Monday, December 10, 2012

Kusangkakan arnab

Alahai..

Husna dah terpikat ngn benda seketul ni..


Since citer ni selalu ditayang time umi g keje, so umi x taula sgt psl kartun ni..
Rupanya husna suka, siap terkekeh2 dia gelak sorang2 tgk cite ni..
Manala diorg ni dpt idea buat kartun binatang kuar dari tin plak ni.. kan?

Kesahnya kat karnival ni, lepas husna x menunjukkan minat kat pameran boboiboy, abah ajak g kt dewan lg 1 yg ada banyak2 booth kartun Bananana...
Sebut je kt g tgk Mimi, barula excited.. "yea2..mimi..mimi..husna nk jumpa mimi.."

Canned Animals


Watak2 nye

Ekceli umi belum tapis lagi cite ni, since umi x tau husna suka sgt2.. igt biasa2 je 
Nampaknya umi kena tengok dulu utk tahu pengisian kartun ni n pastikan xde unsur2 negatif...
Well, banyak kartun yg sbnanye x sesuai utk kanak2.. 

Banyak animasi yg ekceli dibuat utk org dewasa
Contoh
Sinchan - byk unsur lucah
Spongebob - ada unsur sadis n kurang ajar
Hagemaru, Chibi Maruko - unsur kurang ajar & x hormat org tua
barbie?ben 10? - x termasuk dlm list tontonan 
Even Pada Zaman Dahulu pun sy kurang berkenan sbb dialognye agak kasar
PZD ni Husna pun suka tgk, cuma kita kena ada kat sebelah la utk bg penjelasan balik ~x baik cakap mcm tu  / x baik menipu / x baik gelakkan org etc~

Dan sy juga x galak dia menonton cenel yg khusus utk kanak2 tu, cenel 610 TVIQ lebih bagus & menyenangkan hati utk sy lepaskan dia tengok tanpa pemantauan


Berbalik pada binatang dalam tin ni


Pastu, ajak Husna g booth lain plak
Husna tarik tgn sy nak bisik
"Umi, boleh x Husna nak beg Mimi.."

Adoyai..
Mintak elok2 camni yg buat cair ni

Pusing2 kat rak jualan tu
Mak aii.. mahalnye barang2 Canimals ni
Beg, baju sume RM50 ke atas
Ada keychain RM10 tapi Mimi dah habis
tanya jurujual tu
"Bos, yg Mimi punye xde ke?"
"Owh, Mimi ramai peminat.. brp kali restok pun habis.."

At last amik handphone holder (pic 1st)
Husna happy

Abah cuit bahu umi

"Umi tahu x Mimi tu apa?"
"Arnab..knp?"

"Cuba tengok betul2"


"Puppy la"

Adoyai
Kusangkakan arnab........

No comments:

Post a Comment