mende alah tu wajib anak2 ada..hehe



Terpaksa main jauhh dari pantai..
Sbb cuaca panas...
X syokla tgk husna main sbb IstanaPasir dia x jadi sgt.. nak siram2 air pun x leh..

X leh nk g petang sbb umi dah nak naik bas kul 6... sobs :'(

******


Next, di hari yg lain pula..
Sbb x puas hati tgk husna main kt tempat yg pasir x meriah sgt..
Tp pic dia buat istana pasir nan hadoo.. nape ntah x snap..
Xpe, nnt 4sure dtg lg..in shaa Allah..hehe ;)

Pic mkn ada la
eh,sbb pe asik kfc je ek?
sbb kfc dekat situ je.. sblum smp pantai singgah kfc dulu.. tu yg asik kfc je klu dtg sini...



Wafiq n 'kfc' dia
asal dpt makanan beres la ;)


******

Di hari yg lain plaks,
Kali ni x lepak tepi pantai sbb tengahari
Ambik adik ipar sy kerja, 
kt umah x de org, kak iparnye ni xde kerajinan nak masak ari tu..hihi
Singgah di A&W di Batu Buruk..


Husna n 'ayam upin ipin'(drumstick) mmg x dpt dipisahkan
betul betul betul 
(",)

Tuu adik ipar sy yg comel

Makan dari ruangan ni leh layan view pantai


Tuu hasben sy yg comel
ecececehh
^___^

Wafiq tgh meng'ayat' mknn kakak..hehe

tgk muka Wafiq
Apa yg dia geram sgt kat kerusi tuu

******


Oklah
Cukupla dulu tu n3 Batu Buruk buat kali ni
Lepas ni confirm2 ada lagi punye..
Hihihi.. nak wat camno.. dekat rumah...

Alhamdulillah... aman & tenangg duduk tepi pantai...
Indah ciptaan Allah
(",)

Bukit Keluang, Besut

Dah laaamaa lepas
Tapi nak masuk jugak dlm blog..hihi

Ni cerita
Hari Keluarga UMK
6 Oktober 2012
Bukit Keluang Beach Resort
Besut, Terengganu


Saya x bercadang nak join sgt pun, just nak bawak anak2 g jalan je..

Gerak dari rumah pukul 9.30, dekat pukul 12 baru sampai
Memang obvious intention nye x nak join family day..hihi

Sampai2 pun dah acara last2...
Tunjuk muka jap.. pastu blah... hehe

Layan piccass je..


Ye..awak mmg tetap comel buat muka macamana pun...hihi ;)



Lobi
Cantik kott.. ;)


Rumah saya
Hihi..berangan



I think this chair is kind'a
weird
scary


perahu panjang
smp x muat masuk gambar


my cinderella ;)


Apple of my eye



Cuaca sgt panas membahang
Bekalan yg kami bawa x sempat pun nak makan sbb x snggup nk turun 
Singgah masjid solat n rehat jap
Segarkan badan anak2
Straight balik KT
Tp xkan nak bawak balik semula bekal tu kan

Singgah berkelah d Batu Buruk pula
next n3
hihi ;)

*kan dh ckp byk n3 tertangguh (",)

K.H.A.M.I.S

Alhamdulillah..

Hari yang dinanti-nanti..
Sudah melewati...
Tidur malam mimpi-mimpi...
Ku tak ingin lagi sepi...

Ok, jiwang sudah...

Hari ni akan meneruskan publish n3-n3 tertangguh.. (ada 3 je lg pun..hehe)
Yang dah lama terperap kat draft..
Sebelum ia jadi pekasam..hihihi

~lalalala~ (",)

Wednesday, November 28, 2012

Putrajaya day out..

Terus terang...

5 tahun dok sini..

Tak bkeinginan pun nak jelajah Putrajaya...
Yang kitorg asyik dok berulang.. Alamanda je la..
Skrg bila dok jauh, dtg sini balik.. barula terasa nk jenguk..hihi

Well, sehari sah2 la x cukup..
Putrajaya kan banyak taman..

Pe pun,
Layan piccass jom..

