Friday, September 28, 2012

Rindu ini...



Menatap indahnya senyuman di wajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku..

Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku...


Aku ingin engkau slalu..
Hadir dan temani aku... 
Di setiap langkah.. yang meyakiniku...

Kau tercipta untukku..
Sepanjang hidupku..

*Hari ni umi naik bas lewat.. sampai lewat.. 
Anak2 setia menunggu umi..
Sedih sebab sekejap saja melepas rindu malam ni.. anak2 sudah mengantuk.. badan umi pun penat..
Tidur nyenyak2 anak2 umi..esok kita main lagi..

Pilunya hati umi..
Bila keadaan ni akan berakhir...
Ya Allah.. Dugaan ini pasti ada hikmahnya.....

:'''(

Monday, September 24, 2012

Keluarga kecil kami..

Hujung minggu nan lalu.. since semua berkumpul.. FIL minta amik gambar..

Keluarga kami kecil sahaja... tetapi sedang berkembang... alhamdulillah.. ;)

Inilah semua orang..



Keluarga anak sulung..
See my Wafiq... soo cute in dis pic..heee

Keluarga anak tengah..
Dats my sister yg tgh tunggu masa... doakan semua selamat ye...;)

Bongsu wif kakak nye.. ;)
*why do i look like i'm pregnant when not?Duhh..


Aki & Wan wif cucu-s (",)

Sangat havoc masa nak amik gambar ni... 
Semua cucu2 sudah menjerit2 n meronta2...hehe..



Aipp..Wafiq buat apa tuu? Tarik rambut abg Affan ye..? ;)

Hehe...

P.R.E.C.I.O.U.S

Drama queen..

Yup.. She's a total drama queen....


Bikin Abah memujuk dgn penuh perasan *sampai pejam2 mata

Bikin Aki garu kepala *pening

Bikin Adik hairann *she's more baby-er than meeee.... adik kata

Tuesday, September 18, 2012

Teruk tauu abah ni.......

Masa tengok pic ni....



Abah (aka Oyie) spontan je cakap..... "muka Wafiq dalam pic buat abg teringat kat satu watak tuu....."

Nak tau x watak pe?? huhu..

..
..
..
..
..

..

..

..

..

..
..
..
..
..

Watak dalam game Worms...

Huhu...sabar jela.... cian anak umi yg comelll ni.....

Teruk tauu abah ni.....

Wednesday, September 12, 2012

Memori..

Ingat tak entri yg ni......

http://mylilcutie.blogspot.com/2010/12/sepetang-d-pantai-batu-buruk.html





2 tahun kemudian.....



















Then, my friend asks...










Maka, gigih la umi mengedit lagi...hihihi...


There you go....

Memory....2007 - 2010 - 2012

Alhamdulillah......
Dipertemukan dgn org yang tepat itu satu rahmat dan nikmat.....
Perkahwinan itu satu rahmat dan nikmat....
Mendapat cahayamata itu satu rahmat dan nikmat....
Hidup berkeluarga itu satu rahmat dan nikmat......

Alhamdulillah......

Tuesday, September 11, 2012

Berkenaan kenegatifan..

Indahnya dunia ini....
Jika tiada konflik... tiada prasangka... tiada pessimistik....

Indahnya dunia ini...
Jika semua orang saling berbalas senyuman... saling berbalas teguran...

Indahnya dunia ini...
Jika tiada umpatan a.k.a gosipan... tiada adu dombaan...

Berkenaan kenegatifan....

Saya akan cuba mengelak...

1) Post entri berbaur negatif di dalam blog saya
2) Post status berbaur negatif di facebook saya
3) Abaikan status negatif yg dipost oleh org lain
(negative postings ~ marah2, lepas geram, kutukan, umpatan & jiwa kacau melampau)

4) Talk negative things with others including gossiping
5) Hearing gossips

6) Counter 'adu dombaan' dgn "ok, i've listened you, then, how can we solve ur problem?" instead of "ooo...yeke.....ooo...patutla...bla..bla..bla...." terjerat sama dalam perangkap umpatan itu.....

7) Menjauhkan diri -selagi boleh- dari sebarang konflik

Kerana..

Saya tidak mahu sebarang tenaga negatif dan aura negatif melingkari hidup saya......

Itu prinsip hidup saya sekarang...
Saya sudah membuka lembaran baru dalam hidup saya...
I want things to be better for me... not worse...

Saya tak nak....
Keluar mulut harimau.....masuk mulut buaya...........

I just want to be able to smile to everybody...
To be able to greet everybody...
To be able to work & cooperate with everybody..
Simple.........

Saya sudah pernah melalui fasa getir dalam per'kawan'an saya... (not persahabatan)
Sangat menyakitkan
Sehingga membawa saya ke mana saya hari ini... (terima kasih juga atas peristiwa itu.. everything happens for reason..remember?? ;p)

Please... i just want to live peacefully.... work peacefully....
Let us make the world a better place to live.... our office a better place to work....
Let us just ignore the 'remeh temeh' things...
Let us just forget small defects....
Let us just make short any conflicts or arguements....
Let us sit together and talk and get ourselves clear on everything....


Pernah lalui x?

Anda ialah B
A ada konflik dgn C

A cerita/mengadu kat B.......C x senang hati..
C cerita/mengadu kat B.......A sakit hati....

A&C kata B talam dua muka...

Eventually.... B agak dekat/rapat sikit dengan A....
C akan kumpul kliknye ~D,E, F ~ 
C,D,E,F ~ pandang slek dekat A & B...

