Thursday, August 30, 2012

Random Raya ~ tepek some more

Trivia raya umi bersambung..

Raya kali ni tak berkesempatan utk solat sunat aidilfitri. Umi dok luar masjid je dgn anak2 umi... dah macam org nak pegi berkelah dah umi dgn beg berisi susu n makanan husna & wafiq. Buat umpan takut anak2 umi  buat hal di masjid, mengganggu jemaah nak solat n dgr khutbah.

pic ni husna yg snap -ignore jari dia tu..hehe                                                                                                



Aki yg sukaaa dapat beraya dgn cucu baru.... 
Wafiq yg memang manja dgn aki, klu nangis dengar suara aki berdehem je pun dah diam... ;p 
Raya haji ngan cucu baru lagi ye aki.. makin lebarla senyum aki.. 
(adik saya akan bersalin awal Oktober ni...semoga semua selamat... dapat anak buah baru..weeee ;p)


Beraya di Kota Bharu, masa sgt singkat plus KB yg jem mmg x yah cakap la..nak kuar umah pun malas.. Thanx buat kawan2 yg make effort utk dtg juga... 
Inila kami wif our offspring...;) ni baru 3 org berkumpul.. klu wat reunion sume berkumpul ngan anak2 masing... wow, bestnye...mesti gamatt ;p 
looking forward for it.. insyaAllah... 
 Siti wif Adam Zharfan
Nona wif Syabil Fawwaz & Syaura Fareesa
Me wif Aini Husna & Irsyad Wafiq
{suka nak tulis nama anak2 (",)}


Gambar ni kat rumah makcik belah hubby... hmm..sbnanye dekat je jarak dari umah sy nak ke rumah Mak Ngah ni, dalam 15-20minit je... Tapi kali ni 1 jam setengah .. sabar je la..

Sukaaa sgt bila dpt berkumpul adik beradik..(belah hubby la..sy xde adik beradik) Husna pun suka sgt jumpa sepupunya... Affan Fahmi.. 
Ini adalah selepas penat pegi beraya, mak ayah masing2 'pitam', balik umah budak 2 org ni sambung main air... pastu Affan 'pitam'... yg masih bertahan x pitam2.. budak baju pink tu... herann..


 



Adik saya.. (baca: biras)..
Tudung n sandal husna yg comel tu adalah hadiah dari Cik Ngah n Ayah Ngah.. Wafiq pun dapat kasut.. terima kasih banyak2 adik2... mmg comel sgt sampai ada org tu tak nak bukak pun..huhu


Masa raya kedua umi buat makaroni bakar..dapat sambutan hangat..dua acuan habis malam tu juga.. so semangat la kan..perasan masak sedap la 

Raya ke 6 buat lagi sekali, kali ni mmg letak cheese kaw-kaw punya.. siap esoknya panaskan kat microwave tabur cheese lagi..
Sudahnya umi kembang perut, kembang tekak..
Sudahnye, tghari tu langsung x selera nak makan, cari cencaluk baru selera nak makan
Ok..tekak kampung, kampung jugek... dapat cheese cari cencaluk jugak..hehe

Tak banyak amik gamba.. (mmg tiap2 raya n apa2 event pun x banyak amik gamba..pastu mula la menyesal..huhu) 
*Baru ada dua anak dah kalut ;p

Sekian

2 comments:

  1. hihihi..pzi..mmg hepi dpt jumpa..tu belum bkumpul ramai2 lg... bila la leh jumpa ko plak.. ko dahla jarang update blog skrg..huhu..

    ReplyDelete