Monday, November 26, 2012

Day 2 ~ Kek Lapis

Hari kedua ~ mula kerja...

Pukul 6.15 pagi.. cerah kan.. 
Terkantoi bangun time ni utk solat subuh, klu kat tempat kita 6.15 tu kan gelap lagi.. ni dah macam tu gayanya.. tutup langsir balik, n solat je....huhu

Acara hari ni adalah sharing session & perbincangan jawatankuasa2 kecil... dari 8.30pg hingga 4.30ptg...
Upacara mbahagi2 hamper yg dpt smlm

After habis program, apa lagi... zupp naik bilik letak barang turun balik g jalan2...hihihi ;)

Kali ni kami nak nyeberang.. cari kek lapisss....
Kami naik bot yang 50sen tu.. x sampai seminit pun dah sampai...

Kami dicadangkan supaya ke Kg.Gersik... Kilang kek yg glamer kat sini ialah Dayang Salhah...

Walaupun kedai Dayang Salhah ni agak ke dalam sikit, tapi klu dah glamer tu mmg org cari jugak..

Bukti keglameran Dayang Salhah Kek Lapis... 
Pic artis2 n org2 glamer yg penah dtg sini...

Tu diaa pemborong kek lapis tegar... siap ada list n bakul lg..wiwitt ;)


Piccass yg bawah2 ni sume kek lapis dari kedai yang lain.. Mira Kek Lapis..
Glamer n ramai org jugak.. yg ni kat tepi jalan je.. boleh nampak dari jauh...

Kat kedai Mira Kek Lapis ni, nama2 kek dia lebih bombastik.. ;)




Pic bawah ni adalah utk menunjukkan ikan2 terubuk sedang bersidai di bawah 'kipas siling'...hihihi ;)
Terpaksa snap pic ni dari jauh n zoom.. sbb klu kita g dekat diorg akan tutup kipas tu..
Purposenya adalah utk halau lalat..

Sebelum balik, ingat nak singgah makan kat food court tepi jeti tu dulu.. tapi hari dah gelap.. kami ingatkan perkhidmatan bot tu xde smpai malam, jadi kami pun decide nyeberang balik terus... rupanya bot tu ada sampai pukul 11 malam...
Tapi xpela, takut juga nak nyeberang gelap2... lagipun kawan kami x berapa sihat... sian die.. so balik bilik dulu.....

Hihi..lupa lak nak cite, masa kami naik bot yg rm19 semalam tu kan... kami tanyala pakcik drebar tu... 'pakcik, sungai ni ada buaya x?" Terus dia gelak besar.. dia kata dah agak dah soalan tu mesti ada punye...hehehe... Jawapannya, sungai tu xde buaya... jgn igt sume sungai kat sarawak ada bujang senang tau.. ;)

next n3 ~ meeting n raon-raon UNIMAS

No comments:

Post a Comment