Monday, November 26, 2012

Makan Malam 'Selamat Datai'

Masa mula2 dapat tentatif program ni, ingatkan ada typo tang 'Datai'  rupanya memang dah betulla tu orang Sarawak kata selamat datang... xpe2, nnt turn IPTA sy, nk buat 'Make Male Slamak Date' hihihi ;D

Temanya adalah Black & White... dapat kat sy Black & Red (sbb x sempat dah nk g cari baju lain..pakai je mana yg ada..hihihi)


Superb effort from team UAD UNIMAS... Makan malam yg meriah.. n acara yg padat.. Kami dibahagikan kepada 4 kumpulan - Saya dalam kumpulan 'biru tanpa sesungut', game nye adalah - kami kena tafsirkan dialog bahasa Sarawak ke bahasa standard...

Ok, seriously, selama ini sy igt bahasa Sarawak cuma ada perkataan 'Kamek', 'Kitak', & 'Sik' saja.... huhu.. noob betulla saya ni.... Sekali terlancar dialog pertama pun kami dah ternganga.... Satu apa pun x faham... hihi.. terkial2 cari kat dalam daftar perkataan yg dibekalkan kat kami... tu pun stil salah kitorang tafsir...hihihi... ampunnn!! ;)

Antara acara2 lain, tukar dialog bahasa standard ke bahasa sarawak, teka lagu n teka filem.

Keyword malam itu adalah 'Kuss Semangat!!' Best dengar diorang sebut.. lenggok bahasa diorang tu.. memang tersendiri ;)



Owh, saya x sempat nak snap pic kami semasa dinner n pic makanan...

Masa appettizer... saya syok nak cuba 1 makanan tu.. memang rasanya agak pelik.. sambil kunyah saya tanya KUAD UNIMAS disebelah saya... "Kak, yg ni apa ni..?".. "Oo, yg tu obor2..." Gulp, terus telan.. terus imagine obor2 tu berenang2 dalam perut saya...hihihi.. ;) sbnanye ok je, tp sbb x penah mkn obor2 kn ;p

*yg kt bawah sudu tu ~obor2~

Dish ketiga.. sup.. saya mmg gila sup sikit klu mkn kat hotel.. mmg suka sgt hidangan sup, masa pregnantkan Wafiq sy mengidam sup ketam yg sy penah makan di 4seasonhotel, tp x dpt2 smpaila Wafiq lahir.. agaknye sbb tu la kot air liur dia berjejeh smp skrg..hihi ;)
Bila sy nmpak sup yg kat sini ni, rupa dia agak sama dgn sup ketam tu.. saya pun makan la tanpa toleh kiri kanan... bila dah suapan last2 tu baru sy rasa mcm 'ikan'..
Tanya lagi sekali senior di sebelah "Kak, ni sup apa?" "Oo..tu sharkfin soup.."... Gulp...
Sup ni mmg familiar, tapi saya x penah sanggup nk mkn sbb rasa bersalah bila mengenangkan cara diorang nk dptkan sharkfin tu..............
adoii, dah selamat semangkuk masuk dalam perut...

Acara2 lain ialah tarian kebudayaan dari student UNIMAS... cabutan bertuah n karok.. ok, ramai yg ada bakat terpendam rupanya.. nasib baikla jadi juruaudit sumenye, klu x nangis Anuar Zain..hehe ;)



Alhamdulillah, acara bermula dan berakhir tepat pada masanya... sy dah penat n ngantukk....

Hadiah cabutan bertuah, doorgift n topeng biru tanpa sesungut saya...hihihi ;)

Thanks team UAD UNIMAS! (",)

Next n3 ~ Get to work & kek lapis

No comments:

Post a Comment