Thursday, January 6, 2011

Suka gigit..

Assalamualaikum ;)

Huhu..sy ada kemusykilan sikit ni nak tanya kwn2.. budak2 umo 1-2 tahun ni mmg suka mengGIGIT ek? Adoii..sakit tau,asik kena gigit je ngan husna, sekuat tenaga plak tu.. Dia paling suka gigit saya.. abahnye kata sbb sy suka menjerit tu yg husna suka kacau..dia igt tu mainan @ gurauan..
Malam semalam dia gigit sy kat peha sampai lebam & terkoyak kulit..sakitttnyeee...huhu.. husna buli umi... lepas tu pandai pulak dia mtk maaf.. datang salam n kiss kita.. Kadang2 tu kan, x semena2 je dia jadi geram sampai kepal tangan n ala2 menggeletar sikit..x tau la dia geram kat apa ntah..

Sekarang sy dah fobia bila dia datang dekat, sbb dia suka lari n peluk sy, tapi tetiba je aumm!!..dia gigit bahu sy,gigit peha sy.. apalagi,menjeritla... Nak tau tak, dahla giginya ada baru nak tumbuh, 4 batang, sume GIGI TARING...!



Ha,berbalik pd soalan sy..bebudak baya2 dia tu mmg camtu ek? ke husna je, kenapa agaknye ye.. Yela,sy wonder jugak klu mmg tu normal, camana pulak ngan yg still breastfeeding tu..kang digigitnye nipple,tak ke perit tu??

9 comments:

  1. mmg suka geget..
    tapi akak jenis yg brutal gak
    anak geget je..akak picit hidung..time nenen mak la..

    jika dok saje2..suko geget gak..akak bg cubitan ketam..hehe

    ReplyDelete
  2. rasa biasa kot.. mia lum gigit lagi sbb gg dua batang je.. tapi dia akan gigit sume benda dia kutip melainkan manusia..

    agaknye husna nampak ayu ni mcm menyelerakan atau nampak mak dia manis kot tudia gigit geram tu.. hahahhahaa

    ReplyDelete
  3. ayu nor pun kena gek lebam huhuuhuhuh
    sakit

    ReplyDelete
  4. hahaa...sekali kena geget...biasa tu..perwatakan budak tgh membesar mmg gitu...haishh seriau jgk ehh..

    ReplyDelete
  5. rafiq pon camtu tau sejak akhir2 nak masuk 1 tahun setengah nih
    dia gigit2pastu hentak2 kepala sampai hantuk2 kat kepala sy pastu nangis
    haihhh
    normal kah? sy pon tatau

    if tek dah kering..dia gigit nipss meraung den uwaaaa
    pastu dia gelak2..gerammmmmmmmmm

    ReplyDelete
  6. Orang tua tua kata, gatal gusi nak tumbuh gigi baru.... belikan toys plastik yang khas utk baby yg gatal gusi.

    ReplyDelete
  7. alif tak menggigit. tapi mencubit,,

    ReplyDelete
  8. dia tengah testing nak tau gigi tajam ke tak kot?tak pun dia teruja ada gigi,hehe...


    www.duniakiesya.blogspot.com

    ReplyDelete