Monday, September 3, 2012

Santai saja..

Idea byk nk menulis..tp bila dah tulis sekerat jalan..tetiba cam malas... tapi nak update blog jugak...

Tepek gamba je la...

Harap maklum gambar2 sy guna hp je...yg cikai plak tu... so quality nye paham2 je la ek..hehe

Ni pic sepanjang weekend ari tu.... owh, i love weekend ;p

 Wafiq wif adik ipar kesayangan saya... ni masa attend kenduri akikah umah sedara... 

  balik kenduri, posing2 depan umah dulu..

 husna tunjuk gigi... 
tgk pe kat dada dia tu... apa la husna ni, pakai lencana spongebob plak g kenduri..

 masa tangkap pic kat atas ni, saya ckp kat oyie, gelapla amik kat sini....

husna pun kata, jom umi kita amik kat tempah cerah... dia pun g duduk tengah panas... (pic bawah)
ok, layankan je... 
 masa ni dia kata.. "yay, cerah... cerah kan umi?"
yela husna...hehe

Ok, ni edisi petang... 
(baju wafiq x bertukar sbb naik2 ni terus dia mengamuk nak tido, bangun2 je bersantai kat bawah terus..hehe)

 akhirnya, pic kami satu family... di sebalik keselekehan yg melampau umi n abah..
abaikan tudung recycle tu (dah byk kali ulang tayang dlm blog ni) ~ tudung warna gelap mmg sentiasa jd mangsa buat basahan..hehe

 wafiq yg memang x nak didukung.. nak 'berjalan' je.. umur baru 6 bulan tu..huhu
layankan je..
pakaikan kasut..ha, 'jalanla' sampai penat ;p

 despite umi yg memang gian nak naik basikal, husna jugak paksa "umi duduk depan, husna dok belakang"..
pastu dia jerit2 seronok kena bonceng... 
(percubaan seorang ibu menjahanamkan basikal pink anaknye...) 
tapi, rasanya umi tak la berat sgt kan...erk
pastu dia paksa abah plak "abah duduk depan, husna duduk belakang"
yang tu memang confirm2 la jahanam basikal tu kann...hehe


Ok, ni edisi malam plak...
sori gambar mmg sgt x cantik..like i've mentioned earlier kan..hehe

ni bukan kat iCity ye.. kat Pulau Warisan je..
Adala pokok lampu2 mcm kat iCity tu, tp x best pun... pacak2 pokok je...

Since kat sini mmg hometown kitorg,. so kitorg mmg jarang keluar jalan2.. apa lagi jalan malam...
keluar makan kat luar apatah lg, mmg sgt jarang sbb masakan mil memang dah terbaik n penuh kasih sayang... rasa lain macam plak klu g makan kat kedai ;p

tp ni melayan mek husna yg nak g tgk pokok lampu lepas tgk pic sepupunye ni..;p




ok, pic ni, umi yg direct suh buat muka excited sambil tunjuk kat lampu... tapi nampaknya husna agak terover di situ...hehe .. nganga lebih plak kan ;p



Pastu igt nak round Batu Buruk lak... sekali naik keta je Husna dah tido... so balik jela...

(ada sambungan utk piccass esoknye plak...hihihi)

No comments:

Post a Comment