Alamanda x tinggal..
Purposenya sbb umi nak cari kasut..
tapi biasa la kannn.... lain dicari lain yg beli...

Stroller lama husna
Dah bertahun terperap dalam stor
Ni 1st time Wafiq naik stroller ni
Bila dok dlm stroller nak kena gerak manjang
Bila berenti nangisss...
Adoii.. x macho la anak teruna umi nangis..hihi ;)


Husna's fav
Naik benda ni
Layankan saja
Biar dia lepaskan rindu naik yg kat Alamanda ni
Dulu masa dok sini mmg x miss klu dtg..

Wafiq tu..
Klu diajar naik menda ni, nnt dah besar pantang nampak la tu
baik dicegah sebelum parah
hihi


Di Pullman
Tgk org main watersport


Menggeramkan
Isn't he?
;)

Sweet
Isn't she?
;)



Padang Semarak, Taman Wetland
Tempat org main helikopter n kapalterbang control tu

Rehat jap kat sini
4 of us
P.R.E.C.I.O.U.S M.O.M.E.N.T

*will find another time
to spend quality time together
again n again..

Di samping berdoa
Agar kami dapat sebumbung semula
In shaa Allah
Semoga Allah membukakan jalan
Perancangan Dia adalah yang terbaik
Pasti ada hikmahnya..........

S.A.B.A.R

Anak2 @ rumah lama

Balik ke Bangi.. Husna lah yg paling happy...
Mungkin dia pun seronok 'kembali' ke kehidupan lama dia dulu...
Bila balik sini, x payah keluar mana2 pun x apa..
Ada je benda dia nak buat n explore.. x nmpak bosan pun..
Especially dia suka sgt kumbah balik brg2 lama dia...
Mainan2 n buku2 dia masih banyak kat sini...
Setiap kali tgk brg2 tu sume mesti dia akan excited sambil sebut perkara2 & peristiwa2 berkaitan ngan brg2 tu........

Balik kali ni.. pesan siap2 kat Husna..
Kita datang umah ni sekejap je.. bukan nak duduk sini terus..
Sekarang kita duduk rumah aki.. kita duduk sini seminggu je..
Dia angguk....
Tapi matanya redup.....
:'(

..
..
..

Btw,
Jom layan piccass sepanjang di sana....

Abah g kerja.. so tinggal umi n anak2 je di rumah...
Seminggu menyandang jawatan idaman ~ fulltime housewife
n.i.k.m.a.t
in shaa Allah.. saya harap gelaran tu akan disandang buat selamanya..
S.O.O.N
(",)



ada org kata - mcm sama Wafiq n Ipin tuu
ye ke

mak mentua sy kata -sbb ms pregnantkn dia dulu asyik dok 'celah' U&I je
pregnant 4 bulan

pregnant 6 bulan

MUNGKIN TIDAK!!


ini namanya ~bermalas-malasan~ ;)

ini budak kuat makan
pukul 8 pg bubur semangkuk
layan bosan -biskut babybite 2keping-
pukul 10 roti separuh ketul (roti yg 60sen tu)
pukul 1 bubur lg semangkuk
layan bosan -biskut babybite 2keping-
pukul 3 baki roti lagi separuh ketul
layan bosan -biskut babybite 2keping-
pukul 6 bubur
klu x tido lg - apa yg umi, abah n kakak makan dia pun tumpang sekaki

b.a.b.y.b.o.y




kakak yg sgt matured n behave
umi saaaayanggg husna
(",)

budak lasak ni
umi pun saaaayanggg juga
;)

Malam.
Dah janji nak bawak husna g makan kat kedai U&I

Ok..sy dah mentioned earlier..sy ni kolot skt sbb x suka keluar mlm..
Ekceli, ni 1st time bawak Wafiq keluar malam...
Dan dia memang x suka....
Sori ye Wafiq.. kacau waktu tido..hihi



No recommendation from me utk dtg sini..
Utk bawak anak yg minat utk jamu mata ngan karakter U&I bolehla
Tapi klu utk puaskan tekak.... emmmmm........

Nnt kita sambung cerita esok nye
Abah x keje.... weeeee..!! ;)