B dah x seronok...
Apa salah B?

Mula al kisah... A vs C...
Akhir al kisah..... B terheret sama....

Kasi jumpa ini A & C.. kasi hantuk kepala.... senang.....



* Saya TAK NAK jadi B.... please....


My new office... i loikkee ;) 

Thursday, September 6, 2012

Santai v.2

Sebab dah janji... kena tepek juga...
(Biar xde org tuntut pun, tp sbb dah terlajak janji dlm post lepas..;p)

Ni piccass keesokan harinye. Nothing special actually... layan saja..


 Teman abah gi buat spek... 
Disebabkan lama menunggu, macam2 hal la budak comel ni... Siap susun kerusi pastu ajak main 'choo choo' mcm dalam Mickey Mouse Clubhouse tuu..

Pastu g kenduri kawin kat Hotel Felda Residence.. 
Tapi bukan makan di dalam dewan, di tepi sungai di luar hotel... namanya D'Muara
Sangat tenang dan damai suasana kat situ... (",)


"Rimaslah saya Umi n Kak Husna nii..."


 Husna sudah jadi 'camwhore' skrg... Dah pandai request suh org amik gamba dia... 
Dalam pic ni dia yang berlari2 pegi peluk tiang tu pastu panggil 'umi, jom kita amik gambar...' 
Ok, abah faham2 la ye.. >_<

 "Meh husna amik gamba umi & abah.."
Ok, layann...
Tq ye husna, pic ni adalah satu-satunye pic abah n umi berdua...selepas 3 tahun......ohh..
Abah..awak nampak sgt lebar.. diet sikit ekk ;p

 Baru nak duduk....
"Umi bangun..umi bangun.."

Dia nak baring rupanya...
Pastu
"Amik gamba husna.."
Layann

"Dahla tu husna... malu kat orang...bangun.."
Hehe


Berjalan pulang...
Oyie bawak husna ikut jalan bawah tu sbb kat atas ni ada playground... nak mengelak la tu..
Tapi, husna punye instinct lagi kuat. Dia usaha naik bila nampak playground n 
menjerit2 seronok naik buai... pada pukul... 1 tghari...
Matahari tegak atas kepala nak oii... 

Monday, September 3, 2012

Santai saja..

Idea byk nk menulis..tp bila dah tulis sekerat jalan..tetiba cam malas... tapi nak update blog jugak...

Tepek gamba je la...

Harap maklum gambar2 sy guna hp je...yg cikai plak tu... so quality nye paham2 je la ek..hehe

Ni pic sepanjang weekend ari tu.... owh, i love weekend ;p

 Wafiq wif adik ipar kesayangan saya... ni masa attend kenduri akikah umah sedara... 

  balik kenduri, posing2 depan umah dulu..

 husna tunjuk gigi... 
tgk pe kat dada dia tu... apa la husna ni, pakai lencana spongebob plak g kenduri..

 masa tangkap pic kat atas ni, saya ckp kat oyie, gelapla amik kat sini....

husna pun kata, jom umi kita amik kat tempah cerah... dia pun g duduk tengah panas... (pic bawah)
ok, layankan je... 
 masa ni dia kata.. "yay, cerah... cerah kan umi?"
yela husna...hehe

Ok, ni edisi petang... 
(baju wafiq x bertukar sbb naik2 ni terus dia mengamuk nak tido, bangun2 je bersantai kat bawah terus..hehe)

 akhirnya, pic kami satu family... di sebalik keselekehan yg melampau umi n abah..
abaikan tudung recycle tu (dah byk kali ulang tayang dlm blog ni) ~ tudung warna gelap mmg sentiasa jd mangsa buat basahan..hehe

 wafiq yg memang x nak didukung.. nak 'berjalan' je.. umur baru 6 bulan tu..huhu
layankan je..
pakaikan kasut..ha, 'jalanla' sampai penat ;p

 despite umi yg memang gian nak naik basikal, husna jugak paksa "umi duduk depan, husna dok belakang"..
pastu dia jerit2 seronok kena bonceng... 
(percubaan seorang ibu menjahanamkan basikal pink anaknye...) 
tapi, rasanya umi tak la berat sgt kan...erk
pastu dia paksa abah plak "abah duduk depan, husna duduk belakang"
yang tu memang confirm2 la jahanam basikal tu kann...hehe


Ok, ni edisi malam plak...
sori gambar mmg sgt x cantik..like i've mentioned earlier kan..hehe

ni bukan kat iCity ye.. kat Pulau Warisan je..
Adala pokok lampu2 mcm kat iCity tu, tp x best pun... pacak2 pokok je...

Since kat sini mmg hometown kitorg,. so kitorg mmg jarang keluar jalan2.. apa lagi jalan malam...
keluar makan kat luar apatah lg, mmg sgt jarang sbb masakan mil memang dah terbaik n penuh kasih sayang... rasa lain macam plak klu g makan kat kedai ;p

tp ni melayan mek husna yg nak g tgk pokok lampu lepas tgk pic sepupunye ni..;p




ok, pic ni, umi yg direct suh buat muka excited sambil tunjuk kat lampu... tapi nampaknya husna agak terover di situ...hehe .. nganga lebih plak kan ;p



Pastu igt nak round Batu Buruk lak... sekali naik keta je Husna dah tido... so balik jela...

(ada sambungan utk piccass esoknye plak...hihihi)