Tuesday, November 27, 2012

Day 3 ~ UNIMAS

Hari ni adalah objektif sebenar trip ni....

All the ladies CAEs.. saya la ikan bilis di situ.. budak baru belajar...huhu..
But, everybody is warm-hearted n helpful... Alhamdulillah... ;)




 Tempat yg kami ambik gambar kat atas ni ialah kafe...
Bestnye klu ada sofa bulat tu kat rumah..hehe


 Di belakang saya tu adalah bangunan kebanggaan UNIMAS.. DeTAR PUTRA..
Dewan Tun Abdul Rahman Putra..
Dewan ni boleh memuatkan kapasiti 4,000 orang..
Konvo UNIMAS pun dibuat di sini.. & juga dibuka utk org luar utk disewa..


Sesi petang selepas solat jumaat, kami dibawa melawat ke perpustakaan UNIMAS.. 
Ekceli ni hanya salah satu dari 4 perpustakaan yang ada di UNIMAS..
Perpustakaan ni sgt2 la besar n lapang je rasa.... nyamannn.. ;)


 Di lantai library tu adalah projek student.. membuat 'kolam' atau 'rangoli' ~ hiasan sempena deepavali yg diperbuat dari beras berwarna warni...
Jgn terkejut, ni adalah assignment student part 1. Kreatif kan mereka? ;)

Lepas g melawat library, kami dibawa 'raon raon' (bhs srwk=round round) sekitar UNIMAS...
Kampus Barat, Kampus Timur n bandar Kota Samarahan...

Tempat yg kami meeting n library yg kami pergi tu terletak di kampus barat
Kampus timur adalah kampus lama UNIMAS.. rugi x snap pic sbb cantikk.. ala-ala chalet gitu...
(sbb time round kampus timur tu sy dah tersengguk2)
Memang saujana mata memandang.... kawasannya memang tersangatla luas......


Minum petang ~ kami dijamu dengan laksa Sarawak...
Masing2 baru 1st time makan ni n baru tau laksa Sarawak memang superb... smpai ada yang bertambah2...hihi..(rujuk pic atas utk aksi menambah itu..;p)

Pastu kami dihantar ke hotel... masing2 dah lembik, penat ngan mengantuk..
Plan jalan2 petang tu kansel terus...
X dapatla g kat tugu kucing besar tu... padahal dekat je ngan hotel kami.. walking distance saja.. tapi seriyes memang x larat nak jalan dah...

(next n3~ Serikin & Satok)

No comments:

Post a Comment